Mångfaldens Balkan

Typ av resa

18 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Följ med på en resa genom ett av Europas mest politiskt komplexa och intressanta regioner. Vi färdas genom sju länder på västra Balkan vars historia präglas av den stora mångfalden. Under drygt två veckor reser vi från Nordmakedonien där vi beundrar medeltida kyrkor vid Ohridsjön, till Slovenien och den vackra Bled i Julianska alperna. Vi gör nedslag i Albaniens pulserande huvudstad Tirana innan vi fortsätter till södra Europas djupaste fjord i Montenegro.

En spektakulär tågresa tar oss genom Serbiens böljande landsbygd till dynamiska Belgrad. Regionens mångfald blir tydligast i Bosnien-Hercegovina när vi vandrar på Sarajevos gator där moskéer, kyrkor och synagogor trängs om utrymmet med ottomanska basarer och hus vars slitna prakt minner om det gamla kungadömet Österrike-Ungern. Lugnet finner vi under ett par dagar på den vackra ön Korcula i Adriatiska havet. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Skopje, Nordmakedonien
 2. Dag 2 Ohrid
 3. Dag 3 Ohrid-Tirana, Albanien
 4. Dag 4 Tirana
 5. Dag 5 Tirana-Kotor, Montenegro
 6. Dag 6 Kotor
 7. Dag 7 Tåg till Belgrad
 8. Dag 8 Belgrad
 9. Dag 9 Belgrad-Sarajevo, Bosnien-Hercegovina
 10. Dag 10 Sarajevo
 11. Dag 11 Sarajevo-Mostar
 12. Dag 12 Mostar-Korcula, Kroatien
 13. Dag 13 Korcula
 14. Dag 14 Korcula-Split
 15. Dag 15 Split-Bled, Slovenien
 16. Dag 16 Bled
 17. Dag 17 Bled-Ljubljana
 18. Dag 18 Hemresa
Datum:
Resans pris: 43 000 kr
Pris icke prenumeranter: 44 000 kr
Enkelrumstillägg: 5 500 kr
Antal deltagare: 10-20

Allt detta ingår:

 • Flyg från Stockholm - Skopje och Ljubljana - Stockholm (anslutningsflyg från Göteborg, Köpenhamn och Oslo mot pristillägg, meddela vid bokning vilken avreseort du önskar.
 •  Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 •  Svensk färdledning.
 •  Lokala engelsktalande guider.
 • Alla transporter med buss, tåg och båt under hela resan.
 • Alla transfers från/till hotell.
 •  Del i dubbelrum på hotell av mellanklass. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan).
 • Frukost under hela resan.
 • Välkomst- och avskedsmiddag, vinprovning och middag på vingård samt ytterligare en måltid.
 • Alla utflykter och inträden till sevärdheter och museum beskrivna i programmet bland annat: Ohridkyrkor, Tunnelmuseet i Sarajevo, nationalparken Plitvice, båtutflykt i Bled, borgen i Belgrad, Ljubljana-slottet mfl.
 • Guidade stadsvandringar i Tirana, Kotor, Split, Belgrad och Ljubljana.
 • Skriftlig deltagarinformation.
 • Dricks till lokala guider och chaufförer.

Vad inte ingår:

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jenny Adhikari

  Sedan tidigt 2000-tal delar Jenny sitt liv mellan Sverige och Nepal. Hon har bedrivit studier inom statsvetenskap och socialantroplogi med inriktning på Nepal. Jenny talar också nepali. Jenny har studerat Europakunskap med fokus på Bosnien-Hercegovina, där hon har också bott i början av 2000-talet. Hon talar serbiska/bosniska/kroatiska.

Kontaktperson

 • Anna Mnatsakanova Reseproducent

  Anna är född och uppvuxen i Georgien men efter att ha bott i Sverige i många år kallar hon Stockholm för sitt hem. Hon är ursprungligen lärare men har jobbat som reseproducent och färdledare de senaste tjugo åren. Att upptäcka världen, konfronteras med olika kulturer, bryta språkbarriärer och även prova nya kök har blivit hennes sätt att leva. Anna är välberest och har en bred portfölj av resor med ansvarar för Sydostasien, Centralasien, Balkan, Kaukasus, Iran mm. När hon tar paus från långväga resor väljer hon något av sina smultronställen i Italien, fräschar upp sitt italienska och låter sig inspireras av skönheten. Anna fördelar arbetat mellan kontoret och att leda resor. 

  anna@varldensresor.se
18 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se