Färöarna till fots

Länder som besöks

Typ av resa

7 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Färöarna är en alldeles unik plats med vild och magnifik natur som vi väljer att utforska mestadels till fots. Under sju dagar blir det lika många promenader och vandringar på fyra olika öar. Vi går på stigar och fritt i landskapet över intensivt gröna bergssidor med betande får, upp till dramatiska berg, förbi sjöar och längs kusten med forsande vattenfall och lodräta klippväggar. En dag åker vi båt till Vestmannaklipporna och fågelön Mykines för att på nära håll följa de färgglada lunnefåglarna. 

Öarna bjuder på en intressant historia från vikingatiden till idag. Vi besöker byar och fiskelägen, ruiner och gamla kyrkor där vi får höra spännande berättelser. Det färöiska köket lockar foodies från hela världen och varje kväll provar vi något nytt. I Torshavn äter vi lokala specialiteter i ett privat hem och i den lilla byn Gjogv är vi med på veckans kulturkväll med mat och levande musik.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Avresa till Vagar på Färöarna
 2. Dag 2 Vestmanna - Mykines - Torshavn
 3. Dag 3 Nólsoy
 4. Dag 4 Torshavn - Kirkjubøur
 5. Dag 5 Fyr i Vestan - Gjógv
 6. Dag 6 Slættaratindur eller Eiðiskollur
 7. Dag 7 Hemresa
Datum:
Resans pris: 32 900 kr
Enkelrumstillägg: 3 300 kr
Antal deltagare: 12-18

Allt detta ingår: 

 • Flyg från Stockholm och Köpenhamn inklusive skatter (andra avreseorter på förfrågan).
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledning.
 • Lokala guider.
 • Alla transporter med egen buss.
 • Alla utflykter, avgifter och inträden enligt programmet.
 • Båtutflykt till Vestmannaklipporna samt ön Mykines.
 • Del i dubbelrum inkl frukost på hotell och gästhus. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Alla måltider (utom middag dag 3 och lunch dag 7) inklusive middag med föröiska specialiteter i privat hem.
 • Kulturkväll med mat och musik.

Ingår ej:

 • Middag dag 3 och lunch dag 7
 • Dryck 


Svårighetsgrad:
Resan passar alla med normal till god kondition och vandringsvana. Vi går mestadels på stigar eller fritt i naturen på varierat underlag, ofta gräs men ibland sten och grus. Vi går 2-6 timmar varje dag mellan 5 - 14 km. Det är ej så stora stigningar, max 300 meter, förutom en dag då vi går upp ca 500 höjdmeter. Det finns möjlighet att dela gruppen i två vid behov. Du bär endast en lätt dagryggsäck med ombyte och lunch. Vandringsstavar är bra att ha. Vädret på Färöarna är ombytligt, det kan regna och vara dimmigt. 

Resplan

Visa hela resplanen

Resväg

Deltagare berättar

 • Välplanerad men ändå flexibel resa med hänsyn till vädret. Fantastisk guide, Chris! Oerhört proffsig, hjälpsam, kunnig. Såg till att alla fick en värdefull resa på många sätt.
  Birgit Berglund, augusti 2021
 • Den fantastiska naturen och att vi tydligen hade sådan tur med vädret. Det var en fantastisk resa och nivån på vandringarna var perfekt för mig.
  Ann-Sofie Mattsson-Wallén, resenär augusti 2021

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Björkman

  Lars är uppvuxen i Dalarna med skidor på fötterna, lockades sedan till Innsbruck och Alperna. Utbildade sig i internationell ekonomi, tycker dock mer om djur och natur än siffror. Auktoriserad guide i Stockholm och Dalarna men guidat turister på många olika destinationer från Irland till Australien. Lars trivs bäst på safari och leder därför resor i södra och östra Afrika. 

Kontaktperson

 • Lottie Sundelöf VD, grundare

  Efter studier i ryska och internationella relationer vid Stockholms universitet reste Lottie till Moskva för att bo där under ett år. Lottie har besökt alla fd republiker inom Sovjetunionen förutom Moldavien! Centralasien är ett favoritresmål och till bergen i Kirgizistan har Lottie återvänt flera gånger för att vandra. Lottie har också bott ett år i Quito, Ecuador. Att lära om nya kulturer och få möjlighet att möta människor är den största drivkraften bakom Lotties resor. Jobbar med marknadsföring, administration och personalfrågor.

  lottie@varldensresor.se
7 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se