Konst i Sydkorea

Länder som besöks

Typ av resa

11 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Resan går när två stora kulturhändelser sammanfaller i Sydkorea. Vi besöker Asiens mest välrenommerade konsthändelse, Gwangjubiennalen, samt Asiens största filmfestival i Busan. Resan tar avstamp i Seoul med Sydkoreas kanske främsta konstmuseum, Leum Samsung. Vi går på  gallerivandring och besöker Zaha Hadids spektakulära designmuseum. Från Seoul åker vi med egen buss till museet SAN. vackert beläget i bergen. Här möter vi bland annat James Turrells konst placerad i en vacker byggnad ritad av Tadao Ando. Efter besök i klanbyn Hahoe och det enade Koreas första huvudstad Gyeongju kommer vi till den häftiga hamnstaden Busan.  

På senare år har Sydkorea klivit fram som en av världens främsta kulturnationer, vilket syns på deras satsningar på k-pop, tv-serier, påkostade filmer och även inom konsten. De senaste åren hittar vi konstnärer som Lee Bul och Kim Soo-ja utställda i Sverige. Den koreanska konstnär som varit mest i ropet är Lee Ufan och hans museum besöker vi i Busan. Vi avrundar resan med Gwangjubiennalen som äger rum för 15:e gången sedan starten 1995. Här möter vi både spännande namn från Sydkorea, men också internationellt tongivande konstnärer i de dryga 20 nationella paviljongerna.   


Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Seoul
 2. Dag 3 Seoul
 3. Dag 4 Seoul
 4. Dag 5 SAN Museum, Andong
 5. Dag 6 Hahoe, Gyeongju
 6. Dag 7 Busan
 7. Dag 8 Busan
 8. Dag 9 Gwangju
 9. Dag 10 Gwangju - Seoul
 10. Dag 11 Hemresa
Datum:
Resans pris: 39 800 kr
Enkelrumstillägg: 4 900 kr
Antal deltagare: 12-20

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt/miljöskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
 • Svensk färdledare 
 • Halvpension
 • Alla transporter med egen buss och tunnelbana
 • Del i dubbelrum på hotell. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Alla inträden och utflykter beskrivna i resplanen; Sydkorea: Leeum Samsung Museum, Dongdaemun Design Plaza, Arario och Museet för samtidskonst i Seoul, Museum SAN i Wonju, Tumuliparken och templet Bulgak-sa i Gyeongju, utomhusbio på Busans filmfestival, Busans konstmuseum samt Lee Ufan Museum i Busan, inträde för två dagar på biennalen i Gwangju
 • Skriftlig information
 • All dricks

Vad ingår inte i resans pris:

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg