Sommar i Lofoten

Länder som besöks

Typ av resa

Ögruppen Lofotens spetsiga fjälltoppar, majestätiska fjordlandskap och idylliska byar har lockat till sig fiskare, naturälskare och konstnärer i århundraden. Resan går i midnattssolens tid från världens nordligaste universitetsstad Tromsö med båt och buss genom det natursköna landskapet till norra Lofoten och pittoreska Henningsvaer som breder ut sig över flera små öar. I Reine, världens kanske vackraste fiskeby, bor vi klassiska rorbuer (ombyggda fiskestugor) när resan fortsätter till de dramatiska södra delarna av Lofoten. Under vår tid här gör vi fina utflykter till Bunes vita sandstränder och med traditionell fiskebåt till vackra Trollfjorden. Besök i det fina konstmuseet Kaviar Factory och vikingamuseet Lofotr hinner vi också med innan vi lämnar Lofoten med båt till Bodö. Där väntar en av Europas vackraste tågsträckor till Trondheim där Nidarosdomen och en av Nordens trevligaste städer väntar på oss.

Resan startar med flyg från Stockholm till Tromsö och vidare med båt och buss till Lofoten, och avrundas med dagtåg från Trondheim till Stockholm. Halvpension ingår där flera måltider bjuder på lokala delikatesser. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Tromsö
 2. Dag 2 Tromsö till Lofoten
 3. Dag 3 Henningsvaer, Lofoten
 4. Dag 4 Färd mot Reine, Lofoten
 5. Dag 5 Reine, Lofoten
 6. Dag 6 Båt och tåg till Trondheim
 7. Dag 7 Trondheim
 8. Dag 8 Tåg till Stockholm
Datum:
Resans pris: 29 900 kr
Enkelrumstillägg på hotell: 5 600 kr
Antal deltagare: 16-28

Allt detta ingår:

 • Resa med flyg Stockholm-Tromsö samt dagtåg Bodö - Trondheim, Trondheim-Storlien, Storlien-Sundsvall samt Sundsvall - Stockholm 
 • Hyrd buss i två dagar på Lofoten
 • Båtresa Tromsö - Harstad, båttur med fiskebåt till Trollfjorden, båt till Bunes från Reine samt båt från Lofoten till Bodö 
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här
 • Del i dubbelrum inkl frukost på 4*-igt hotell en natt i Tromsö och två nätter i Trondheim; två nätter på 3*-igt hotell i Henningsvaer; två nätter i genuina rorbuer (omgjorda fiskarstugor) i Reine. Även om du reser ensam kan du boka del i dubbelrum. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Halvpension, frukost och lunch eller middag dag 1-7 samt frukost dag 8  
 • Heldagsutflykt på Lofoten med stopp bland annat i Kabelvåg. Guidad tur på Vikingamuseet Lofotr, guidat besök av Nidarosdomen i Trondheim, besök på konstmuseet Kaviar Factory i Henningsvaer.
 • Färdledare från Världens Resor

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider och dryck som ej nämns ovan


Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • De fantastiska vyerna på Lofoten! Reseledarens personliga engagemang i alla deltagare. Pratade med alla och hjälpte till där så behövdes. Bra restaurangval.
  Hans Torstensson & Siv Silverhem, resenärer 2021

Kontaktperson

 • Åsa Danielsson

  Passionen för resor, dans och spännande mat har lett Åsa ut på många äventyr runt om i världen. Som ung var Åsa med på flera internationella ungdomsutbyten och projekt, bland annat till Japan, Egypten, Ecuador och Kuba. Drömmen om att bli flamencodansare gjorde att hon tillbringat flera år i Andalusien och den argentinska tangon lockade henne att spendera många vintrar i Buenos Aires. Nyfikenheten på världen och olika sätt att leva har också varit vägledande i valet av studier i kulturantropologi, statsvetenskap, religion och historia. Åsa är reseproducent med fokus på Norden samt leder gärna resor både i Skandinavien, Spanien och Sydamerika. På fritiden åker tangoskorna gärna på!  

  asa@varldensresor.se