Vandra i Patagonien

Länder som besöks

Typ av resa

15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Bergslandskapet omkring oss är dramatiskt med lodräta klippväggar och imponerande granitberg med toppar som Fitz Roy och Los Cuernos. Här möter vi säkert någon klätterexpedition på väg att betvinga någon av dessa giganter. Vi klättrar aldrig men vandrar var och en i sin egen takt i två av världens vackraste nationalparker; Torres del Paine i Chile och Los Glaciares i Argentina. Vi bor bekvämt på hotell inne i parkerna och kan njuta av enastående naturupplevelser under våra dagsturer. Båtturen fram till den spektakulära glaciären Perito Moreno är en annan av resans höjdpunkter. Alla härliga intryck hinner vi smälta när vi avrundar resan i sommarvarma Buenos Aires.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Buenos Aires
 2. Dag 3 Buenos Aires
 3. Dag 4 El Calafate och Nimez
 4. Dag 5 Torres del Paine
 5. Dag 6 Torres del Paine
 6. Dag 7 Torres del Paine
 7. Dag 8 El Calafate
 8. Dag 9 Perito Moreno och El Chaltén
 9. Dag 10 Los Glaciares
 10. Dag 11 Los Glaciares
 11. Dag 12 Los Glaciares
 12. Dag 13 Buenos Aires
 13. Dag 14-15 Buenos Aires och hemresa
Datum:
Resans pris: 69 900 kr
Enkelrumstillägg: 13 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg. Meddela vid bokning vilken avreseort du önskar.
 • Statlig svensk miljöskatt
 • Flygresa Buenos Aires till El Calafate.
 • Flygresa El Calafate till Buenos Aires.
 • Alla transporter enligt programmet med buss och båt.
 • Svensk färdledning och lokala engelskspråkiga bergsguider.
 • Del i dubbelrum på hotell. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Frukost och 14 måltider (luncher och middagar)
 • Alla utflykter och aktiviteter enligt programmet.
 • Inträdesavgifter till nationalparkerna Torres del Paine och Los Glaciares samt naturreservatet Nimez.
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation inklusive karta.
 • Dricks till chaufförer, guider och för de måltider som ingår.

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Svårighetsgrad: Detta är en vandringsresa som passar de med grundkondition och viss vandringsvana. Resan innehåller 7 vandringsdagar där vi vandrar allt mellan 4-9 timmar och där terrängen varierar från lättare naturstig till stenigt underlag. Det är ingen höghöjdsproblematik under resan.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Fakta och restips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Argentina.
Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Chile.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Det var en fantastisk resa på alla sätt. Gruppen var mycket bra och trevlig. Vi hade tur med allt, väder och vind, fick se de viktigaste platserna, topparna dök upp ur dimman i rätt ögonblick, eller fanns där hela tiden..;) Vandringen utmed vackra blåa Lago Nordenskjöld var också fantastisk; vi fick även ett dopp i sjön. Guiden var rolig och kunnig. Vi stannade ofta för att se på mossor och lavar och blommor och fåglar men det gav merkunskap och ett ganska behagligt tempo att gå i, utan stress (och tid att fota om man ville det). Vi fick även lära oss mycket historia på ett lättsamt sätt under resan, om Otto Nordenskjöld, Skottsberg m fl, indianernas historia på Eldslandet och i Patagonien, Shackleton.
  Nausikaa Haupt
 • Resan var utmärkt! Det bästa var naturscenerierna. Spännande och intressant miljö. Kunnig och inspirerande reseledare.
  Eiron Olsson

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Bo Björnsäter

  Bo är marinbiolog med doktorandstudier från Stockholms universitet och vid Oregon State University och arbetat med oljespillforskning i Alaska. Han har ett genuint naturintresse och är en erfaren färdledare i bl a Sydamerika, Svalbard, Alaska, Nepal och Europa. Bosse paddlar gärna kajak eller åker långfärdsskridskor i Stockholms skärgård.

Kontaktperson

 • Pernilla Palacios Reseproducent

  Att resa har sedan länge varit ett sätt att leva för Pernilla. Passionen är att få lära känna nya kulturer och att vandra i dramatiska landskap. Peru och Nepal är två favoriter dit hon gärna återvänder.  År 2000 gick en av många drömmar i uppfyllelse och det var att få komma till Tibet, där hon besökte sitt fadderbarn. Pernilla har även bott i Cuzco, Peru och på senaste resan dit var sonen med. Att resa tillsammans med barn är som att upptäcka världen på nytt! På fritiden dansas det en hel del. Gärna afrikanskt med levande, kraftfullt trumspel. Pernilla ansvarar för resor både till Latinamerika och Himalaya.

  pernilla@varldensresor.se
15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se