Mäktiga Himalaya med SvD

Länder som besöks

Typ av resa

15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Följ med på en sagolik resa till två unika länder omslutna av världens högsta bergskedja. Vi inleder resan i Kathmandu i Nepal med hela sju världsarv. Här i "Gudarnas stad" har de två stora religionerna buddhismen och hinduismen samsats i århundraden. Vår resa tar oss också till Pokhara, den charmiga staden där Himalayas 8000 meters-toppar speglar sig i sjön Phewa Thal. Härifrån gör vi en utflykt till fots i Annapurna med spännande bybesök och fantastiska vyer. 

I det buddhistiska Bhutan färdas vi genom gröna dalgångar till makalösa 1600-tals fort och besöker det vackert belägna Tigerns näste. Att bibehålla traditionerna är den viktigaste ingrediensen i det Bhutan kallar bruttonationallycka. Här byggs varenda hus i bhutanesiskt snitt, vikten att göra konsthantverk hålls i liv och folk bär traditionella kläder.  

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Nepal, Kathmandu
 2. Dag 3 Bandipur
 3. Dag 4 Pokhara
 4. Dag 5 Pokhara
 5. Dag 6 Pokhara
 6. Dag 7 Pokhara- Kathmandu
 7. Dag 8 Paro - Thimpu, Bhutan
 8. Dag 9 Thimpu
 9. Dag 10 Punakha
 10. Dag 11 Paro
 11. Dag 12 Paro
 12. Dag 13 Kathmandu
 13. Dag 14 Kathmandu
 14. Dag 15 Hemkomst
Datum:
Resans pris: 66 900 kr
Enkelrumstillägg: 5 300 kr
Antal deltagare: 16-24

Allt detta ingår:

 • Flyg från Stockholm till Kathmandu tur och retur inklusive flygskatt. (anslutning från Köpenhamn, Göteborg och Oslo kan ordnas mot pristillägg).
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Flyg Pokhara – Kathmandu, inkl. flygskatt.
 • Flyg Kathmandu - Paro tur och retur.
 • Alla transporter med flyg och buss enligt programmet.
 • Alla utflykter, nationalparksavgifter och inträden enligt programmet, såsom i Nepal; stupan Boudnath och Patan museum i Kathmandu, båttur på Phewas Tal och nationalparksavgift till Annapurna i Pokhara samt i Bhutan; Nationalamuseum och Tigerns näste i Paro, Hantverksskolan och Textilmuseet i Thimpu, Punakha dzong mm.
 • Svensk färdledning och lokala guider.
 • Del i dubbelrum på hotell inkl frukost. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan).
 • Helpension under vistelsen i Bhutan, 5 dagar och halvpension i Nepal med frukost samt lunch eller middag. 
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation
 • Visum till Bhutan.
 • All dricks.

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck.
 • Visum till Nepal (som gäller för inträde två gånger till Nepal) ordnas vid ankomst till Kathmandus flygplats (15 dagars visum f.n 30 usd). 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Råd och tips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Nepal.
Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Bhutan.
Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Roger Eriksson

  Till vardags är Roger översättare, främst med att översätta från kinesiska till svenska. Men ibland tar han på sig färdledarkostymen och ger sig ut på vägarna istället. Det ger möjligheter både till mänskliga möten och till upptäcktsfärder i natur och kultur, både nära och fjärran. På den egna fritiden lockar naturen med vandring, skidåkning, segling och annat. 

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se