Vandra i Himalaya

Länder som besöks

Flygresan är klimatkompenserad

Vi reser till Nepal och vandrar sju dagar i Annapurna på en av Himalayas vackraste leder. Vi har fantastiska vyer över flera av Himalayas 8000 meterstoppar och vi reser när himlen är som klarast och bergen som mest synliga på hösten. Våra första fem dagar vandrar vi på lägre höjd med nivåskillnader runt 500 meter. De sista två vandringsdagarna är något mer krävande på lite högre höjd. Resan tar dig även till den trevliga orten Bandipur, Pokhara vid sjön Phewas Tal samt till flera världsarv i Kathmandudalen. Vi börjar resan med en kulturvandring i Kathmandus utkant. Vår färdledare Jenny Adhikari är bosatt i Nepal och talar språket. Med henne och vårt nepalesiska team ska vi se till att ni får en resa med roliga möten och fantastiska vyer. 

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Kathmandu
 2. Dag 3 Bhaktapur
 3. Dag 4 Bandipur
 4. Dag 5 Vandring, Australian Camp
 5. Dag 6 Vandring, Landruk
 6. Dag 7 Vandring, Jhinus heta källor
 7. Dag 8 Vandring, Ghandruk
 8. Dag 9 Vandring, Tadapani
 9. Dag 10 Vandring, Ghorepani
 10. Dag 11 Vandring, Poon Hill, Ulleri och Pokhara
 11. Dag 12 Pokhara
 12. Dag 13 Kathmandu
 13. Dag 14 Kathmandu
 14. Dag 15 Hemresa
Datum:
Resans pris: 34 500 kr
Enkelrumspris: 4 000 kr
Antal deltagare: 16-24

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inkl. alla skatter. Avresa från Göteborg och Köpenhamn möjligt mot tillägg (meddela oss vid bokning)
 • Svensk färdledning och lokala engelskspråkiga guider
 • Alla transporter enligt programmet
 • Nationalparksavgifter och vandringstillstånd 
 • Del i dubbelrum på hotell och enklare guesthouses under vandringen. Reser du själv kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Halvpension dag 2 - 5, 11 & 14 samt helpension dag 6 - 10 
 • Frukost alla dagar
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation inkl kartor
 • Alla inträden till muséer och sevärdheter enligt programmet bland annat Bhaktapurs gamla stad, Kathmandu Durbar Square, Pashupatinath och Boudnath i Kathmandu 

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Visum till Nepal. Ansöks på plats. (från och med 17 juli 2019 kostar visumet 30 USD. Betalas kontant)


Svårighetsgrad
: För denna resa behövs en viss fysik då terrängen är varierad och vi går mycket upp och ner. Vandringen går på höjder mellan 1500 - 3200 möh men vi övernattar aldrig över 3000 möh. Under vandringsdagarna bor vi i enkla tehus.

Prenumeration
Är du inte redan DN-prenumerant tecknar du enkelt en prenumeration på DNs hemsida innan avresa, klicka här. Prenumerationer finns från 59 kr.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jenny Adhikari

  Sedan tidigt 2000-tal delar Jenny sitt liv mellan Sverige och Nepal. Hon har bedrivit studier inom statsvetenskap och socialantroplogi med inriktning på Nepal. Jenny talar också nepali. Jenny har studerat Europakunskap med fokus på Bosnien-Hercegovina, där hon har också bott i början av 2000-talet. Hon talar serbiska/bosniska/kroatiska.

Kontaktperson

 • Isabell Ingevald Reseproducent/administratör

  Isabell har sedan barnsben fantiserat om resor och äventyr. Direkt efter gymnasiet bestämde hon sig för att uppfylla sin dröm och bokade en enkelbiljett till Australien. Fem år senare återvände hon hem efter att ha bott i Australien, Nya Zeeland och England. Väl hemma bestämde hon sig för att kombinera sin passion för resor med nytta och utbildade sig därför till resekonsult. Under utbildningen praktiserade hon även tre månader på Sri Lanka. På Världens Resor arbetar Isabell med reseproduktion för Nya Zeeland, Sri Lanka och Nepal samt med administration. 

  isabell@varldensresor.se