Strövtåg i norra Japan

Länder som besöks

Typ av resa

14 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Följ med på en kulturresa till fots i norra Japan. Vi strövar bland världsarven i Nikko där Japans shoguner ligger begravda, Hiraizumi som anses som främsta kulturstaden i norra Japan och pilgrimsmålet Dewa Sanzan. Vi rör oss också i den japanska litteraturens värld där vi går flera sträckor som är förknippade med landets stora haikupoet Basho och bekantar oss med hans sparsmakade poesi. Resan innehåller flera fina båtresor både till havs bland de så kallade tallöarna och längs Mogamifloden. Vi njuter av god mat och bor på flera ställen med heta källor och en natt i ett tempel där vi får vara med på morgonceremonin. Avslutar resan gör vi i världens största stad Tokyo med bland annat ett besök i det nya Haruki Murakami biblioteket.  

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Tokyo, Utsunomiya
 2. Dag 3 Nikko, Sendai
 3. Dag 4 Yamadera, Matsushima
 4. Dag 5 Matsushima
 5. Dag 6 Tomo, Kesennuma
 6. Dag 7 Kesennuma
 7. Dag 8 Hiraizumi
 8. Dag 9 Naruko Onsen
 9. Dag 10 Dewa Sanzan
 10. Dag 11 Tokyo
 11. Dag 12 Tokyo
 12. Dag 13 Tokyo
 13. Dag 14 Hemresa
Datum:
Resans pris: 49 800 kr
Enkelrumstillägg: 5 000 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Flyg och flygskatt/miljöskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledare
 • Frukost alla dagar samt välkomstlunch, avskedsmiddag och ytterligare tre middagar (dag 8 - 10) och ytterligare en lunch 
 • Alla transporter med tåg, tunnelbana, båt och hyrd buss
 • Del i dubbelrum på hotell och japanska gästgiverier, varav flera nätter boende med heta källor samt en natt i tempelboende. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan). Observera att natten i House of Light inte går att få enkelrum.  
 • Alla inträden och utflykter beskrivna i resplanen; världsarvet Toshoguhelgedomen i Nikko, bergstemplet Yamadera och Basho Museum i Yamadera, Zuigan-templet och Entsuträdgården i Matsushima, de två buddhistiska världsarvstemplen Chuson och Motsu i Hiraizumi, inträde till Haguro san vid Dewa Sanzan, Haruki Murakami biblioteket och Tokyo Digital Art i Tokyo
 • Båtfärder i arkipelagen med tallöar i Matsusima samt båt längs Mogamifloden 
 • All dricks

Vad ingår inte i resans pris:

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

* Svårighetsgrad och fysiska ansträngningar: Resan har åtta olika strövtågs-/vandringsdagar som är mellan 6 och 11 kilometer långa. Generellt är det relativt lätta strövtåg på denna resa och den är den enklaste av våra tre strövtågsresor i Japan. 

 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Överhuvudtaget var det en så fin blandning av olika möjliga intryck: Basho och annan litteratur, konsten i Japan , historien, den fina naturen under vandringarna, baden i hotellen efter en dag av vandring, intrycken av det Japan vi åkte genom vid de många tågresorna: de mindre städerna eller byarna, västkustens klippiga stränder och hav, fiskebyarna där. Och själva tågresan, smidig, snabb, välfungerande. Suzukimuseet intressant. Ja, det är så många intryck som jag för med mig hem och som känns rika och levande!
  Gillan Liljeström, resenär 2023
 • Jag tyckte om blandningen av konst/kultur, natur och religion. Hela resan var en radda av höjdpunkter, varje dag hade sin. Jag vill inte försöka välja ut någon på de övrigas bekostnad.
  Göran Molin, resenär 2023