Strövtåg i södra Japan

Länder som besöks

Typ av resa

15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Vi förstår att det känns osäkert just nu, hos oss kan du ändå våga boka din drömresa och får avboka kostnadsfritt före 31 juli om du ångrar dig. Gäller endast nybokningar. 

En ny strövtågsresa till södra Japan när lönnlöven skiftar färg på hösten. Vi rör oss i väldigt skilda miljöer på våra tio strövtåg under två veckors tid. Vi börjar i Kyoto med sällan besökta zenbuddhistiska tempel och avrundar med att ströva i trolsk miljö på vulkanön Yakushima med sina cederträd som är flera tusen år gamla. Däremellan rör vi oss på den kejserligt heliga ön Miyajima, cyklar på broar mellan öar i Inlandshavet på en av världens vackraste cykelleder, strövar längs de buddhistiska pilgrimslederna på Shikoku och bestiger en mindre vulkan på ön Kyushu. Strövtågen är mellan 5 och 13 kilometer långa och för de sträckor som är mer ansträngande finns ett lättare alternativ.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Utresa till Japan – Kyoto, Östra bergen och Gion
 2. Dag 3 Kyoto – Kuramas heta källor
 3. Dag 4 Kyoto – Poeternas estrad & Filosofernas allé – Hiroshima
 4. Dag 5 Hiroshima – Miyajima och bestigning av Misen
 5. Dag 6 Onomichi - Tempelpromenad på höjden
 6. Dag 7 Onomichi - Cykla över Shimanami – Imabari
 7. Dag 8 Imabari – Pilgrimsvandring Ohenro
 8. Dag 9 Imabari - Yawatahama
 9. Dag 10 Yawatahama - Takachihoravin - Kirishima
 10. Dag 11 Kirishima – Bestigning av Karakunidake
 11. Dag 12 Kirishima - Yakushima
 12. Dag 13 Yakushima
 13. Dag 14 Yakushima – Kagoshima – Nagoya
 14. Dag 15 Hemresa
Datum:
Resans pris: 45 800 kr
Enkelrumstillägg: 4 600 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår: 

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
 • Svensk färdledning
 • Alla transporter enligt resplanen
 • Frukost alla dagar, välkomstlunch, avskedsmiddag,och ytterligare tre måltider
 • Inträden till sevärdheter och museer beskrivna i programmet
 • Del i dubbelrum på ryokan (japanskt gästgiveri) och hotell. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)   
 • Bagagetransport vid ett par tillfällen
 • Kartor över Japan och Kyoto
 • Statlig svensk miljöskatt

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Svårlighetsgrad och fysiska ansträngningarResan har tio olika strövtågs-/vandringsdagar och för att uppskatta resan bör du ha god kondition för att klara av dem. Vid flera av dessa tillfällen gör vi strövtågen som dagsutflykter från de hotell där vi då bor, vilket gör att det just dessa dagar blir lätt att välja andra alternativ om så önskas. Detta gäller dagarna 3,5,8,11 och 13. Dag 3,5 och 9 blir det mildare vandring med uppförsbackar/stigningar. Dag 11 blir det hårdare vandring med kraftigare uppförsbackar/stigningar jämfört med andra dagar. 

* På denna resa har vi medvetet valt att lägga lite tid till att upptäcka ställena utöver det vi gör under strövtåg/vandring. Vill ni se mer av Japan på egen hand går det bra att höra av sig till oss så kan vi försöka ändra flyg i början och/eller slutet samt boka till hotellnätter. Tveka inte att kontakta oss för mer detaljer, gärna i god tid.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Fakta och restips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Japan.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Att få uppleva Japans natur, kultur, historia med hjälp av kunnig och omtänksam färdledare.
  Monica Lind
 • Att se saker genom vandringarna och att cykla de 7,5 milen på alla broarna var storslaget. Pontus var en mkt bra och trevlig färdledare.
  Elisabeth Friberg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jon Utterström

  Jon växte upp i Kamakura utanför Tokyo och japanskan blev hans första språk. Idag jobbar han framförallt som tolk och översättare, men förutom omfattande studier inom humaniora har han även arbetat med film och drivit konstgalleri. Utöver hans stora matintresse ägnas fritiden gärna åt friluftsaktiviter som vandring och surfing.

 • Lars Arvidsson

  Med en lokförarkarriär i bagaget och resor som sitt största intresse och hobby började Lars tidigt att via tåg utforska det mesta av Europa och resorna sträcktes snart ut i vida världen. Han kom till Japan för första gången 1993 via ett jobb där och det blev kärlek vid första ögonkastet. Sedan dess har Lars bott växelvis i Japan och Sverige och jobbat både på ett japanskt företag och nu hos oss. Lars talar japanska och har lett över 100 omtyckta resor från Hokkaido i norr till Kyushu och Okinawa i söder. Lars leder även resor till Korea och Taiwan och jobbar också emellanåt som lokförare på SJ och är sålunda som klippt och skuren att leda tågresor och även köra några av tågen som ingår i våra tågresor i Sverige.

  lars@varldensresor.se

Kontaktperson

 • Sofia Jernberg

  Sofia är utbildad japanolog och har bott på flera platser i Japan under de senaste åren. Hon har jobbat med att informera om svensk kultur i Japan, och nu informerar hon istället om Japan i Sverige! Med breda intressen inom både traditionell och modern japansk kultur finns det mycket att berätta. Sofia jobbar både på kontoret som reseproducent och är ute och leder resor.

  sofia@varldensresor.se
15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se