Skotska höglandet - kanalbåt och tåg

Länder som besöks

9 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Skotska höglandet bjuder på en varierad, dramatisk och stämningsfull natur. Från den vilda västkustens otaliga öar och fjordar, till vidsträckta dalgångar, kristallklara sjöar och Storbritanniens högsta berg. Vi inleder resan med den klassiska tåglinjen Caledonian Sleeper som tar oss från London till Fort William. Vidare till Isle of Skye, Inre Hebridernas största ö som bjuder på fina strövtåg med vyer över lodräta klippväggar och enastående bergsformationer samt besök på ett whiskydestilleri. Sedan väntar en av världens vackraste och mest omtalade tågsträckor när vi åker tåg över akvedukten Glenfinnan tillbaka till Fort William där vår egen kanalpråm ligger förtöjd och väntar på oss.

Under tre nätter blir båten vårt hem när vi reser längs Kaledoniska kanalen som förbinder havet i sydväst med havet i norr vid Inverness. Kanalen som var en föregångare till Göta kanal är drygt tio mil lång och består av grävda kanaler samt fyra sjöar, varav Loch Ness är den största. På dagarna väljer du själv om du vill åka med ombord, cykla eller promenera längs kanalen. Skottlands spännande historia gör sig påmind när vi stannar till vid slussar och slott längs den natursköna vägen. Äter gott gör vi ombord och det blir även en och annan avstickare till en mysig pub för den som vill. Från Inverness tar vi tåget till Edinburgh för att avrunda vårt skotska äventyr.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 London till Fort William
 2. Dag 2 Isle of Skye
 3. Dag 3 Isle of Skye
 4. Dag 4 Kanalbåt längs Kaledoniska kanalen
 5. Dag 5 Kanalbåt längs Kaledoniska kanalen
 6. Dag 6 Kanalbåt längs Kaledoniska kanalen
 7. Dag 7 Edinburgh
 8. Dag 8 Edinburgh
 9. Dag 9 Hemresa
Datum:
Resans pris: 33 900 kr
Resans pris 2024: 35 900 kr
Enkelrumstillägg (ej möjligt på båten): 4 500 kr
Antal deltagare: 10-12

Allt detta ingår

• Flyg Stockholm-London, hem från Edinburgh ink flygskatter (avresa från andra orter mot tillägg)
Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
• Svensk färdledning
• Caledonian Sleeper mellan London och Fort William i Club Room klass med dusch och toalett i kupén. Del i 2-bädds kupé.
• Tåg mellan Mallaig och Banavie via Glennfinnan akvedukten samt tåg mellan Inverness och Edinburgh
• Pråm i tre dagar och tre nätter längs Kaledoniska kanalen. Del i tvåbäddshytter med våningssäng samt dusch och toalett i hytten. 
• Buss till Isle of Skye samt för hela vistelsen på Isle of Skye
• Färja mellan Armadale och Mallaig 
• Del i dubbelrum på hotell av bra standard. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
• Frukost alla dagar, helpension på båten som inkluderar tre middagar och två luncher, samt välkomst- och avskedsmiddag
• Whiskyprovning 
• Inträde till slottet Eilean Donan
• Guidade strövtåg bland klippor och berg på Isle of Skye, vandring eller cykling längs Kaledoniska kanalen (cyklar för de tre dagarna ingår i resans pris), guidad stadsvandring i Edinburgh 
• Skriftlig deltagarinformation 
• Dricks till guider och chaufförer

Vad ingår inte i resans pris?

• Måltider som ej nämns ovan, dryck

* Avgångar 19 & 26 juni, samt 28 augusti går pråmen i omvänd riktning från Fort Augustus till Fort William. En korrekt resplan skickas till er i samband med utskicket ca 60 dagar före avresa.  


Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Totalupplevelsen! Vilken resa! Hela resan väl sammansatt med tåg o pråm o mera tåg...
  Monica Lind & Sven-Erik Sjöstrand, resenärer sep 2021
 • Resans upplägg - uppleva den fantastiska skottska naturen, vandring o cykling, pråm, liten grupp, god reseledare
  Birgitta Grefbäck, resenär sep 2021
 • Kanalbåten och möjligheterna att åka båt/gå/cykla. Den stora variationen i färdsätt. Liten och bra grupp.
  Tor & Inger Bengtsson, resenärer sep 2021

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Björn Tedeman

  Björn har jobbat som koordinatör för Forum Syd i Kambodja och skrivit läroböcker i juridik och ekonomi. Han varvar valövervakning och andra internationella uppdrag med att driva sitt konsultföretag i Göteborg. Björn har rest och jobbat mycket världen över och leder några av våra resor i Europa och Sydostasien. 

 • Mikael Karlmark

  Mikael är ursprungligen filmfotograf utbildad i London men har även titlarna statsvetare och ekonom. Han reser mycket och bor ofta längre perioder i Rumänien där han har en del av verksamheten i ett av sina företag. Mikael har lett mängder av resor över hela Balkan och under en period varit skeppare i den grekiska övärlden. 

 • Mats Wetterholm

  Mats har lång erfarenhet från resebranschen men arbetar idag som gymnasielärare som han kombinerar med olika reseuppdrag. Mats var stationerad Londonguide i några år och lett resor på de brittiska öarna i över 30 år. Han leder även resor till norra Skandinavien samt Alperna. Mats har ett gediget intresse för historia och kultur och är en bokslukare.

Kontaktperson

 • Anna Mnatsakanova Reseproducent

  Anna är född och uppvuxen i Georgien men efter att ha bott i Sverige i många år kallar hon Stockholm för sitt hem. Hon är ursprungligen lärare men har jobbat som reseproducent och färdledare de senaste tjugo åren. Att upptäcka världen, konfronteras med olika kulturer, bryta språkbarriärer och även prova nya kök har blivit hennes sätt att leva. Anna är välberest och har en bred portfölj av resor med ansvarar för Sydostasien, Centralasien, Balkan, Kaukasus, Iran mm. När hon tar paus från långväga resor väljer hon något av sina smultronställen i Italien, fräschar upp sitt italienska och låter sig inspireras av skönheten. Anna fördelar arbetat mellan kontoret och att leda resor. 

  anna@varldensresor.se
9 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se