Höga kusten och Inlandsbanan

Länder som besöks

Typ av resa

7 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

I samarbete med Hemmets Journal och Icakuriren gör vi en storslagen resa till norra Sverige. Med egen chartrad rälsbuss bara för vår grupp färdas vi på Inlandsbanan under tre dagar från Kiruna via Jokkmokk och Kåbdalis till Vilhelmina. Fantastiska naturupplevelser väntar vid Storforsen och när vi åker Vildmarksvägen förbi Stekenjokk med sina meterhöga snöväggar. I kyrkbyn Fatmomakke upplever vi den samiska kulturen. Resan inleds med ett par dagar på vackra Höga Kusten där vi med egen båt besöker Ulvön. Vi ser också historiska Ådalen och Skuleskogen. Nattåget tar oss till Kiruna där vi får guidade visningar både av gruvan och Ishotellet i Jukkasjärvi innan vi kliver ombord på Inlandsbanan. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Höga kusten
 2. Dag 2 Höga kusten, Umeå
 3. Dag 3 Kiruna
 4. Dag 4 Kiruna, Jokkmokk
 5. Dag 5 Storforsen
 6. Dag 6 Saxnäs
 7. Dag 7 Vildmarksvägen, Stockholm
Datum:
Resans pris: 24 700 kr
Enkelrumstillägg: 2 400 kr
Antal deltagare: 24-38

Allt detta ingår

 • Resa med dagtåg Stockholm - Sundsvall, Umeå - Kiruna och Östersund - Stockholm. 
 • Inlandsbanan från Kiruna till Vilhelmina (chartrad rälsbuss i tre dagar endast för vår grupp med gott om utrymme ombord med 60 sittplatser)
 • Egen buss i två dagar vid Höga kusten, en dag i Kiruna och Jukkasjärvi, Kåbdalis till Storforsen t/r samt två dagar längs Vildmarksvägen från Vilhelmina till Östersund.
 • Inträde och guide i Fatmomakke. Inträde till Ajttemuséet i Jokkmokk. Guidad rundtur till kapellet och Ulvö Museum på Ulvö. 
 • Stadsrundtur i Kiruna och besök i LKABs gruva 
 • Besök på Ishotellet i Jukkasjärvi
 • Del i dubbelrum på hotell av bra standard vid Höga kustenbron, Kiruna, Jokkmokk, Storforsen och Saxnäs. Även om du reser ensam kan du boka del i dubbelrum. Vill du ha enkelrum kan du boka det mot pristillägg.
 • Halvpension, frukost alla dagar 2 - 7 samt lunch eller middag dag 1 - 7

  Vad ingår inte i resans pris?
 • Måltider som ej nämns ovan
 • Dryck   

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Välplanerat! Vi hann med massor fast vi ändå reste så långt. Bra klass på hotell och mat vilket är viktigt för oss. Särskilt vid Högakustenbron och maten på sista hotellet. Inlandsbanan var en härlig upplevelse.
  Helén & Bo Olsson, resenärer sep 2021
 • Ådalen-Ulvön -Storforsen-Klimpfjäll. Att bo på hotellen var mycket bra, på alla hotell för vår del. Maten var som regel god och vällagad och fisk och ren uppskattades mycket. Therese och Tina våra guider var helt suveräna att förbereda oss stressade resenärer på vad som skulle hända under dagen. De såg till att alla hade uppfattat tiderna och inte missade ngt. De samlade ihop oss och såg till att ingen blev kvar på resmålet.
  Barbro & Nils Erik Martinsson, resenärer sep 2021
 • Bra helhet i upplägget, vi fick se många av Norrlands sevärdheter och roligt att åka på Inlandsbanan.
  Ingrid Silén, resenär sep 2021

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Therese Iversen

  Therese är utbildad biolog och dykinstruktör och har rest och arbetat världen över. Fridykande hummerfiskare i Mexico, vildmarksguide i Costa Rica, renskötare och äventyrsguide i Jukkasjärvi är bara några av jobben hon har haft. När hon inte guidar resor roar hon sig med bland annat kajakpaddling, Geocaching, friluftsliv och tillverkning av tenntrådssmycken.

 • Kerstin Söderberg

  Kerstin Söderberg är utbildad lärare. Under ett halvår bodde Kerstin på Sandö utanför Kramfors där hon gick Sidas biståndsarbetarutbildning. Efter att ha arbetat tre år i ett skolprojekt i ett fattigt område i Peru, fick hon tjänst som reseproducent för resor till Afrika och Kuba. Under de senaste åren har Kerstin lett resor till många olika länder. Djur och natur ligger henne varmt om hjärtat, fritiden ägnas bland annat åt fågelskådning och vandringar. 

 • Roger Eriksson

  Till vardags är Roger översättare, främst med att översätta från kinesiska till svenska. Men ibland tar han på sig färdledarkostymen och ger sig ut på vägarna istället. Det ger möjligheter både till mänskliga möten och till upptäcktsfärder i natur och kultur, både nära och fjärran. På den egna fritiden lockar naturen med vandring, skidåkning, segling och annat. 

Kontaktperson

 • Louise Bylund Reseproducent

  "Alla vägar bär till Tokyo" är ett utryck som stämmer in på Louise. Japan har varit en del av Louises liv sedan ung ålder och blev ett intresse som vuxit sig starkt. Detta har resulterat i en examen i japonologi och drygt fem år av studier och arbete i Japan. Det finns fortfarande så mycket spännande att utforska och lära sig om Japan så när tillfälle ges sitter Louise på planet på väg till Japan. Förutom samhällsfrågor har Louise ett extra stort intresse av den japanska traditionella kulturen. Louise är själv folkmusiker på nyckelharpa och folkdansare.

  louise@varldensresor.se
7 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se