Indiska Himalaya

Länder som besöks

1 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

I Dalai Lamas heliga stad Dharamsala besöker vi de viktigaste templen och får en förståelse för exiltibetanernas situation idag. Från Dharamsala färdas vi landsvägen till Ladakh, hjärtat av den tibetanska kulturen i Indien. Landskapet är storslaget. Vi passerar flera pass på över 5000 meters höjd och åker längs klarblåa sjöar som står i stark kontrast till det karga landskapet.  I Ladakh på gränsen mellan Indien, Kina och Pakistan ser vi fantastiska tibetanska kloster, urgamla karavanstäder och rider baktriska kameler. Genom möten med befolkningen får vi en djupare bild av livet i det karga Ladakh. Vår resa börjar i sikhernas heliga stad Amritsar och avslutas i Delhi.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Indien
 2. Dag 2 Amritsar
 3. Dag 3 Amritsar - Dharamsala
 4. Dag 4 Dharamsala
 5. Dag 5 Dharamsala
 6. Dag 6 Dharamsala - Manali
 7. Dag 7 Manali
 8. Dag 8 Manali - Keylong
 9. Dag 9 Keylong - Sarchu
 10. Dag 10 Sarchu - Leh
 11. Dag 11 Leh
 12. Dag 12 Sjön Pangong
 13. Dag 13 Leh
 14. Dag 14 Nubradalen
 15. Dag 15 Nubradalen
 16. Dag 16 Leh
 17. Dag 17 Delhi
 18. Dag 18 Hemresa
Datum:
Resans pris: 37 500 kr
Enkelrumstillägg: 5 900 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg till Amritsar, hemresa från Delhi inklusive flygskatt. (anslutning från Köpenhamn och Oslo kan ordnas mot eventuellt pristillägg) 
 • Flyg Leh - Delhi inkl. flygskatt
 • Visum till Indien
 • Svensk färdledning och inhemska guider.
 • Alla transporter med buss enligt programmet.
 • Alla utflykter, nationalparksavgifter och inträden enligt programmet, såsom sikherna heliga plats Gyllene templet i Amritsar, templet Tsug Lagkhang och Norbuligkainstitutet i Dharamsala, klostren Tikse, Stakna, Hemis, Diskit och Shey i Ladakh, kamelritt i Nubradalen, festivalen Shachukor Gustor och Jama Masjid i Delhi m fl.  
 • Del i dubbelrum på hotell inkl frukost. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Halvpension  
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation och karta.
 • All dricks

Vad ingår inte i resans pris?

 • En måltid per dag, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Att komma till ett litet tibetanskt land som inte blivit invaderat, där soldaterna skyddar gränsen och inte är vända mot folket. Fantastisk bergsnatur där nya vyer öppnas hela tiden . Jag har aldrig känt mig så nära jordens mitt och samtidigt alldeles nära himlen! Och den fantastiska klosterkulturen som vi fick uppleva nära. Promenaderna i byarna var också så underbara och skapade en känsla av gemenskap och glädje. Och igenkännande!
  Gillan Liljeström, resenär 2016

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Paul M Grahn

  Paul studerade vid Konstfackskolan i Stockholm 1972-76. Har parallellt med arbetet som lärare, i kulturhistoria, medie- och grafisk kommunikation, varit färdledare, sedan 1986. Han har lett mer än hundratalet rundresor i Kina, Tibet, Nepal, Bhutan och Indien. Paul har studerat Tibets historia, kultur och utveckling och byggt upp en omfattande samling litteratur om Tibet. 

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
1 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se