Med tåg till Venedig

Länder som besöks

Typ av resa

8 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Vi reser med tåg genom Europa till Venedig där vi är med på den stora Arkitekturbiennalen. Från vårt femstjärniga hotell på ön Giudecca utforskar vi en av Europas mest spännande städer. Till fots och med båt ser vi Venedigs kända landmärken och fantastiska palats men upptäcker även de mer okända delarna med charmiga kvarter och härliga restauranger. På den enorma Amfiteatern i Verona njuter vi av operaföreställningen Aida under bar himmel innan vi fortsätter till den vackra Iseosjön där båttur och vinprovning står på programmet.

Vårt första stopp på resan blir Berlin där du efter en gemensam rundvandring väljer mellan en guidad konstvandring till utvalda gallerier och muséer, eller en cykeltur där vi utforskar alternativa och spännande delar av staden. På återresan från Italien stannar vi i Wien där vi får en historisk promenad genom en stad som mer än någon annan sammanfattar Europas historia.

Resans ciceroner lotsar oss genom detta smörgåsbord av fantastiska upplevelser. Fyra nätter bor vi på tåg och tre nätter på hotell i Italien.

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Tåg mot Berlin
 2. Dag 2 Berlin
 3. Dag 3 Venedig
 4. Dag 4 Venedig
 5. Dag 5 Venedig - Verona
 6. Dag 6 Tåg till Wien
 7. Dag 7 Wien
 8. Dag 8 Tåg till Köpenhamn (Malmö, Stockholm )
Datum:
Resans pris: 26 900 kr
Pris för ickeprenumeranter: 28 900 kr
Enkelrumstillägg: 3 800 kr
Tillägg del i 2-bäddskupé (begränsat antal, ange önskemål vid bokning så återkommer vi): 1 600 kr
Antal deltagare: 20-36

All detta ingår: 

 • Resa med tåg Stockholm-Venedig tur och retur (Avresa Malmö prisavdrag - 800 kr. Ange vid bokning om du önskar Malmö eller eventuellt annat ort)  
 • 4 nätter, plats i liggvagn eller sovvagn. Grundpriset avser del i 4-bäddskupé i liggvagn. 
 • Del i dubbelrum 2 nätter på 5-stjärniga Hilton Molino Stucky Venice.
 • Del i dubbelrum 1 natt på hotell i Brescia (Även om du reser ensam kan du boka del i dubbelrum. Vill du ha enkelrum kan du göra det mot pristillägg)
 • Frukost dagligen, samt lunch dag 6 & 7, middag dag 4
 • Svensk färdledning 
 • Inträden till museum och utflykter enligt programmet
 • Guidade stadsturer i Berlin och Venedig
 • Två dagars entrébiljett till Arkitekturbiennalen.
 • Vaporetto-biljetter, 2 dagar
 • Biljett till Aida på Operan i Verona (sektion A). Går att boka andra sittplatser mot pristillägg. Klicka här för platskarta och priser.
 • Vinprovning i Franciacorta regionen i Italien
 • Båttur på Iseo-sjön

  Är du inte redan prenumerant på Tidningen Vi går det bra att teckna prenumeration med 10% rabatt, 681 kr, vid bokning (ord.pris 749 kr). Klicka här för att beställa eller ring oss 08-6695525.

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider och dryck som ej nämns ovan
 • Egna aktiviteter och utflykter

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Anna Mnatsakanova

  Anna är född i Georgien men har bott i Sverige i många år. Att möta olika kulturer, bryta språkbarriärer och även prova nya kök har blivit hennes sätt att leva. Anna fördelar arbetet mellan kontoret och att leda resor till bl a Sydostasien, Centralasien, Kaukasus, Ryssland mm. När hon tar paus från långväga resor väljer hon något av sina smultronställen i Italien. 

 • Björn Tedeman

  Björn har jobbat som koordinatör för Forum Syd i Kambodja. Skrivit läroböcker i juridik och ekonomi. Varvar valövervakning och andra internationella uppdrag med att driva sitt konsultföretag i Göteborg. Björn har rest oerhört mycket världen över och leder några av våra tågresor bl a Med tåg till Venedig, resorna med kanalbåt och tåg genom Skottland samt vår familjeresa till Vietnam och Kambodja. 

Kontaktperson

 • Anna Mnatsakanova Reseproducent

  Anna är född och uppvuxen i Georgien men efter att ha bott i Sverige i många år kallar hon Stockholm för sitt hem. Hon är ursprungligen lärare men har jobbat som reseproducent och färdledare de senaste tjugo åren. Att upptäcka världen, konfronteras med olika kulturer, bryta språkbarriärer och även prova nya kök har blivit hennes sätt att leva. Anna är välberest och har en bred portfölj av resor med ansvarar för Sydostasien, Centralasien, Balkan, Kaukasus, Iran mm. När hon tar paus från långväga resor väljer hon något av sina smultronställen i Italien, fräschar upp sitt italienska och låter sig inspireras av skönheten. Anna fördelar arbetat mellan kontoret och att leda resor. 

  anna@varldensresor.se
8 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se