På bilden ser man ett fartyg från Hurtigruten i Raftsunder på Lofoten

Sommar i Nordkalotten

Länder som besöks

Typ av resa

11 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

En riktigt rolig blandning av spännande kultur, sagolika landskap, fina boenden och tre dagars kryssning längs Norges vackra kust väntar på denna sommarresa till Nordkalotten. I Skellefteå ser vi det nya kulturhuset Sara och bor en natt i en av världens högsta träbyggnader på uppmärksammade Woods hotel. Från Lapland View Lodge beläget högt upp på Luppioberget blickar vi ut över Övertorneå och i Vasikkavuoma utforskar vi Nordens största slåttermyr. I Tromsö går vi ombord på Hurtigrutens berömda kryssningsfartyg för att under tre dagar kryssa längs Norges kanske vackraste kuststräcka. Här väntar flera stopp i Lofotens spektakulära natur och boendet i utsideshytter med helpension. Det erbjuds föreläsningar ombord med fokus på Norges långa kuststräcka och Hurtigrutens betydelse. 

Under resans gång får vi också guidning till P.O Enquist författarskap i hans hemby Hjoggböle och till Gammelstad i Luleå. I Pajala möter vi författaren Mikael Niemi för ett samtal om både författarskap och predikanten Lars Levi Laestadius. I Tromsö ser vi Ishavskatedralen och resan avrundas med besök i Nidarosdomen och Norges kanske vackraste stad, Trondheim. Hela resan genomförs med tåg, buss och båt.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Tåg till Bastuträsk
 2. Dag 2 Skellefteå
 3. Dag 3 Övertorneå
 4. Dag 4 Särkimukka
 5. Dag 5 Särkimukka
 6. Dag 6 Tromsö
 7. Dag 7 Tromsö
 8. Dag 8 Kryssning
 9. Dag 9 Kryssning längs Lofoten
 10. Dag 10 Trondheim
 11. Dag 11 Tåg till Stockholm
Datum:
Resans pris: 33 200 kr
Enkelrumstillägg (gäller hotell): 4 500 kr
Antal deltagare: 18-26

Allt detta ingår:

 • Resa med nattåg Stockholm-Bastuträsk. Plats i trebäddskupé i sovvagn. Är ni två personer som reser ihop kan ni även boka sovvagnskupén för eget bruk till ett tillägg på 700 kr/person. 
 • Dagtåg från Trondheim till Stockholm.
 • Tre nätter del i tvåbädds utsideshytt ombord på Hurtigrutens kryssningsfartyg från Tromsö till Trondheim inkl helpension. Enkelhytt på förfrågan.
 • Del i dubbelrum ink frukost på hotell och lodger i Skellefteå, Övertorneå, Särkimukka, Tromsö och Trondheim. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum på hotellen. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan). Enkelrum ombord kryssningen endast på förfrågan.
 • Hyrda bussar för alla sträckor och utflykter från Skellefteå till Tromsö.
 • Helpension ombord kryssningen samt ytterligare sex måltider.
 • Besök och inträden till författarbyn Hjoggböle, guidad visning av kulturhuset Sara, kyrkbyn Gammelstaden, visning av lovikkavanten, föredrag av Mikael Niemi i Laestadisuspörtet i Pajala*, Karesuandos kyrkby, Polarmuseet och Ishavskatedralen i Tromsö, Nidarosdomen i Trondheim.
 • Färdledare från Världens Resor

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider och dryck som ej nämns ovan.
 • Eventuella utflykter arrangerade av Hurtigruten vid ankomst i olika hamnar (köps på plats).

  * I grundpriset ingår plats i sovvagnskupé på uppresan med tre bäddar (du väljer dam eller herr). Är ni två personer som reser ihop kan ni även boka sovvagnskupén för eget bruk mot ett tillägg på 700 kr/person. Klicka här för information om sovvagn 2 kl. 

  * Vid förhinder ordnas ett alternativt föredrag i Pajala

 • Är du inte redan DN-prenumerant tecknar du enkelt en prenumeration på DNs hemsida innan du reser iväg, klicka här, prenumerationer finns från 199 kr.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Resan bjöd ju på så många olika aktiviteter och jag tycker inget var ointressant. Mötet med Mikael Niemi, renskötaren Ebba och kulturhuset Sara samt båtfärden i det vackra vädret är nog det vi kommer att prata mest om. Surströmmingsfixandet av Monica var också en höjdare.
  Märet Husberg resenär 2023