Strövtåg i södra Japan

Länder som besöks

Typ av resa

16 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

En strövtågsresa till södra Japan när lönnlöven skiftar färg på hösten. Vi rör oss i väldigt skilda miljöer på våra tio strövtåg under två veckors tid. Vi börjar i Kyoto med sällan besökta zenbuddhistiska tempel och avrundar med att ströva i trolsk miljö på vulkanön Yakushima med sina cederträd som är flera tusen år gamla. Däremellan rör vi oss på den kejserligt heliga ön Miyajima, cyklar på broar mellan öar i Inlandshavet på en av världens vackraste cykelleder, strövar längs de buddhistiska pilgrimslederna på Shikoku och bestiger en mindre vulkan på ön Kyushu. Strövtågen är mellan 8 och 13 kilometer långa och för de sträckor som är mer ansträngande finns ett lättare alternativ.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Kyoto
 2. Dag 3 Kyoto
 3. Dag 4 Kyoto – Hiroshima
 4. Dag 5 Misenberget, Miyajima
 5. Dag 6 Onomichi
 6. Dag 7 Cykel över Inlandshavet
 7. Dag 8 Pilgrimsvandring på Shikoku
 8. Dag 9 Asos vulkaner
 9. Dag 10 Takachihos raviner och Kirishimas heta källor
 10. Dag 11 Vulkanen Karakunidake
 11. Dag 12 Yakushima
 12. Dag 13 Yakushima
 13. Dag 14 Yakushima – Kagoshima – Tokyo
 14. Dag 15 Hemresa
Datum:
Resans pris: 53 800 kr
Enkelrumstillägg 2024: 5 500 kr
Resans pris 2025: 55 900 kr
Enkelrumstillägg 2025: 5 700 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår: 

 • Flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledning
 • Alla transporter enligt resplanen
 • Frukost alla dagar, välkomstlunch, avskedsmiddag,och ytterligare tre måltider
 • Inträden till sevärdheter och museer beskrivna i programmet; Kuramas heta källor, Shisen-do, Basho-an och Silverpaviljongen i Kyoto, Itsukushima helgedomen och Misenberget på Miyajima, två tempel på Shikokus pilgrimsled, Asos vulkan, ravinen Takachiho, Kirishimas heta källor, parkavgifterna till Yakisugi Land och Shiratani på ön Yakushima och landskapsträdgården Sengan-en i Kagoshima. 
 • Del i dubbelrum på ryokan (japanskt gästgiveri) och hotell. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)   
 • Bagagetransport vid ett par tillfällen

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

 

Svårlighetsgrad och fysiska ansträngningarResan har tio olika strövtågs-/vandringsdagar och för att uppskatta resan bör du ha god kondition för att klara av dem. Vid flera av dessa tillfällen gör vi strövtågen som dagsutflykter från de hotell där vi då bor, vilket gör att det just dessa dagar blir lätt att välja andra alternativ om så önskas. Detta gäller dagarna 3,5,8,10,11 och 13. Dag 3 och 5 blir det mildare vandring med uppförsbackar/stigningar. Dag 11 blir det hårdare vandring med kraftigare uppförsbackar/stigningar jämfört med andra dagar. 

* På denna resa har vi medvetet valt att lägga lite tid till att upptäcka ställena utöver det vi gör under strövtåg/vandring. Vill ni se mer av Japan på egen hand går det bra att höra av sig till oss så kan vi försöka ändra flyg i början och/eller slutet samt boka till hotellnätter. Tveka inte att kontakta oss för mer detaljer, gärna i god tid.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Fakta och restips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Japan.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Att få uppleva Japans natur, kultur, historia med hjälp av kunnig och omtänksam färdledare.
  Monica Lind
 • Att se saker genom vandringarna och att cykla de 7,5 milen på alla broarna var storslaget. Pontus var en mkt bra och trevlig färdledare.
  Elisabeth Friberg