Sommar i Lofoten

Länder som besöks

Typ av resa

8 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Vi förstår att det känns osäkert just nu, hos oss kan du ändå våga boka din drömresa och får avboka kostnadsfritt före 30 november om du ångrar dig. Gäller nybokningar på alla resor med avresa efter 1 februari 2021. 

Lofotens berg reser sig som kyrktorn mot himlen och i vikarna nedanför hittar vi idylliska byar som lockat till sig en brokig blandning av fiskare, friluftsmänniskor och konstnärer. Vi når Svolvaer på öns norra sida med buss från Narvik och fortsätter några dagar senare till de dramatiska södra delarna. Vi bor i fina rorbuer (omgjorda fiskestugor) i både Svolvaer och Reine, världens kanske vackraste fiskeby. Under vår tid här gör vi fina utflykter med båt till Trollfjorden och till Bunes vita sandstränder och besöker vikingamuseet Lofotr. Vi lämnar Lofoten med båt till Bodö, varifrån vi åker en naturskön tågsträcka till Trondheim där Nidarosdomen och en av Nordens trevligaste städer väntar på oss.  

Resan startar med nattåg från Stockholm till Narvik med plats i sovvagnskupéer och avrundas med dagtåg från Trondheim till Stockholm. Halvpension ingår där flera måltider bjuder på lokala delikatesser. 

 

 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Tåg till Narvik
 2. Dag 2 Svolvaer, Lofoten
 3. Dag 3 Svolvaer, Lofoten
 4. Dag 4 Reine, Lofoten
 5. Dag 5 Reine, Lofoten
 6. Dag 6 Trondheim
 7. Dag 7 Trondheim
 8. Dag 8 Tåg till Stockholm
Datum:
Resans pris: 27 500 kr
Enkelrumstillägg på hotell: 5 500 kr
Tillägg egen sovvagn för 2 pers (pris pp): 600 kr
Antal deltagare: 16-24

Allt detta ingår:

 • Resa med nattåg Stockholm - Narvik samt dagtåg Bodö - Trondheim, Trondheim - Sundsvall samt Sundsvall - Stockholm 
 • Hyrd buss i två dagar på Lofoten
 • Båttur till Trollfjorden, båt till Bruna från Hamnöy, Reine samt båt från Lofoten till Bodö 
 • Del i dubbelrum inkl frukost på 4*-igt hotell två nätter i Trondheim, två nätter i fina rorbuer (omgjorda fiskarstugor) på Ankers Brygge i Svolvaer samt två nätter i högklassiga nya rorbuer i Hamnöy, Reine. Även om du reser ensam kan du boka del i dubbelrum. Vill du ha enkelrum kan du boka det mot pristillägg (gäller endast hotellnätterna).
 • Halvpension, frukost och lunch eller middag dag 2-7 samt frukost dag 8  
 • Heldagsutflykt med lokala guider på Lofoten med stopp i Kabelvåg, Eggum, Vikingamuseet Lofotr och Reine, guidat besök av Nidarosdomen i Trondhem
 • Färdledare från Världens Resor

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider och dryck som ej nämns ovan

  * I grundpriset ingår plats i sovvagnskupé med tre bäddar (du väljer dam eller herr). Är ni två personer som reser ihop kan ni även boka kupén för eget bruk. Klicka här för information om sovvagn 2 kl.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
8 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se