Strövtåg i Nepal och Bhutan

Länder som besöks

Resan går till Nepal och Bhutan under en period när Himalayas sluttningar är fyllda med rosaskimrande rhododendron. Under fyra dagar gör vi en lättare vandring längs leden Annapurna Panorama. Här har vi flera av Himalayas 8000 meters toppar i blickfånget. Vi gör även kortare strövtåg i Kathmandudalen samt till Tigerns näste och Tangoklostret i Bhutan. Resan tar oss till den vackra newaribyn Bandipur och till flera av Kathmandus unika världsarv. I Bhutan njuter vi av arkitekturen i de fantastiska 1600-tals forten och av den fridfulla naturen. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Kathmandu, Nagarkot
 2. Dag 3 Nagarkot
 3. Dag 4 Bandipur
 4. Dag 5 Annapurna Panorama, Ulleri
 5. Dag 6 Annapurna Panorama, Ghorepani
 6. Dag 7 Annapurna Panorama, Ghorepani
 7. Dag 8 Annapurna Panorama, Pokhara
 8. Dag 9 Pokhara
 9. Dag 10 Kathmandu
 10. Dag 11 Thimpu, Bhutan
 11. Dag 12 Thimpu
 12. Dag 13 Punakha
 13. Dag 14 Paro
 14. Dag 15 Tigerns näste, Paro
 15. Dag 16 Kathmandu
 16. Dag 17 Hemresa
Datum:
Resans pris: 59 900 kr
Enkelrumstillägg: 5 100 kr
Antal deltagare: 14-24

Allt detta ingår:

 • Flyg från Stockholm till Kathmandu tur och retur inklusive flygskatt. (anslutning från Köpenhamn, Göteborg och Oslo kan ordnas mot pristillägg) 
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Flyg Pokhara – Kathmandu, inkl. flygskatt
 • Flyg Kathmandu - Paro - Kathmandu, inkl. flygskatt
 • Alla transporter med flyg och buss enligt programmet.
 • Alla utflykter, nationalparksavgifter och inträden enligt programmet, såsom i Nepal; Changu Narayan, Bhaktapurs gamla stad, Boudnath i Kathmadudalen samt vandringstillstånd till Annapurna Panorama samt i Bhutan; Nationalamuseum, Tigerns näste i Paro, Hantverksskolan i Thimpu, Tango kloster och Punakha dzong
 • Svensk färdledning och lokala guider.
 • Del i dubbelrum på hotell inkl frukost. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)
 • Helpension under vistelsen i Bhutan (5 dagar) samt dagarna du vandrar i Nepal dagarna 5 - 7. Frukost alla dagar och utöver det ingår ytterligare tre måltider.
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation inklusive karta.
 • Visum till Bhutan 
 • All dricks

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Visum till Nepal söks på flygplatsen i Kathmandu till egen kostnad (50 USD) 

Är du inte redan DN-prenumerant tecknar du enkelt en prenumeration på DNs hemsida innan du reser iväg, klicka här, prenumerationer finns från 59 kr.

Svårighetsgrad: För denna resa behövs en god grundfysik då vi går på varierad terräng. Under strövtågsdagarna i Annapurna är vi ute hela dagar och bor i enkla tehus. Vi går på höjder mellan 1500 - 3200 möh men vi övernattar aldrig över 3000 möh. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Nepal.
Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Bhutan.


Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Roger Eriksson

  Till vardags är Roger översättare, främst med att översätta från kinesiska till svenska. Men ibland tar han på sig färdledarkostymen och ger sig ut på vägarna istället. Det ger möjligheter både till mänskliga möten och till upptäcktsfärder i natur och kultur, både nära och fjärran. På den egna fritiden lockar naturen med vandring, skidåkning, segling och annat. 

Kontaktperson

 • Pernilla Palacios Tjänstledig för studier

  Att resa har sedan länge varit ett sätt att leva för Pernilla. Passionen är att få lära känna nya kulturer och att vandra i dramatiska landskap. Peru och Nepal är två favoriter dit hon gärna återvänder.  År 2000 gick en av många drömmar i uppfyllelse och det var att få komma till Tibet, där hon besökte sitt fadderbarn. Pernilla har även bott i Cuzco, Peru och på senaste resan dit var sonen med. Att resa tillsammans med barn är som att upptäcka världen på nytt! På fritiden dansas det en hel del. Gärna afrikanskt med levande, kraftfullt trumspel. Pernilla ansvarar för resor både till Latinamerika och Himalaya.