Till fots på Azorerna

Länder som besöks

Typ av resa

10 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Under en dryg vecka ska vi utforska fyra av Azorernas nio öar och hinna med sju väldigt olikartade vandringar. Vi går på kratern runt en vulkan på ön Faial, genom vinodlingar i ett extremt kargt lavaområde, till vattenfall och vackra sjöar i tropisk grönska på Sao Miguel och till fantastiska jordbruksområden vid laguner på Sao Jorge.  Vi badar i både heta källor och hav, åker på valspaning, får guidad visning till Azorernas säregna flora, beundrar alldeles makalösa klipplandskap och njuter av flera båtturer mellan de olika öarna. Våra sju vandringsetapper är alla mellan 7 och 11 kilometer långa och ingen del är alltför ansträngande.   

Resfakta och pris

  1. Dag 1 Flyg till ön Sao Miguel
  2. Dag 2 Tvillingsjöarna, Ponta Delgada
  3. Dag 3 Eldsjön, Salto Cabrito och Ponta Delgada
  4. Dag 4 Nordöstra Sao Miguel, Furnas
  5. Dag 5 Furnas
  6. Dag 6 Sao Miguel - Pico
  7. Dag 7 Pico-Sao Jorge-Faial
  8. Dag 8 Caldeira och Capelinhos
  9. Dag 9 Faial-Lissabon
  10. Dag 10 Hemresa
Datum:
Resans pris: 29 900 kr
Resans pris 2024: 30 900 kr
Enkelrumstillägg: 4 900 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

  • Flyg och flygskatt från Stockholm (avresa från Göteborg eller Köpenhamn mot tillägg) till Sao Miguel och hem från Lissabon
  • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
  • Inrikesflyg från Sao Miguel till Horta samt från Pico till Lissabon
  • Båt från Horta till Sao Jorge samt från Sao Jorge till Pico
  • Alla transfers och busstransporter enligt resplanen
  • Svensk färdledning
  • Lokala guider på några utvalda ställen
  • Del i dubbelrum på bra hotell med frukost på hotellen i Ponta Delgada och Furnas på Sao Miguel, i Faial på Horta, Madalena på Pico, samt en natt i Lissabon. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)
  • Välkomstmiddag och avskedsmiddag samt ytterligare två måltider
  • Vinprovning i Pico
  • Alla inträden enligt programmet; inträde till Terra Nostra botaniska trädgård i Furnas, inträde till Caldeira Velha med bad i grönskan på Sao Miguel, inträde till vulkanmuseet i Capelinhos på Horta, inträde till vinmuseet på Pico
  • Valskådningsutflykt på Sao Miguel
  • Skriftlig deltagarinformation och karta
  • Dricks till guider och chaufförer

Vad ingår inte i resans pris?

  • Måltider som ej nämns ovan, dryck

* Under resan vandrar vi 7 av resans dagar. Strövtågen är mellan 5 och 11 kilometer långa. Områdena vi går i är mestadels kuperade och varje vandring har höjdskillnader på mellan 200 meter och 550 meter. Vandringarna runt Furnas och vinvandringen på Pico är enklast och där är det nästintill inga höjdskillnader. Vid fyra olika tillfällen vandrar vi på huvudön Sao Miguel och sedan en gång vardera på de tre andra öarna Pico, Faial och Sao Jorge. Under resans gång går vi mestadels på stigar, men delar av några av vandringarna går på otrafikerade landsvägar.  

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

  • Kristian Benkö

    Kristian Benkö jobbar till vardags som operadramaturg, översättare samt som guide på Naturhistoriska Riksmuseet. Han har studerat statskunskap, idéhistoria, freds-, och konfliktforskning, U-Landskunskap och senare dramaturgi och konsthistoria. Resor har till stor del präglat Kristians liv. Under de senaste 30 åren har han spenderat långa perioder i Portugal. Konst, historia, kultur och natur är hans stora intressen.

  • Mathias Buskas

    Mathias första resa till Afrika var på cykel ner till Egypten och sedan vidare med bil, buss och tåg genom kontinenten till Kapstaden. Mathias har sedan dess rest kors och tvärs genom framförallt södra Afrika och leder flera av våra resor hit. Mathias är tidvis bosatt i Portugal och har rest brett över hela världen. Leder också våra resor till Portugal och Skottland.

Kontaktperson

  • Anna Mnatsakanova Reseproducent

    Anna är född och uppvuxen i Georgien men efter att ha bott i Sverige i många år kallar hon Stockholm för sitt hem. Hon är ursprungligen lärare men har jobbat som reseproducent och färdledare de senaste tjugo åren. Att upptäcka världen, konfronteras med olika kulturer, bryta språkbarriärer och även prova nya kök har blivit hennes sätt att leva. Anna är välberest och har en bred portfölj av resor med ansvarar för Sydostasien, Centralasien, Balkan, Kaukasus, Iran mm. När hon tar paus från långväga resor väljer hon något av sina smultronställen i Italien, fräschar upp sitt italienska och låter sig inspireras av skönheten. Anna fördelar arbetat mellan kontoret och att leda resor. 

    anna@varldensresor.se
10 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se