Sommar i norra Japan

Länder som besöks

16 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Följ med på en härlig sommarresa till Hokkaido och Honshu. Resan blandar fina konstupplevelser med stora naturupplevelser och en färgsprakande festival i Tokyo. Vi besöker några av de roligaste och mest samhällsengagerande konstprojekten Japan har att erbjuda. Tre olika strövtåg i fantastisk natur; bland vulkaner och kratersjöar på Hokkaido, längs den vackra bäcken Oirase med vattenfall och prunkande grönska vid Towadasjön och slutligen uppför det heliga Haguro San. Resan börjar på ön Hokkaidos enda storstad, Sapporo, och avslutas i Tokyo där vi bland annat gör ett besök på det nya Digital Art Museum. Vi bor en natt i buddhistiskt kloster, en natt i James Turrells House of Light och en natt på gästgiveri med heta källor.  

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Sapporo
 2. Dag 3 Utflykt till Bibai, Sapporo
 3. Dag 4 Shikotsu & Toya Nationalpark
 4. Dag 5 Hakodate
 5. Dag 6 Hakodate
 6. Dag 7 Hirosaki
 7. Dag 8 Hirosaki
 8. Dag 9 Towadasjön, Hachinohe
 9. Dag 10 Morioka
 10. Dag 11 Dewa Sanzan
 11. Dag 12 Echigo-Tsumari
 12. Dag 13 Echigo-Tsumari, Tokyo
 13. Dag 14 Tokyo
 14. Dag 15 Tokyo
 15. Dag 16 Hemresa
Datum:
Resans pris: 56 800 kr
Enkelrumstillägg: 4 900 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Flyg och flygskatt/miljöskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledare 
 • Frukost alla dagar samt välkomstmiddag, avskedsmiddag och ytterligare tre middagar 
 • Alla transporter med tåg, tunnelbana, spårvagn, hyrd buss och båt
 • Del i dubbelrum på hotell och japanska gästgiverier samt en natt i tempelboende och en natt i konstnären James Turells House of Light. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan). Observera att natten i House of Light inte går att få enkelrum.  
 • Alla inträden och utflykter beskrivna i resplanen; Tomita Farm Furano, Buddha of the Hills Sapporo, Nationalparkesavgift Shikotsu & Toya, Hakodateyama i Hakodate, samurajborgen i Hirosaki, Towadas konstmuseum, inträde till Haguro san vid Dewa Sanzan, flera olika inträden till konstprojekt i Echigo Tsumari och Tokyo Digital Art Museum  
 • All dricks

  Vad ingår inte i resans pris:

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Arvidsson

  Lars kom till Japan första gången 1993 och det blev kärlek direkt. Sedan dess har han bott växelvis i Japan och Sverige, talar japanska och har lett över 100 omtyckta resor från Hokkaido i norr till Okinawa i söder. Lars leder även resor till Korea och Taiwan, jobbar emellanåt som lokförare och är sålunda som klippt och skuren att även leda våra tågresor inom Sverige. Han har även bra koll på Europa efter många varv med ryggsäck där.

  lars@varldensresor.se
 • Jon Utterström

  Jon växte upp i Kamakura utanför Tokyo och japanskan blev hans första språk. Idag jobbar han framförallt som tolk och översättare, men förutom omfattande studier inom humaniora har han även arbetat med film och drivit konstgalleri. Utöver hans stora matintresse ägnas fritiden gärna åt friluftsaktiviter som vandring och surfing.

 • Kristina Watanabe

  Kristina är bosatt i Japan sedan 1992. Hon brinner för hur det traditionella Japan tar sig uttryck i det moderna samhället och arbetar heltid med att leda och arrangera resor i Japan. Tidigare har hon bl.a. arbetat som rektor på en förskola i Tokyo, som hon även var med och startade. På fritiden arbetar Kristina gärna med sina händer, gärna med tyger och garn.   

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med familjen, genom studier och arbete - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin producerar även resor till bl.a. Indonesien, Nord- & Sydkorea och Frankrike.  

  elin@varldensresor.se
16 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se