Östra Bhutan

Länder som besöks

15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Bhutan är Asiens bäst bevarade hemlighet. Ett litet land inbäddat mitt i dramatiska Himalaya mellan jättarna Kina och Indien. På många sätt är Bhutan landet annorlunda. Att bibehålla nationens särart genom att bevara och vårda traditioner och olika kulturuttryck är en genomtänkt strategi. Som enda land i världen används här begreppet bruttonationallycka som ett mått på framgång. Buddhismen är starkt närvarande och på vår resa genom östra Bhutan reser vi i en del av landet som sällan ser utländska besökare. Vi besöker byar, möter människor som gör olika hantverk och ser välbevarade kloster som bländar med sin arkitektoniska skönhet. Resan går när den årliga festivalen Jakar Tsechu äger rum och avslutas med ett besök vid Tigerns näste. 

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Indien
 2. Dag 2 Delhi - Guwahati, Indien
 3. Dag 3 Guwahati
 4. Dag 4 Samdrup Jonghkar, Bhutan
 5. Dag 5 Trashigang
 6. Dag 6 Trashigang
 7. Dag 7 Mongar
 8. Dag 8 Mongar
 9. Dag 9 Tang
 10. Dag 10 Jakar
 11. Dag 11 Jakar
 12. Dag 12 Paro
 13. Dag 13 Paro
 14. Dag 14 Delhi
 15. Dag 15 Hemresa
Datum:
Resans pris: 52 900 kr
Enkelrumstillägg: 6 800 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm till Delhi t/r inkl skatt. Flyg från Göteborg, Köpenhamn och Oslo kan ordnas mot tilläggskostnad. 
 • Inrikesflyg i Indien från Delhi till Guwahati samt från Bhumtang till Paro i Bhutan, samt en sträcka från Thimpu i Bhutan till Delhi 
 • Visum till Bhutan
 • Svensk färdledning
 • Lokalguide
 • Del i dubbelrum på hotell av god klass i traditionell bhutaneisk stil inkl frukost. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)
 • Helpension
 • Alla transporter med flyg och buss
 • Alla aktiviteter i programmet och alla inträden till sevärdheter och museer såsom; Hindutemplet Kamakhlya i Guwahati, Trashigang Dzong i Trashigang, Yugang Lhakang (tempel) i Mongar, Palatset Ogyen Choling i Tang, festivalen i Jakar Dzong i Bhumtang samt Nationalmuseet Ta Dzong, Rinpung Dzong och Tigerns Näste i Paro
 • Besök i olika hemmiljöer där vi får vara med om matlagning, se vävtraditioner och silkestextilier samt ett jordbruksbesök
 • Skriftlig information och karta
 • All dricks


  Vad ingår inte i resans pris: 

 • Dryck
 • Visum till Indien ordnas själv som visa on arrival. Vi hjälper med alla förberedelser 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Paul M Grahn

  Paul studerade vid Konstfackskolan i Stockholm 1972-76. Har parallellt med arbetet som lärare, i kulturhistoria, medie- och grafisk kommunikation, varit färdledare, sedan 1986. Han har lett mer än hundratalet rundresor i Kina, Tibet, Nepal, Bhutan och Indien. Paul har studerat Tibets historia, kultur och utveckling och byggt upp en omfattande samling litteratur om Tibet. 

 • Roger Eriksson

  Roger talar kinesiska och har bott i Kina i flera år. Han har en utbildning från Öst- och Sydöstasienlinjen i bagaget och omfattande kunskaper om språk, kultur och natur i Asien. När han inte leder resor bland bergstoppar och pagoder njuter han av livet bland ejdrar och sälar hemma på Kalvsund vid Bohusläns kust. Då arbetas det med översättning av bl a kinesiska filmer.

 • Jenny Adhikari

  Sedan tidigt 2000-tal delar Jenny sitt liv mellan Sverige och Nepal. Hon har bedrivit studier inom statsvetenskap och socialantroplogi med inriktning på Nepal. Jenny talar också nepali. Jenny har studerat Europakunskap med fokus på Bosnien-Hercegovina, där hon har också bott i början av 2000-talet. Hon talar serbiska/bosniska/kroatiska.

Kontaktperson

 • Pernilla Palacios Reseproducent

  Att resa har sedan länge varit ett sätt att leva för Pernilla. Passionen är att få lära känna nya kulturer och att vandra i dramatiska landskap. Peru och Nepal är två favoriter dit hon gärna återvänder.  År 2000 gick en av många drömmar i uppfyllelse och det var att få komma till Tibet, där hon besökte sitt fadderbarn. Pernilla har även bott i Cuzco, Peru och på senaste resan dit var sonen med. Att resa tillsammans med barn är som att upptäcka världen på nytt! På fritiden dansas det en hel del. Gärna afrikanskt med levande, kraftfullt trumspel. Pernilla ansvarar för resor både till Latinamerika och Himalaya.

  pernilla@varldensresor.se
15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se