Strövtåg i Nepal och Bhutan

Länder som besöks

17 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Vi förstår att det känns osäkert just nu, hos oss kan du ändå våga boka din drömresa och får avboka kostnadsfritt före 30 november om du ångrar dig. Gäller nybokningar på alla resor med avresa efter 1 februari 2021. 

Resan går till Nepal och Bhutan under en period när Himalayas sluttningar är fyllda med rosaskimrande rhododendron. Under fyra dagar gör vi en lättare vandring längs leden Annapurna Panorama. Här har vi flera av Himalayas 8000 meters toppar i blickfånget. Vi gör även kortare strövtåg i Kathmandudalen samt till Tigerns näste och Tangoklostret i Bhutan. Resan tar oss till den vackra newaribyn Bandipur och till flera av Kathmandus unika världsarv. I Bhutan njuter vi av arkitekturen i de fantastiska 1600-tals forten och av den fridfulla naturen. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Kathmandu, Nagarkot
 2. Dag 3 Nagarkot
 3. Dag 4 Bandipur
 4. Dag 5 Annapurna Panorama, Ulleri
 5. Dag 6 Annapurna Panorama, Ghorepani
 6. Dag 7 Annapurna Panorama, Ghorepani
 7. Dag 8 Annapurna Panorama, Pokhara
 8. Dag 9 Pokhara
 9. Dag 10 Kathmandu
 10. Dag 11 Thimpu, Bhutan
 11. Dag 12 Thimpu
 12. Dag 13 Punakha
 13. Dag 14 Paro med festival
 14. Dag 15 Tigerns näste, Paro
 15. Dag 16 Kathmandu
 16. Dag 17 Hemresa
Datum:
Resans pris: 44 900 kr
Enkelrumstillägg: 4 900 kr
Antal deltagare: 14-24

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm till Kathmandu tur och retur inklusive flygskatt. (anslutning från Köpenhamn, Göteborg och Oslo kan ordnas mot pristillägg) 
 • Statlig svensk miljöskatt
 • Flyg Pokhara – Kathmandu, inkl. flygskatt
 • Flyg Kathmandu - Paro - Kathmandu, inkl. flygskatt
 • Alla transporter med flyg och buss enligt programmet.
 • Alla utflykter, nationalparksavgifter och inträden enligt programmet, såsom i Nepal; Changu Narayan, Bhaktapurs gamla stad, Boudnath i Kathmadudalen samt vandringstillstånd till Annapurna Panorama samt i Bhutan; Nationalamuseum, Tigerns näste i Paro, Hantverksskolan i Thimpu, Tango kloster och Punakha dzong
 • Svensk färdledning och lokala guider.
 • Del i dubbelrum på hotell inkl frukost. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)
 • Helpension under vistelsen i Bhutan (5 dagar) samt dagarna du vandrar i Nepal dagarna 5 - 7. Frukost alla dagar och utöver det ingår ytterligare tre måltider.
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation inklusive karta.
 • Visum till Bhutan 
 • All dricks

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Visum till Nepal söks på flygplatsen i Kathmandu till egen kostnad (50 USD) 

Är du inte redan DN-prenumerant tecknar du enkelt en prenumeration på DNs hemsida innan du reser iväg, klicka här, prenumerationer finns från 59 kr.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Nepal.
Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Bhutan.


Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Adrian Nordenborg

  Adrian är en entusiastisk allkonstnär som har guidat gäster på världens alla sju kontinenter. Han har besökt ett 100 tal länder och är en omtyckt färdledare som gärna delar med sig av sina intressen natur och fotografering. Adrian har guidat vandringar i Indien, Bhutan, Nepal, Sydkorea och Marocko, samt skidresor i Iran. 

 • Roger Eriksson

  Roger talar kinesiska och har bott i Kina i flera år. Han har en utbildning från Öst- och Sydöstasienlinjen i bagaget och omfattande kunskaper om språk, kultur och natur i Asien. När han inte leder resor bland bergstoppar och pagoder njuter han av livet bland ejdrar och sälar hemma på Bohus-björkö. Då arbetas det med översättning av bl a kinesiska filmer.

Kontaktperson

 • Pernilla Palacios Reseproducent

  Att resa har sedan länge varit ett sätt att leva för Pernilla. Passionen är att få lära känna nya kulturer och att vandra i dramatiska landskap. Peru och Nepal är två favoriter dit hon gärna återvänder.  År 2000 gick en av många drömmar i uppfyllelse och det var att få komma till Tibet, där hon besökte sitt fadderbarn. Pernilla har även bott i Cuzco, Peru och på senaste resan dit var sonen med. Att resa tillsammans med barn är som att upptäcka världen på nytt! På fritiden dansas det en hel del. Gärna afrikanskt med levande, kraftfullt trumspel. Pernilla ansvarar för resor både till Latinamerika och Himalaya.

  pernilla@varldensresor.se
17 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se