Höstresa till Japan med Tidningen Vi

Länder som besöks

Typ av resa

15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Vår nya höstresa med halvpension tar dig igenom olika färgskiftande japanska höstlandskap, och på vägen får du uppleva det bästa av det som gör Japan till ett så populärt resmål. Vi reser genom välbevarade traditionella städer och får utforska idylliska byar i de japanska alperna, allt medan vi är omgivna av ett höstlandskap med sina färgskiftande, lysande röda trädkronor. Om du är intresserad av kultur, vacker natur, och att uppleva ett autentiskt Japan är det här resan för dig! Resan börjar i de gamla huvudstäderna Nara och Kyoto och avslutas i Tokyo.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Osaka - Nara
 2. Dag 3 Nara - Kyoto
 3. Dag 4 Kyoto
 4. Dag 5 Kyoto
 5. Dag 6 Kyoto - Kanazawa
 6. Dag 7 Kanazawa
 7. Dag 8 Kanazawa – Hakusan - Shirakawa – Takayama
 8. Dag 9 Takayama
 9. Dag 10 Takayama – Tsumago - Magome
 10. Dag 11 Magome - Matsumoto
 11. Dag 12 Matsumoto - Tokyo
 12. Dag 13 Tokyo
 13. Dag 14 Tokyo
 14. Dag 15 Hemresa
Datum:
Resans pris: 49 800 kr
Enkelrumstillägg: 5 100 kr
Antal deltagare: 12-20

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
 • Svensk färdledning
 • Alla transporter
 • Halvpension - frukost samt ytterligare en måltid varje dag
 • Inträden till sevärdheter och museum beskrivna i programmet; Todaitemplet i Nara, I M Peis MIHO Museum, inträde till Eikando och Silverpaviljongen i Kyoto, Kenroku-ens landskapsträdgård samt 21st Century Contemporary Art Museum i Kanazawa, inträde till det gamla handelshuset Kusakabe och Guvernörshuset i Takayama, Matsuyama Borg, och Yayoi Kusamas museum i Matsumoto 
 • Tecermoni i Kanazawa och sakeprovning i Takayama
 • Del i dubbelrum på hotell eller ryokan. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Bagagetransport vid ett par tillfälle
 • Kartor 

  *Tre nätter bor vi på japanska gästgiverier s k ryokans. Det innebär att vi bor med japansk atmosfär - skjutdörrar, tatamimattor och madrasser på golvet. 

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Tidningen Vi

Om du inte redan är prenumerant på Tidningen Vi, kan du beställa här med 10% rabatt. 12 nummer för 681 kr. En i resesällskapet behöver vara prenumerant. Klicka här för att beställa.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Japan.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Sofia Jernberg

  Sofia är utbildad japanolog och har bott på flera platser i Japan under de senaste åren. Hon har jobbat med att informera om svensk kultur i Japan, och nu informerar hon om Japan för svenskar istället! Med breda intressen inom både traditionell och modern japansk kultur finns det mycket att berätta.

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med familjen, genom studier och arbete - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin producerar även resor till bl.a. Indonesien, Nord- & Sydkorea, Tyskland, Schweiz, Sverige och Norge. 

  elin@varldensresor.se
15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se