Anderna - En drömresa till Sydamerika

Länder som besöks

Typ av resa

19 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

I kärnan av Inkariket stod soltemplet som då var täckt av guldplattor och statyer i guld och silver. Det är här, i den gamla Inkahuvudstaden Cusco, vi allra bäst förstår denna civilisations storhet. Härifrån besöker vi Sydamerikas mest kända landmärke, ruinstaden Machu Picchu. Vi åker tåg längs en av världens vackraste sträckor till Titicacasjön där vi besöker vassöarna Uros och på den bolivianska sidan, Solön. Från de andinska högkulturerna möter vi dagens Bolivia i huvudstaden La Paz. Vi flyger till Santiago de Chile och upptäcker Pablo Nerudas fina hemstad Valparaiso. En hisnande vacker resa tar oss över Anderna till Argentina och vindistrikten i skuggan av kontinentens högsta berg Aconcagua. Vi provar vin, äter gott och njuter av fantastisk natur. Vi avrundar resan i Sydamerikas Paris – Buenos Aires.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Peru
 2. Dag 2 Lima
 3. Dag 3 Heliga dalen
 4. Dag 4 Heliga dalen – Aguas Calientes
 5. Dag 5 Machu Picchu
 6. Dag 6 Cusco
 7. Dag 7 Puno
 8. Dag 8 Titicacasjön
 9. Dag 9 Titicacasjön - La Paz
 10. Dag 10 La Paz
 11. Dag 11 Santiago de Chile
 12. Dag 12 Santiago
 13. Dag 13 Valparaiso
 14. Dag 14 Till Mendoza/Argentina
 15. Dag 15 Mendoza - Buenos Aires
 16. Dag 16 Buenos Aires
 17. Dag 17 Buenos Aires
 18. Dag 18-19 Buenos Aires och hemresa
Datum:
Resans pris: 79 800 kr
Enkelrumstillägg: 11 500 kr
Antal deltagare: 16-24

Allt detta ingår:

 • Flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg. Meddela vid bokning vilken avreseort du önskar.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • 3 flygbiljetter inom Sydamerika.
 • Alla transporter med buss, båt och tåg enligt programmet samt transfers.
 • Svensk färdledning och lokala engelskspråkiga guider.
 • Del i dubbelrum. Vi bor på bra hotell, vanligtvis 4*. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)   
 • Halvpension - frukost, samt totalt 17 måltider (lunch och -eller middagar). 
 • Alla utflykter, inträdesavgifter och aktiviteter enligt programmet: Museo Larco, Chinchero, Ollantaytamboruinen, Machu Picchu, Uros, Pablo Neruda museum, vingårdsbesök, konstmuséet Malba i  Buenos Aires.
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation inklusive karta.
 • Dricks ingår till chaufförer, guider och för de måltider som ingår. 

Vad ingår inte i resans pris?

 • Övriga måltider, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Fantastisk blandning av intressanta platser. Även om tempot var högt så kändes det aldrig stressat....och så var Maria en oerhört bra reseledare som kompletterades bra av de utmärkta lokala guiderna.
  Marianne Hallander nov 2018

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Thomas Svarén

  Thomas arbetar som pedagog och folkbildare med fokus på internationella frågor och barn/ungas rättigheter. Han kombinerar arbete som pedagog med utbytes- och utvecklingsprojekt i samarbete med organisationer i Latinamerika, framför allt i Bolivia. Han har arbetat som volontär i Bolivia under två år för organisationen UBV.

Kontaktperson

 • Lottie Sundelöf VD, grundare

  Efter studier i ryska och internationella relationer vid Stockholms universitet reste Lottie till Moskva för att bo där under ett år. Lottie har besökt alla fd republiker inom Sovjetunionen förutom Moldavien! Centralasien är ett favoritresmål och till bergen i Kirgizistan har Lottie återvänt flera gånger för att vandra. Lottie har också bott ett år i Quito, Ecuador. Att lära om nya kulturer och få möjlighet att möta människor är den största drivkraften bakom Lotties resor. Jobbar med marknadsföring, administration och personalfrågor.

  lottie@varldensresor.se
19 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se