DakArt & Saint Louis Jazzfestival

Länder som besöks

Typ av resa

12 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Två av Afrikas häftigaste festivaler tar plats i Senegal och vartannat år äger dessa rum nästan samtidigt. I den vackra franska kolonialstaden Saint Louis är vi med på den årliga jazzfestivalen som bjuder på internationella stjärnor och inhemska artister. Vi prickar in Afrikas främsta konsthändelse när vi under tre dagar besöker konstbiennalen DakArt i Dakar. Genom goda kontakter besöker vi byar, träffar musiker, konstnärer, åker båt och avrundar med avkoppling vid havet med två nätter på fin lodge direkt vid stranden i Saly. 

Ciceron för resan är Lena Millinger, bosatt i Senegal delar av året. Lena innehar en masterexamen i Communications for Development med inriktning på museer och kultur i Västafrika.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Dakar, Senegal
 2. Dag 2 Dakar
 3. Dag 3 Biennalen, DakArt invigs
 4. Dag 4 Saint Louis, via Lac Rose
 5. Dag 5 Saint Louis
 6. Dag 5 Saint Louis
 7. Dag 6 Saint Louis
 8. Dag 7 Dakar, via Thies
 9. Dag 8 Dakar
 10. Dag 9-10 Saly
 11. Dag 11-12 Hemresa
Datum:
Resans pris: 48 900 kr
Enkelrumspris: 9 800 kr
Pris för icke-prenumeranter: 49 900 kr
Antal deltagare: 12-18

Allt detta ingår:

 • Flyg från Köpenhamn inklusive flygskatt. Avresa från Stockholm, Göteborg och Oslo mot pristillägg. Ange önskad avreseort vid bokning.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledare, Lena Millinger, har en masterexamen i Communications for Development med inriktning på museer och kultur i Västafrika.
 • Del i dubbelrum på mycket fina hotell och resort. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan). 
 • Frukost alla dagar därtill halvpension (frukost eller lunch).
 • Alla transfers och transporter med hyrd buss och terrängfordon enligt resplan.
 • Alla inträdesbiljetter till sevärdheter samt till DakArt och Saint Louis Jazzfestival; konserter, galleribesök och invigning av biennalen. 
 • Utflykt till slavön Ile de Gorée. Besök vid Lac Rose. Båtutflykt till Langue de Barbarie nationalpark. Hembesök med nationalrätts-lunch. Besök på Manufacture Sénégalaise Des Arts Décoratifs MSAD i Thiès. 
 • Dricks
 • Skriftlig information 

 Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej omnämns ovan, dryck

  * Visum behövs ej till Senegal

Tidning Vi
Angivet pris gäller dig som prenumerant på Tidningen Vi. Om du inte redan är prenumerant, kan du beställa här med 10% rabatt. 12 nummer för 764 kr. En i resesällskapet behöver vara prenumerant. Klicka här för att beställa.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Jag tycker att det var en fantastisk resa, tack för ni ansträngde er så mycket för att ge oss en upplevelse utöver det vanliga! Fantastiskt bra reseledare. Trevliga, engagerade och med väldigt intressant info om smått och gott och dagligt liv. De hade dessutom nosat upp och arrangerat en massa "specialare" i Saint Louis och Dakar som vi aldrig hade lyckats få vara med om ifall vi rest själva. Kul! Ett väldigt varierat program! Många roliga stunder och mycket skratt! Lagom stor grupp så man inte kände sig som på skolresa. Intressant att se en del av Afrika. En ögonöppnare i positiv bemärkelse. Vitalt!
  Annika Lundström, resenär
 • Man fick lära sig om Senegal från många olika vinklar- både natur,mat, människor,arkitektur, historia, konst o musik. Färdledare var jättebra - kunniga o supertrevliga o lösningsorienterade. Jag kan absolut rekommendera denna resa till andra. Folk ska inte heller vara rädda för "att inte passa in" på grund av sin ålder. Det var superkul att resa med dem som skulle kunna vara mina föräldrar - inspirerande nyfikna globala medresenärer!
  Jana Frolén, resenär