Vandra i Japan, med Mt. Fuji

Länder som besöks

Typ av resa

16 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Följ med på en härlig tvåveckorsresa med totalt nio vandringsdagar av väldigt olika karaktär. Vi börjar på Japans nordligaste huvudö, Hokkaido, där vi vandrar längs en dramatisk och mycket vacker kuststräcka. Här sover vi på japanska gästgiverier och njuter av havets bästa på middagsbordet. På norra Honshu gör vi en  pilgrimsvandring och bor i tempelmiljö. Vi avslutar resan med att bestiga Japans högsta berg – det heliga Fuji-san.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Japan
 2. Dag 3 Wakkanai - Rebun
 3. Dag 4 Rebun
 4. Dag 5 Rebun-Rishiri
 5. Dag 6 Rishiri
 6. Dag 7 Rishiri-Sapporo
 7. Dag 8 Sapporo-Tarumae-Sapporo
 8. Dag 9 Sapporo - Onuma - Hachinohe
 9. Dag 10 Hachinohe - Towada-sjön - Hachinohe
 10. Dag 11 Hachinohe - Dewa Sanzan
 11. Dag 12 Dewa Sanzan - Tokyo
 12. Dag 13 Tokyo - Fuji-san
 13. Dag 14 Fuji-san - Tokyo
 14. Dag 15 Tokyo
 15. Dag 16 Hemresa
Datum:
Resans pris: 49 300 kr
Enkelrumstillägg: 5 200 kr
Antal deltagare: 10-18

Ingår i resans pris:

Flyg och flygskatt från Stockholm
Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
• Flyg från Tokyo till Wakkanai inkl. flygskatter
• Svensk färdledning
• Alla transporter i Japan
• Frukost samtliga dagar och middag vid sex tillfällen
• Inträden till nationalparker och sevärdheter beskrivna i programmet
• Del i dubbelrum på hotell eller minshuku/ryokan*. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)  
• Bagagetransport vid ett tillfälle

*Vi väljer ofta att bo på japanska pensionat och gästgiverier s k minshuku eller ryokan. Det innebär att vi bor på ställen med japansk atmosfär - skjutdörrar, tatamimattor, madrasser på golvet och i några fall trädgårdar att se ut över från rummen samt japanska bad i korridorerna. På vissa ställen ligger dusch och toalett i korridoren.

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

 • Svårighetsgrad:
  Vi vandrar i varierad terräng 2–8 timmar om dagen, den sista vandringen upp- och nedför Fuji-berget tar dock längre tid. Resan passar dig som har vandringsvana och god kondition. Svårighetsgraden på denna resa är ganska varierad. Vissa dagar är relativt enkla, andra är krävande. Vid flera tillfällen går vi upp till bergstopparna, vilket betyder uppemot 1000 - 1600 höjdmetrar i bägge riktningarna samma dag, högre för Fuji-berget. Vandringsstavar kommer väl till hands. För en av de två tuffaste vandringsdagarna kommer finnas alternativ. Vi bor alla nätter på hotell/gästgiveri och du bär aldrig mer än vad du behöver under dagen.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Arvidsson

  Lars kom till Japan första gången 1993 och det blev kärlek direkt. Sedan dess har han bott växelvis i Japan och Sverige, talar japanska och har lett över 100 omtyckta resor från Hokkaido i norr till Okinawa i söder. Lars leder även resor till Korea och Taiwan, jobbar emellanåt som lokförare och är sålunda som klippt och skuren att även leda våra tågresor inom Sverige. Han har även bra koll på Europa efter många varv med ryggsäck där.

  lars@varldensresor.se

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med familjen, genom studier och arbete - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin producerar även resor till bl.a. Indonesien, Nord- & Sydkorea och Frankrike.  

  elin@varldensresor.se
16 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se