Konsten i New York

Länder som besöks

Typ av resa

10 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Under en dryg vecka ska vi utforska spännande konst och ny arkitektur i Washington och New York. Vi besöker naturligtvis klassiska museer som Guggenheim, MOMA, Hirshorn och Whitney, men vi ska också se mycket av det nya som tillkommit i New York under senare år. Thomas Heatherwicks smått fantastiska Little Island och Vessel står i vardera ände av den upphöjda gamla rälsen High Line. På andra sidan Manhattan ser vi Jaume Plensas nya Water´s Soul som blivit en modern konkurrent till Frihetsgudinnan som stadens symbol och vid World Trade Center hittar vi Calatravas Oculus, en station byggd som ett skelett av en val. Några riktiga höjdpunkter blir utflykterna till USA:s troligtvis främsta skulpturparker Storm King och Glenstone. Vi ska också äta gott i Chinatown, gå över Brooklyn Bridge och åka båt på Hudsonfloden. Resans ciceron blir Jörgen Fredriksson, en av delägarna på Världens Resor. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Washington D.C
 2. Dag 2 Washington D.C
 3. Dag 3 Glenstone Museum och New York
 4. Dag 4 New York
 5. Dag 5 New York
 6. Dag 6 Storm King Art Centre
 7. Dag 7 New York
 8. Dag 8 New York
 9. Dag 9-10 New York och hemresa
Datum:
Resans pris: 46 800 kr
Enkelrumstillägg: 13 500 kr
Antal deltagare: 12-20
 • Allt detta ingår:
 • Flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Tågresa mellan Washington och New York
 • Båtresa på Hudsonfloden
 • Buss från och till flygplatserna i Washington och New York,
 • All lokala transporter i Washington och New York med omnejd. Under vistelsen i New York har alla ett kort som gäller för alla transporter under en vecka. 
 • Svensk färdledning
 • Välkomst - och avskedsmiddag samt ytterligare två måltider
 • Del i dubbelrum inkl frukost på 4*igt hotell centralt beläget. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)   
 • Inträde till museerna Hirshorn, Glenstone, MOMA, Whitney, The Shed, New Museum, Guggenheim och Storm King Art Centre. 
 • Guidade visningar på merparten av museerna
 • Guidade promenader genom i New York som introducerar arkitekturen, historien och mycket annat

  Vad ingår inte i resans pris?
 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jörgen Fredriksson

  Jörgen har ägnat sig åt Asien de senaste 35 åren. Är både sinolog och japanolog och har studerat kinesiska i Kina vid flera olika universitet samt modern japansk litteratur vid två universitet i Japan. Delägare i Världens Resor. Jörgen har också ett stort intresse för konst och leder många av våra konstresor.

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
10 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se