Anderna - En drömresa till Sydamerika

Länder som besöks

Typ av resa

19 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

I kärnan av Inkariket stod soltemplet som då var täckt av guldplattor och statyer i guld och silver. Det är här, i den gamla Inkahuvudstaden Cusco, vi allra bäst förstår denna civilisations storhet. Härifrån besöker vi Sydamerikas mest kända landmärke, ruinstaden Machu Picchu. Dold för spanjorerna och gömd under flera århundraden på en klippavsats högt uppe i Anderna. På Titicacasjön åker vi båt till Solön och lär om de andinska högkulturerna innan vi möter dagens Bolivia i huvudstaden La Paz. Vi flyger till Santiago de Chile och upptäcker Pablo Nerudas fina hemstad Valparaiso. En hisnande vacker resa tar oss över Anderna till Argentina och vindistrikten i skuggan av kontinentens högsta berg Aconcagua. Vi provar vin, äter gott och njuter av fantastisk natur. Vi avrundar resan i Sydamerikas Paris – Buenos Aires.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Lima
 2. Dag 2 Lima
 3. Dag 3 Heliga dalen
 4. Dag 4 Heliga dalen – Aguas Calientes
 5. Dag 5 Machu Picchu
 6. Dag 6 Cusco
 7. Dag 7 Cusco
 8. Dag 8 Titicacasjön
 9. Dag 9 Titicacasjön
 10. Dag 10 La Paz
 11. Dag 11 Santiago
 12. Dag 12 Santiago
 13. Dag 13 Valparaiso
 14. Dag 14 Till Mendoza
 15. Dag 15 Mendoza
 16. Dag 16 Buenos Aires
 17. Dag 17 Buenos Aires
 18. Dag 18-19 Buenos Aires och hemresa
Datum:
Resans pris: 59 800 kr
Enkelrumstillägg: 6 900 kr
Antal deltagare: 16-24

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg. Meddela vid bokning vilken avreseort du önskar.
 • 4 flygbiljetter inom Sydamerika.
 • Alla transporter med buss, båt och tåg enligt programmet samt transfer.
 • Svensk färdledning och lokala engelskspråkiga guider.
 • Del i dubbelrum. Vi bor på bra hotell, vanligtvis 4*.  
 • Halvpension (frukost och en lunch eller middag per dag).
 • Alla utflykter, inträdesavgifter och aktiviteter enligt programmet: Museo Larco, Ollantaytamboruinen, Chinchero, Machu Picchu, La Sebastiana (Pablo Nerudas hus), vingårdsbesök, konstmuséet Malba i  Buenos Aires.
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation inklusive karta.
 • Dricks ingår till chaufförer, guider och för de måltider som ingår. 

Vad ingår inte i resans pris?

 • De måltider som inte ingår (se ovan), dryck.
 • Egna aktiviteter.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Kerstin Söderberg

  Kerstin Söderberg är utbildad lärare. Efter Sidas utbildning för biståndsarbetare tjänstgjorde Kerstin tre år i Peru. Därefter var hon reseproducent med ansvar för resor till bl.a. Afrika. Hon har erfarenhet av att leda resor till Mellanöstern och Latinamerika och pratar spanska och engelska. Hennes största intressen är natur och dans. 

 • Lars Palmgren

  Lars var Sveriges radios korrespondent i Latinamerika i över 20 år. Han har bott i olika länder på kontinenten i över 35 år. Journalistiken är en passion och som pensionär fortsätter han att arbeta som frilans. Lars har gjort dokumentärfilmer och skrivit flera böcker. Han upplever uppdraget som färdledare som en inspirerande form av "direktsänd" journalistik.

 • Stefan Strömberg

  Stefan är författare, föreläsare och projektledare och har lett flera lyckade resor till Latinamerika. Han började resa i Latinamerika år 1988 efter att ha läst statskunskap, nationalekonomi och idéhistoria på universitetet. Tio böcker från kontinenten har han skrivit och talar spanska. Brinner för möten med människor och att fördjupa sig i främmande kulturer.

Kontaktperson

 • Pelle Ståldal Reseproducent

  Har Latinamerika som sitt stora intresse sedan 1995 och var bl.a. bosatt i Colombia mellan åren 2006 till 2011 då han drev ett eget reseföretag. Pratar flytande spanska och har även arbetat som färdledare i regionen. Pelle har en magisterexamen i företagsekonomi och en kandidatexamen i statsvetenskap. Tillsammans med sin colombianska fru äger Pelle en bit mark i Colombia där han har satt igång en odling av avokado och olika frukter. Just nu tar en bonde från trakten hand om allting men en gång om året ska Pelle i alla fall ned med fingrarna i jorden. Ansvarar för resor till Latinamerika.

  pelle@varldensresor.se
19 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se