Till bords i Georgien

Länder som besöks

11 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Vi låter det goda georgiska köket stå i fokus under vår spännande rundresa tillsammans med ciceron Anastasia Lundqvist, medförfattare av boken Blå berg Grön mat Orange vin. Landets strategiska läge mellan öst och väst har format den säregna kulturen som avspeglas i matens unika smaker. Historiska handelsvägar som korsade regionen bidrog med exotiska kryddor, nya tillagningsmetoder och främmande ingredienser. Vi börjar och slutar i huvudstaden Tbilisi där vi utforskar den medeltida stadskärnan, beundrar 1800-talets artnouveaufasader och möter några av landets mest innovativa matlagare. Däremellan reser vi genom landets dramatiska landskap med Kaukasus höga berg, frodiga dalgångar och gör stopp i fina byar.

Med kunskap om råvaror och matlagning som resans röda tråd får vi unika möjligheter till studiebesök och roliga möten där vi lär känna landets historia och kultur på ett initierat vis. Vi provar på de regionala läckerheterna och lär oss av husmödrar och proffs hur man tillagar landets paradrätter. Georgierna är kända för att ha odlat vin sedan urminnes tider och vi besöker vindistriktet Kakheti där vi kombinerar besök i genuina byar med vinprovningar hos småskaliga kreativa vinmakare och landets främsta producenter. Vi upplever festmåltiden supra och det gemensamma umgänget kring bordet som sammansvetsar familjen, vänner och gäster och är en manifestation för georgiernas stora gästfrihet. Välkommen till bords i Georgien!

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Avresa till Tbilisi, Georgien
 2. Dag 2 Tbilisi
 3. Dag 3 Tbilisi
 4. Dag 4 Tbilisi-Kisiskhevi, Kakheti
 5. Dag 5 Kakheti, Georgiens vindistrikt
 6. Dag 6 Kakheti – Kutaisi
 7. Dag 7 Kutaisi – Ambrolauri
 8. Dag 8 Ambrolauri, Racha Lechkhumi
 9. Dag 9 Ambrolauri – Tbilisi
 10. Dag 10 Tbilisi
 11. Dag 11 Hemresa
Datum:
Resans pris: 27 000 kr
Enkelrumstillägg: 4 000 kr
Antal deltagare: 10-18

Vad ingår i resans pris

 • Flyg inklusive flygskatt Stockholm-Tbilisi t/r 
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här. 
 • Svensk färdledning och lokala guider: Medföljande ciceron Anastasia Lundqvist, medförfattare av boken Blå berg Grön mat Orange vin
 • Alla transporter med egen hyrd buss, transfers till hotell/flygplats
 • Del i dubbelrum på 3-4* hotell 
 • Alla utflykter enligt programmet samt inträdesavgifter till museer och sevärdheter; guidad stadsvandring i Tbilisi, gamla huvudstaden Mtskheta, Alaverdikloster i Telavi, Gelati klosterkomplex utanför Kutaisi, båtutflykt i Martvili mm 
 •  Qvevri-tillverkningsverkstad/familj i Kakheti 
 • Matlagnigstillfällen och master class enligt programmet inklusive måltid eller avsmakning, dag 3, 4, 10
 • Vingårdsbesök och vinprovningar dag 4-8 (fyra tillfällen)
 • Måltider; lunch eller middag dag 2,3,4, 8 och 10 

Vad ingår inte i resans pris? 

 • Egna aktiviteter och personliga utgifter
 • Måltider och drycker inte nämnda ovan
 • Dricks

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Anna Mnatsakanova

  Anna är född i Georgien men har bott i Sverige i många år. Att möta olika kulturer, bryta språkbarriärer och även prova nya kök har blivit hennes sätt att leva. Anna fördelar arbetet mellan kontoret och att leda resor till bl a Sydostasien, Centralasien, Kaukasus, Ryssland mm. När hon tar paus från långväga resor väljer hon något av sina smultronställen i Italien. 

 • Anastasia Lundqvist

  Anastasia Lundqvist är medförfattare av boken Blå berg Grön mat Orange vin och ciceron för resan Till bords i Georgien. Anastasias uppväxt i Kirgizistan i en blandad kulturell miljö har satt prägel på hennes profil som yrkesmatlagare. Georgiska smaker är kvar från barndomsminnen. Anastasia besökt Georgien många gånger och alltid kommit med en ny smakupplevelse! 

Kontaktperson

 • Anna Mnatsakanova Reseproducent

  Anna är född och uppvuxen i Georgien men efter att ha bott i Sverige i många år kallar hon Stockholm för sitt hem. Hon är ursprungligen lärare men har jobbat som reseproducent och färdledare de senaste tjugo åren. Att upptäcka världen, konfronteras med olika kulturer, bryta språkbarriärer och även prova nya kök har blivit hennes sätt att leva. Anna är välberest och har en bred portfölj av resor med ansvarar för Sydostasien, Centralasien, Balkan, Kaukasus, Iran mm. När hon tar paus från långväga resor väljer hon något av sina smultronställen i Italien, fräschar upp sitt italienska och låter sig inspireras av skönheten. Anna fördelar arbetat mellan kontoret och att leda resor. 

  anna@varldensresor.se
11 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se