Okinawas övärld

Länder som besöks

17 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Under två veckors tid reser vi med båt och flyg mellan flera öar i Stilla havet. Vi börjar på Taiwan och besöker därefter fem öar i Okinawas arkipelag. Vi ska lära känna en alldeles egen kultur i gränslandet mellan stormakterna Kina och Japan.

Under århundraden då kontakten mellan Kina och Japan var bruten fungerade Okinawa som en mellanhand och blev då en stor sjöfararnation. En alldeles egen kultur växte fram inom textil, musik, mattraditioner och kampsport, då det var här som karaten föddes. Naturen på öarna är vacker och varierad med tropisk regnskog, mangroveskogar, floder, vattenfall och långa sandstränder som bjuder in till härliga dopp. Vi lyssnar på lokal musik och äter den mat som gör att kvinnorna på Okinawa blir äldst i världen. På den bilfria ön Taketomi tar vi oss runt med buffel-buss och njuter av lugnet.  

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Taipei
 2. Dag 3 Taipei
 3. Dag 4 Taipei
 4. Dag 5 Taipei-Naha
 5. Dag 6-7 Naha-Zamami
 6. Dag 8 Zamami - Kijoka - Nago
 7. Dag 9 Naha
 8. Dag 10 Naha - Taketomi
 9. Dag 11 Taketomi - Iriomote
 10. Dag 12 Iriomote
 11. Dag 13 Iriomote
 12. Dag 14 Iriomote - Ishigaki
 13. Dag 15 Ishigaki - Osaka
 14. Dag 16 Osaka - hemresa
 15. Dag 17 Hemkomst
Datum:
Resans pris: 51 800 kr
Enkelrumstillägg 2024: 4 500 kr
Resans pris 2025: 53 900 kr
Enkelrumstillägg 2025: 4 700 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:  

 • Flyg och flygskatt från Stockholm (andra avreseorter mot ev. pristillägg)
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Inrikesflyg i Japan vid två tillfällen
 • Svensk färdledning
 • Transfers till och från flygplatserna
 • Alla båtresor och övriga transporter
 • Välkomst- och avskedsmiddag
 • Frukost alla dagar och middag vid ytterligare 7 tillfällen
 • Inträden till sevärdheter och museum beskrivna i programmet 
 • Del i dubbelrum på hotell eller ryokan*. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)  

* I Japan väljer vi att bo på japanska gästgiverier s k ryokans där det är möjligt. Det innebär att vi bor på ställen med japansk atmosfär - skjutdörrar, tatamimattor och madrasser på tatamigolvet. På vissa ställen ligger dusch och toalett i korridoren. På denna resa bor vi på japanskt vis på Taketomi och Iriomote. 

Dagsutflykt är inlagd vid ett tillfälle och det är en utflykt som innefattar kajakpaddling och vandring. Då vi inte är säkra på att alla vill ha denna typ av aktiviteter så har vi lagt utflykten som valfri, alltså att man inte ska behöva betala för en utflykt man inte kan/vill vara med på.  Utflykten kostar 3-500 kronor beroende på vad man vill ha med i utflykten. I detta pris ingår picknick-lunch. Färdledaren medföljer på dagsutflykten.

Den här resan erbjuder möjligheter att dyka, snorkla, följa med på djuphavsfiske, paddla havskajak med mera. Det mesta går att ordna, men kostar naturligtvis extra.

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Information och praktiska tips

När du bokar resan Okinawas övärld får du en gedigen deltagarinformation med praktiska tips som gäller just din resa. Vill du redan nu läsa på lite mer om Japan och Taiwan så har vi sammanställt information och restips.

Klicka här för mer information om Japan

Klicka här för mer information om Taiwan

Deltagare berättar

 • Resan var utmärkt. Det bästa var naturen på dessa små öar. En inblick i andra världskrigets fasor. Lars utmärkta Japankunskaper + hans lokalkännedom och språkkunskaper på plats. Han imponerar på "loles". Goda kunskaper i mat och dryck också!
  Kerstin Ekström, resenär
 • Tropiska klimatet, stränderna och den vackra naturen. Spännande och intressant med de olika öarna och den historiska aspekten. Förmånen att få åka i en liten grupp.
  Leif och Annika Wretblad, resenärer
 • Allt var så bra ordnat. En underbar resa med en helt fantastisk och 200% kompetent och kunnig reseledare. Jag måste ge honom en eloge. Kunskaper om platser och historia var helt enastående.
  Jacquelyn Penney, resenär