Portugal med Azorerna

Länder som besöks

10 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Vår resa till Portugal börjar i Porto där vi gör en stadsvandring genom den trevliga historiska gamla staden och får en första introduktion till regionens kända portvin. I Dourodalen kryssar vi på floden och bor fint på en vingård innan vi flyger vidare till ögruppen Azorerna för fyra dagar på den gröna ön Sao Miguel. Kortare strövtåg tar oss till platser med fantastiska vyer över vackra vulkansjöar och det gröna prunkande landskapet. Havet runtom öarna är en av världens bästa platser att skåda val och en dag åker vi ut valsafari. Resan avrundas i historiska Lissabon med en tur med bergbanan upp till en av stadens sju kullar.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Porto
 2. Dag 2 Porto
 3. Dag 3 Dourodalen
 4. Dag 4 Sao Miguel, Azorerna, Furnas
 5. Dag 5 Azorerna, Furnas
 6. Dag 6 Azorerna, Tvillingsjöarna - Ponta Delgada
 7. Dag 7 Azorerna, valsafari
 8. Dag 8 Lissabon
 9. Dag 9 Lissabon
 10. Dag 10 Hemresa
Datum:
Resans pris: 30 900 kr
Enkelrumstillägg: 4 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår

• Flyg och flygskatt från Stockholm t/r (avresa från Köpenhamn mot tillägg)
Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
• Flyg från Porto till Sao Miguel och flyg från Sao Miguel till Lissabon
• Svensk färdledning
• Lokala guider på några utvalda ställen
• Alla transfers och busstransporter enligt resplanen
• Del i dubbelrum på bra hotell (4*) med frukost i Porto, Lissabon och på ön Sao Miguel, Azorerna. En natt bor vi på vingård i Dourodalen. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
• Välkomstmiddag och avskedsmiddag och en tre-rätters middag på vingården i Dourodalen 
• Portvinsprovning i Porto, vinpaket till middagen på vingården i Dourodalen
• Alla inträden enligt programmet;  Serralves museum för samtidskonst i Porto, inträde till Terra Nostra botaniska trädgård i Furnas på Sao Miguel, fortet Sao Jorge i Lissabon
• Valskådningsutflykt på Sao Miguel
• Skriftlig deltagarinformation och karta
• Dricks till guider och chaufförer

Vad ingår inte i resans pris?

• Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Allt var mkt bra och intressant, men Azorerna var en fantastisk och överraskande upplevelse. Otroligt vacker natur och mycket växlande väder. Mycket bra hotell som låg centralt i Porto, Porto Delgada o i Lissabon. Alla hade mycket bra frukost o service. Transporterna fungerade utmärkt.
  Britt-Marie Vallini, resenär hösten 2021
 • Porto var en fin o intressant stad. Bra guidning av staden. Valsafarin på Azorerna var en upplevelse. Vandring o bad i botaniska trädgården mycket trevligt. En mycket trevlig resa med mycket upplevelser o lagom stor grupp.
  Torbjörg Moen, resenär hösten 2021

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Kristian Benkö

  Kristian Benkö jobbar till vardags som operadramaturg, översättare samt som guide på Naturhistoriska Riksmuseet. Han har studerat statskunskap, idéhistoria, freds-, och konfliktforskning, U-Landskunskap och senare dramaturgi och konsthistoria. Resor har till stor del präglat Kristians liv. Under de senaste 30 åren har han spenderat långa perioder i Portugal. Konst, historia, kultur och natur är hans stora intressen.

 • Mathias Buskas

  Mathias första resa till Afrika var på cykel ner till Egypten och sedan vidare med bil, buss och tåg genom kontinenten till Kapstaden. Mathias har sedan dess rest kors och tvärs genom framförallt södra Afrika och leder flera av våra resor hit. Mathias är tidvis bosatt i Portugal och har rest brett över hela världen. Leder också våra resor till Portugal och Skottland.

Kontaktperson

 • Anna Mnatsakanova Reseproducent

  Anna är född och uppvuxen i Georgien men efter att ha bott i Sverige i många år kallar hon Stockholm för sitt hem. Hon är ursprungligen lärare men har jobbat som reseproducent och färdledare de senaste tjugo åren. Att upptäcka världen, konfronteras med olika kulturer, bryta språkbarriärer och även prova nya kök har blivit hennes sätt att leva. Anna är välberest och har en bred portfölj av resor med ansvarar för Sydostasien, Centralasien, Balkan, Kaukasus, Iran mm. När hon tar paus från långväga resor väljer hon något av sina smultronställen i Italien, fräschar upp sitt italienska och låter sig inspireras av skönheten. Anna fördelar arbetat mellan kontoret och att leda resor. 

  anna@varldensresor.se
10 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se