Sydkorea & Japan

Länder som besöks

20 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Resan går till både Sydkorea och Japan. Två länder som lyckats väldigt väl med att vara i framkant av världens teknikutveckling samtidigt som de lyckats hålla fast vid sin traditionella kultur. Vår resa börjar i Seoul med promenader genom de nyrenoverade gamla stadsdelarna och de neondränkta affärskvarteren. Vi fortsätter till det vackra bergsområdet Seoraksan via det vackra SAN Museum i bergen i Wonju, den gamla huvudstaden Gyeongju och världens häftigaste fiskmarknad i hamnstaden Busan. Vi åker båt till Japan och kommer under tio dagar att besöka Hiroshima, gamla huvudstaden Kyoto, Mt Fuji och Tokyo. Följ med på en resa till två av Asiens mest spännande länder. 

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Seoul
 2. Dag 3 Seoul
 3. Dag 4 Seoul
 4. Dag 5 Wonju & Seoraksan
 5. Dag 6 Seoraksan
 6. Dag 7 Hahoe, Gyeongju
 7. Dag 8 Gyeongju
 8. Dag 9 Busan
 9. Dag 10 Busan
 10. Dag 11 Busan - Hiroshima
 11. Dag 12 Hiroshima
 12. Dag 13 Himeji, Kyoto
 13. Dag 14 Kyoto
 14. Dag 15 Kyoto
 15. Dag 16 Mt Fuji
 16. Dag 17 Tokyo
 17. Dag 18 Tokyo
 18. Dag 19 Tokyo
 19. Dag 20 Hemresa
Datum:
Resans pris: 49 800 kr
Enkelrumstillägg: 5 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Andra orter går att ordna, eventuellt mot tillägg. 
 • Alla transporter med flyg, båt, tåg och lokala transporter enligt programmet
 • Svensk färdledning
 • Del i dubbelrum på hotell och gästgiveri. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Frukost under hela resan 
 • Välkomst- och avskedsmåltid samt ytterligare två måltider 
 • Alla aktiviteter och inträden enligt programmet; N-Tower, Gyeongbokgungpalatset samt Leeum Samsung-Museet i Seoul, Tumuliparken, templet Bulgak-sa och Nationalmuseum i Gyeongju, SAN-museet, FN-Kyrkogården i Busan, Atombombsmuseet och shintohelgedomen på Miyajima i Hiroshima, Samurajborgen i Himeji, Stenträdgården Ryoanji, Nijo-borgen samt Miho-Museet i Kyoto.
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation inklusive kartor.

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Fakta och restips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Japan.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Spännande med ny kultur, att få uppleva den, inte inifrån en buss, utan med allmänna transportmedel. Även om stegräknaren ibland fick gick het och hälsenan "tog stryk". Bra och många evenemang. Kom nära inpå befolkningen. Reseledaren Pelle Siljedal - helt outstanding! = Högsta betyg.
  Lars Ekblom, resenär Sydkorea & Japan

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Mikael Hellström

  Dalkarl som tidigare jobbat på Världens Resors kontor, bott fem år i Kina och även långa perioder i Sydkorea. Är i grund och botten pedagog som jobbat många år inom barnomsorg och skola. Även utbildad kulturgeograf. Varvar olika frilansuppdrag med att leda resor till Korea, Tibet, Kina och Mongoliet. På senare år lett massor av resor i norra Skandinavien och framförallt Hurtigruten. 

 • Lars Arvidsson

  Lars kom till Japan första gången 1993 och det blev kärlek direkt. Sedan dess har han bott växelvis i Japan och Sverige, talar japanska och har lett över 100 omtyckta resor från Hokkaido i norr till Okinawa i söder. Lars leder även resor till Korea och Taiwan, jobbar emellanåt som lokförare och är sålunda som klippt och skuren att även leda våra tågresor inom Sverige.

  lars@varldensresor.se

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med föräldrarna och syskonen, genom studier, på nöjesresor, reportageresor, genom olika jobb inom resebranschen - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin ansvarar även för Indonesien, Nord- & Sydkorea.

  elin@varldensresor.se
20 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se