Vandra i Patagonien

Länder som besöks

Typ av resa

15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Följ med till världens ände tur och retur på en storslagen vandringsresa fylld med upplevelser. Bergslandskapet är dramatiskt med lodräta klippväggar, imponerande bergstoppar samt undersköna sjöar och mäktiga glaciärer. Här ska vi vandra i två av världens vackraste nationalparker. I Torres del Paine i Chile bor vi på Hotel Cabañas del Paine, beläget vid stranden av Serranofloden. Under tre heldagar går vi den berömda W-leden som tar oss upp till de dramatiska granitpelarna, genom Franska dalen och fram till den enorma Grey glaciären.

I Los Galciares nationalpark på andra sidan gränsen i Argentina blir den lilla byn El Chalten vår bas varifrån vi gör dagsturer genom vacker sydbokskog, förbi turkosblå sjöar och till imponerande glaciärer. Vi bor även ett par nätter i El Calafate och med egen buss färdas vi genom det oändliga och vackra landskapet där guanacos och den annorlunda strutsfågeln nandu strosar fritt. Södra Patagonien är en plats för de riktigt stora naturupplevelserna och på denna resa har vi inte sparat in på någonting. Resan startar och avrundas i ett sommarvarmt Buenos Aires.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Avresa Buenos Aires
 2. Dag 2 Buenos Aires
 3. Dag 3 El Calafate och Nimez
 4. Dag 4 El Calafate - Torres del Paine
 5. Dag 5 Valle Francés
 6. Dag 6 Torres del Paine
 7. Dag 7 Glaciären Grey
 8. Dag 8 Torres del Paine - El Chalten
 9. Dag 9 Perito Moreno och El Chaltén
 10. Dag 10 Lagunas Capri - Madre e Hija
 11. Dag 11 Lago del Desierto
 12. Dag 12 Laguna de los Tres
 13. Dag 13 El Calafate - Buenos Aires
 14. Dag 14-15 Buenos Aires och hemresa
Datum:
Resans pris 2024: 89 900 kr
Enkelrumstillägg 2024: 10 800 kr
Resans pris 2025: 93 500 kr
Enkelrumstillägg 2025: 11 000 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg. Meddela vid bokning vilken avreseort du önskar.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Flygresa Buenos Aires till El Calafate tur och retur.
 • Alla transporter enligt programmet med buss och båt.
 • Svensk färdledning och lokala engelskspråkiga bergsguider.
 • Del i dubbelrum på hotell. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Alla frukostar samt 11 måltider (luncher och middagar)
 • Alla utflykter och aktiviteter enligt programmet.
 • Inträdesavgifter till nationalparkerna Torres del Paine och Los Glaciares samt naturreservatet Nimez.
 • Skriftlig deltagarinformation 
 • Dricks till chaufförer, guider och för de måltider som ingår.

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Svårighetsgrad: Detta är en vandringsresa som passar dig med bra grundkondition och vandringsvana. Det är dagsturer vilket gör att du endast bär en lättare ryggsäck med det du själv behöver under dagen. Vandringsdagarna är vi ute mellan 4-8 timmar och terrängen varierar från lättare naturstig till stenigt underlag. Det finns ingen höghöjdsproblematik under resan, men under våra vandringar varierar höjdskillnaderna från 250 meter upp till 1000 meter per dag. Med både färdledare och guide kan vi dela upp oss vid behov så att du kan välja att gå i ett snabbare eller lugnare tempo.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Fakta och restips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Argentina.
Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Chile.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Det var en fantastisk resa på alla sätt. Gruppen var mycket bra och trevlig. Vi hade tur med allt, väder och vind, fick se de viktigaste platserna, topparna dök upp ur dimman i rätt ögonblick, eller fanns där hela tiden..;) Vandringen utmed vackra blåa Lago Nordenskjöld var också fantastisk; vi fick även ett dopp i sjön. Guiden var rolig och kunnig. Vi stannade ofta för att se på mossor och lavar och blommor och fåglar men det gav merkunskap och ett ganska behagligt tempo att gå i, utan stress (och tid att fota om man ville det). Vi fick även lära oss mycket historia på ett lättsamt sätt under resan, om Otto Nordenskjöld, Skottsberg m fl, indianernas historia på Eldslandet och i Patagonien, Shackleton.
  Nausikaa Haupt
 • Resan var utmärkt! Det bästa var naturscenerierna. Spännande och intressant miljö. Kunnig och inspirerande reseledare.
  Eiron Olsson