Sommar i Lofoten

Länder som besöks

Typ av resa

Lofotens berg reser sig som kyrktorn mot himlen och i vikarna nedanför hittar vi idylliska byar som lockat till sig en brokig blandning av fiskare, friluftsmänniskor och konstnärer. Vi når Svolvaer på öns norra sida med buss från Narvik och fortsätter några dagar senare till de dramatiska södra delarna. Vi bor i fina rorbuer (omgjorda fiskestugor) i både Svolvaer och Reine, världens kanske vackraste fiskeby. Under vår tid här gör vi fina utflykter med båt till Trollfjorden och till Bunes vita sandstränder. I Henningsvaer besöker vi det fina konstmuseet Kaviar Factory och ett besök på vikingamuseet Lofotr hinner vi också med. Vi lämnar Lofoten med båt till Bodö, varifrån vi åker en naturskön tågsträcka till Trondheim där Nidarosdomen och en av Nordens trevligaste städer väntar på oss.  

Resan startar med flyg från Stockholm till Kiruna och vidare med buss till Lofoten, och avrundas med dagtåg från Trondheim till Stockholm. Halvpension ingår där flera måltider bjuder på lokala delikatesser. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Kiruna
 2. Dag 2 Svolvaer, Lofoten
 3. Dag 3 Reine, Lofoten
 4. Dag 4 Reine, Lofoten
 5. Dag 5 Trondheim
 6. Dag 6 Trondheim
 7. Dag 7 Tåg till Stockholm
Datum:
Resans pris: 27 500 kr
Enkelrumstillägg på hotell: 5 500 kr
Tillägg egen sovvagn för 2 pers (pris pp): 600 kr
Antal deltagare: 16-28

Allt detta ingår:

 • Resa med flyg Stockholm-Kiruna samt dagtåg Bodö - Trondheim, Trondheim-Storlien, Storlien-Sundsvall samt Sundsvall - Stockholm 
 • Hyrd buss i två dagar på Lofoten
 • Båttur till Trollfjorden, båt till Bruna från Hamnöy, Reine samt båt från Lofoten till Bodö 
 • Del i dubbelrum inkl frukost på 4*-igt hotell två nätter i Trondheim, två nätter i fina rorbuer (omgjorda fiskarstugor) på Ankers Brygge i Svolvaer samt två nätter i högklassiga nya rorbuer i Hamnöy, Reine. Även om du reser ensam kan du boka del i dubbelrum. Vill du ha enkelrum kan du boka det mot pristillägg (gäller endast hotellnätterna).
 • Halvpension, frukost och lunch eller middag dag 2-7 samt frukost dag 8  
 • Heldagsutflykt med lokala guider på Lofoten med stopp i Kabelvåg, Eggum, Vikingamuseet Lofotr och Reine, guidat besök av Nidarosdomen i Trondheim
 • Färdledare från Världens Resor

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider och dryck som ej nämns ovan


Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • De fantastiska vyerna på Lofoten! Reseledarens personliga engagemang i alla deltagare. Pratade med alla och hjälpte till där så behövdes. Bra restaurangval.
  Hans Torstensson & Siv Silverhem, resenärer 2021

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med familjen, genom studier och arbete - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin producerar även resor till bl.a. Indonesien, Nord- & Sydkorea, Tyskland, Schweiz, Sverige och Norge. 

  elin@varldensresor.se