Färöarna till fots

Länder som besöks

Typ av resa

7 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Färöarna är en alldeles unik plats med vild och magnifik natur som vi väljer att utforska mestadels till fots. Under sju dagar blir det lika många promenader och vandringar på fyra olika öar. Vi går på stigar och fritt i landskapet över intensivt gröna bergssidor med betande får, upp till dramatiska berg, förbi sjöar och längs kusten med forsande vattenfall och lodräta klippväggar. En dag åker vi båt till fågelparadiset på ön Mykines och kan på nära håll följa de färgglada lunnefåglarna. 

Öarna bjuder på en intressant historia från vikingatiden till idag. Vi besöker byar och fiskelägen, ruiner och gamla kyrkor där vi får höra spännande berättelser. Det färöiska köket lockar foodies från hela världen och varje kväll provar vi något nytt. I Torshavn äter vi lokala specialiteter i ett privat hem, och en annan kväll njuter vi av en femrättersmeny med grillade skaldjur och kött. I den lilla byn Gjogv är vi med på veckans kulturkväll med mat, levande musik och dans.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Avresa till Vagar på Färöarna
 2. Dag 2 Vestmanna - Mykines - Torshavn
 3. Dag 3 Torshavn - Kirkjubøur
 4. Dag 4 Nólsoy
 5. Dag 5 Saksun - Tjørnuvík - Gjógv
 6. Dag 6 Slættaratindur och Manssetur
 7. Dag 7 Gjogv - hemresa
Datum:
Resans pris: 29 800 kr
Enkelrumstillägg: 3 300 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår: 

 • Flyg från Stockholm och Köpenhamn inklusive skatter (andra avreseorter på förfrågan).
 • Klimatkompensation för flygresan. Läs mer här.
 • Svensk färdledning.
 • Lokala guider.
 • Alla transporter med egen buss.
 • Alla utflykter, avgifter och inträden enligt programmet.
 • Båtutflykt till Vestmannaklipporna samt ön Mykines.
 • Del i dubbelrum inkl frukost på hotell och gästhus. 
 • Alla måltider (ej lunch dag 7) inklusive middag med föröiska specialiteter i privat hem, femrättersmeny på grillhus. 
 • Kulturkväll med mat, levande musik och dans.

Ingår ej:

 • Lunch dag 7
 • Dryck 


Svårighetsgrad:
Resan passar alla med normal till god kondition och viss vandringsvana. Vi går mestadels på stigar eller fritt i naturen på varierat underlag, ofta gräs men ibland sten och grus. Vi går 2-6 timmar varje dag mellan 5 - 14 km. Det är ej så stora stigningar, max 300 meter, förutom en dag då vi går upp ca 500 höjdmeter. Det finns möjlighet att dela gruppen i två vid behov. Du bär endast en lätt dagryggsäck med ombyte och lunch. Vandringsstavar är bra att ha. Vädret på Färöarna är ombytligt, det kan regna och vara dimmigt. 

Resplan

Visa hela resplanen

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Chris Overgaard Pedersen

  Chris hunger för aktiva äventyr började som officer inom armén och har sedan följts av mer än 10 års resande som guide, reseproducent och egenföretagare i alla världens hörn. Chris älskar att dela med sig av sin kunskap om världen och visa sina favoritplatser. Hans resor innehåller oftast vandring, klättring, mountainbike och surfing.

Kontaktperson

 • Lottie Sundelöf VD, grundare

  Efter studier i ryska och internationella relationer vid Stockholms universitet reste Lottie till Moskva för att bo där under ett år. Lottie har besökt alla fd republiker inom Sovjetunionen förutom Moldavien! Centralasien är ett favoritresmål och till bergen i Kirgizistan har Lottie återvänt flera gånger för att vandra. Lottie har också bott ett år i Quito, Ecuador. Att lära om nya kulturer och få möjlighet att möta människor är den största drivkraften bakom Lotties resor. Jobbar med marknadsföring, administration och personalfrågor.

  lottie@varldensresor.se
7 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se