Neapelbuktens kulturskatter

Länder som besöks

9 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Under en vecka späckad av upplevelser ska vi utforska Neapelbuktens allra främsta sevärdheter; öarna Capri och Ischia, Amalfikusten, Pompeji och naturligtvis Neapel. Kristina Kappelin, journalist, författare och tidigare SVT:s korrespondent i Italien, ger oss en introduktion till Neapel. Hon möter oss igen på Capri där hon numer är intendent på Villa San Michele, Axel Munthes vackra hem med prisbelönta trädgårdar. Resan i övrigt leds av Italienkunnig färdledare.

Vi rör oss från antikens mästerverk i Pompeji till modern konst i Neapels tunnelbanesystem, njuter av heta källor på ön Ischia och färdas längs en av världens vackraste kuststräckor när vi gör olika stopp längs Amalfikusten. De två dagarna vi tillbringar på Capri med strövtåg i naturen, båttur och besök på Villa San Michele blir en självklar höjdpunkt.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Neapel
 2. Dag 2 Neapel-Sorrento
 3. Dag 3 Amalfikusten
 4. Dag 4 Sorrento - Capri
 5. Dag 5 Capri
 6. Dag 6 Capri - Ischia
 7. Dag 7 Ischia
 8. Dag 8 Ischia - Neapel
 9. Dag 9 Hemresa
Datum:
Resans pris: 25 900 kr
Enkelrumstillägg: 4 800 kr
Antal deltagare: 10-18

Ingår i resans pris

 • Klimatkompenserat flyg t/r Stockholm - Neapel (avresa från Göteborg eller Köpenhamn mot tillägg)
 • Svensk färdledning under hela resan
 • Föreläsning av Kristina Kappelin vid ankomst i Neapel
 • Specialguidning av Kristina Kappelin på Villa San Michele
 • Del i dubbelrum på 4* hotell. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)
 • Alla transfers och transporter med båt och egen hyrd buss
 • Alla aktiviteter beskrivna i programmet, stadsvandringar i Neapel och Capri, konststationerna i Neapels tunnelbana, museibesök i Neapel, Pompeji, rundresa på Ischia-ön, 1/2 dags båtresa Capri runt mm
 • Välkomst - och avskedsmiddag, samt middag i Capri
 • Frukost dagligen
 • Dricks till lokala guider och chaufförer
 • Skriftlig deltagarinformation

Ingår inte i resans pris

 • Övriga måltider
 • Egna aktiviteter

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Anna Rudh Meo

  Anna är auktoriserad guide och reseledare med hela Italien som arbetsfält. Efter många resor var de på Ischia i södra Italien som hon till slut slog sig ner och där har hon bott i 30 år. Anna har stora kunskaper om det italienska samhället och kulturen och som färdledare har hon ett brett register, från vandring- till vinresor.

Kontaktperson

 • Anna Mnatsakanova Reseproducent

  Anna är född och uppvuxen i Georgien men efter att ha bott i Sverige i många år kallar hon Stockholm för sitt hem. Hon är ursprungligen lärare men har jobbat som reseproducent och färdledare de senaste tjugo åren. Att upptäcka världen, konfronteras med olika kulturer, bryta språkbarriärer och även prova nya kök har blivit hennes sätt att leva. Anna är välberest och har en bred portfölj av resor med ansvarar för Sydostasien, Centralasien, Balkan, Kaukasus, Iran mm. När hon tar paus från långväga resor väljer hon något av sina smultronställen i Italien, fräschar upp sitt italienska och låter sig inspireras av skönheten. Anna fördelar arbetat mellan kontoret och att leda resor. 

  anna@varldensresor.se
9 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se