Sommar i Nordkalotten

Länder som besöks

Typ av resa

En riktigt rolig blandning av spännande kultur, sagolika landskap, fina boenden och tre dagars kryssning längs Norges vackra kust väntar på denna sommarresa till Nordkalotten. I Skellefteå ser vi det nya kulturhuset Sara och bor en natt i en av världens högsta träbyggnader på uppmärksammade Woods hotel. Från Lapland View Hotel beläget högt upp på Luoppioberget blickar vi ut över Övertorneå och i Vasikkavuoma utforskar vi Nordens största slåttermyr. I Tromsö går vi ombord på Havilas moderna miljövänligare fartyg för att under tre dagar kryssa längs Norges kanske vackraste kuststräcka. Här väntar flera stopp i Lofotens spektakulära natur och boendet i fina utsideshytter samt fokus på högklassiga måltider ger kryssningen en extra stjärna. 

Under resans gång får vi guidning till P.O Enquist författarskap i hans hemby Hjoggböle och till Gammelstad i Luleå. I Pajala möter vi författaren Mikael Niemi för ett samtal om både författarskap och predikanten Lars Levi Laestadius. I Tromsö ser vi Ishavskatedralen och resan avrundas med besök i Nidarosdomen och Norges kanske vackraste stad, Trondheim. Hela resan genomförs med tåg, buss och båt.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Tåg till Bastuträsk
 2. Dag 2 Skellefteå
 3. Dag 3 Övertorneå
 4. Dag 4 Särkimukka
 5. Dag 5 Särkimukka
 6. Dag 6 Tromsö
 7. Dag 7 Tromsö
 8. Dag 8 Kryssning
 9. Dag 9 Kryssning längs Lofoten
 10. Dag 10 Trondheim
 11. Dag 11 Tåg till Stockholm
Datum:
Resans pris: 35 500 kr
Enkelrumstillägg (gäller hotell): 3 600 kr
Antal deltagare: 20-28

Allt detta ingår:

 • Resa med nattåg Stockholm-Bastuträsk. Plats i trebäddskupé i sovvagn. Är ni två personer som reser ihop kan ni även boka sovvagnskupén för eget bruk till ett tillägg på 600 kr/person. 
 • Dagtåg från Trondheim till Stockholm.
 • Tre nätter del i tvåbäddshytt ombord Havila kryssningsfartyg från Tromsö till Trondheim inkl helpension. Enkelhytt på förfrågan.
 • Del i dubbelrum ink frukost på hotell och lodger i Skellefteå, Övertorneå, Särkimukka, Tromsö och Trondheim. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum på hotellen. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan). Enkelrum ombord kryssningen endast på förfrågan.
 • Hyrda bussar för alla sträckor och utflykter från Skellefteå till Tromsö.
 • Helpension ombord kryssningen samt ytterligare sex måltider.
 • Besök och inträden till författarbyn Hjoggböle, guidad visning av kulturhuset Sara, kyrkbyn Gammelstaden, Keros skomakeri och garveri, visning av lovikkavanten, föredrag av Mikael Niemi i Laestadisuspörten i Pajala, Karesuandos kyrkby, Polarmuseet och Ishavskatedralen i Tromsö, Nidarosdomen i Trondheim.
 • Färdledare från Världens Resor

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider och dryck som ej nämns ovan.
 • Eventuella utflykter arrangerade av Havila vid ankomst i olika hamnar (köps på plats).

  * I grundpriset ingår plats i sovvagnskupé med tre bäddar (du väljer dam eller herr). Är ni två personer som reser ihop kan ni även boka sovvagnskupén för eget bruk mot ett tillägg på 600 kr/person. Klicka här för information om sovvagn 2 kl. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Monica Nordenwald, Norden

  Monica har haft flera olika arbetsuppdrag i norra Sverige, Norge och Finland och har ett starkt intresse av natur, kultur och samhällsutveckling. I Tornedalens historia och kultur hittade hon många likheter i bl a rätten till sitt eget språk med besökande ungdomar från Zimbabwe och Sydafrika. Under många har Monica jobbat i och med Afrika. 

Kontaktperson

 • Lottie Sundelöf VD, grundare

  Efter studier i ryska och internationella relationer vid Stockholms universitet reste Lottie till Moskva för att bo där under ett år. Lottie har besökt alla fd republiker inom Sovjetunionen förutom Moldavien! Centralasien är ett favoritresmål och till bergen i Kirgizistan har Lottie återvänt flera gånger för att vandra. Lottie har också bott ett år i Quito, Ecuador. Att lära om nya kulturer och få möjlighet att möta människor är den största drivkraften bakom Lotties resor. Jobbar med marknadsföring, administration och personalfrågor.

  lottie@varldensresor.se