Höga kusten och Inlandsbanan

Länder som besöks

7 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

I samarbete med Hemmets Journal och Icakuriren gör vi en storslagen resa till norra Sverige. Med egen chartrad rälsbuss bara för vår grupp färdas vi på Inlandsbanan under tre dagar från Gällivare via Jokkmokk och Kåbdalis till Vilhelmina. Fantastiska naturupplevelser väntar vid Storforsen och när vi åker Vildmarksvägen förbi Stekenjokk med sina meterhöga snöväggar. I kyrkbyn Fatmomakke upplever vi den samiska kulturen. Resan inleds med ett par dagar på vackra Höga Kusten där vi med egen båt besöker Ulvön. Vi ser också historiska Ådalen och Skuleskogen. Reguljärtåget tar oss vidare till Kiruna där vi får guidade visningar både av gruvan och Ishotellet i Jukkasjärvi innan vi kliver ombord på Inlandsbanan. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Höga kusten
 2. Dag 2 Höga kusten, Umeå
 3. Dag 3 Kiruna
 4. Dag 4 Kiruna, Jokkmokk
 5. Dag 5 Storforsen
 6. Dag 6 Saxnäs
 7. Dag 7 Vildmarksvägen, Stockholm
Datum:
Resans pris: 26 900 kr
Enkelrumstillägg: 3 600 kr
Antal deltagare: 24-38

Allt detta ingår

 • Resa med dagtåg Stockholm - Sundsvall, Umeå - Kiruna och Östersund - Stockholm.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Inlandsbanan från Gällivare till Vilhelmina (chartrad rälsbuss i tre dagar endast för vår grupp med gott om utrymme ombord med 60 sittplatser)
 • Egen buss i två dagar vid Höga kusten, en dag i Kiruna och Jukkasjärvi, från Kiruna till Gällivare, Kåbdalis till Storforsen t/r samt två dagar längs Vildmarksvägen från Vilhelmina till Östersund.
 • Inträde och guide i Fatmomakke. Inträde till Ajttemuséet i Jokkmokk. Guidad rundtur till kapellet och Ulvö Museum på Ulvö. 
 • Stadsrundtur i Kiruna och besök i LKABs gruva 
 • Besök på Ishotellet i Jukkasjärvi
 • Del i dubbelrum på hotell av bra standard vid Höga kustenbron, Kiruna, Jokkmokk, Storforsen/Älvsbyn och Saxnäs. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Halvpension, frukost alla dagar 2 - 7 samt lunch eller middag dag 1 - 7

  Vad ingår inte i resans pris?
 • Måltider som ej nämns ovan
 • Dryck   

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Välplanerat! Vi hann med massor fast vi ändå reste så långt. Bra klass på hotell och mat vilket är viktigt för oss. Särskilt vid Högakustenbron och maten på sista hotellet. Inlandsbanan var en härlig upplevelse.
  Helén & Bo Olsson, resenärer sep 2021
 • Ådalen-Ulvön -Storforsen-Klimpfjäll. Att bo på hotellen var mycket bra, på alla hotell för vår del. Maten var som regel god och vällagad och fisk och ren uppskattades mycket. Therese och Tina våra guider var helt suveräna att förbereda oss stressade resenärer på vad som skulle hända under dagen. De såg till att alla hade uppfattat tiderna och inte missade ngt. De samlade ihop oss och såg till att ingen blev kvar på resmålet.
  Barbro & Nils Erik Martinsson, resenärer sep 2021
 • Bra helhet i upplägget, vi fick se många av Norrlands sevärdheter och roligt att åka på Inlandsbanan.
  Ingrid Silén, resenär sep 2021

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Therese Iversen

  Therese är utbildad biolog och dykinstruktör och har rest och arbetat världen över. Fridykande hummerfiskare i Mexico, vildmarksguide i Costa Rica, renskötare och äventyrsguide i Jukkasjärvi är bara några av jobben hon har haft. När hon inte guidar resor roar hon sig med bland annat kajakpaddling, Geocaching, friluftsliv och tillverkning av tenntrådssmycken.

 • Kerstin Söderberg

  Kerstin är utbildad lärare och har gått Sidas biståndsarbetarutbildning. Efter att ha arbetat tre år i ett skolprojekt i ett fattigt område i Peru, blev det tjänst som reseproducent för resor till Afrika och Kuba. Kerstin har lett många uppskattade resor med fokus på natur och djur till bland annat Galapagos och Costa Rica. Fritiden ägnas bland annat åt fågelskådning.

 • Roger Eriksson

  Till vardags är Roger översättare, främst med att översätta från kinesiska till svenska. Men ibland tar han på sig färdledarkostymen och ger sig ut på vägarna istället. Det ger möjligheter både till mänskliga möten och till upptäcktsfärder i natur och kultur, både nära och fjärran. På den egna fritiden lockar naturen med vandring, skidåkning, segling och annat. 

Kontaktperson

 • Åsa Danielsson Reseproducent

  Passionen för resor, dans och spännande mat har lett Åsa ut på många äventyr runt om i världen. Som ung var Åsa med på flera internationella ungdomsutbyten och projekt, bland annat till Japan, Egypten, Ecuador och Kuba. Drömmen om att bli flamencodansare gjorde att hon tillbringat flera år i Andalusien och den argentinska tangon lockade henne att spendera många vintrar i Buenos Aires. Nyfikenheten på världen och olika sätt att leva har också varit vägledande i valet av studier i kulturantropologi, statsvetenskap, religion och historia. Åsa är reseproducent med fokus på Norden samt leder gärna resor både i Skandinavien, Spanien och Sydamerika. På fritiden åker tangoskorna gärna på!  

  asa@varldensresor.se
7 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se