Sommar i Nordkalotten

Länder som besöks

Typ av resa

11 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

En riktigt rolig blandning av spännande kultur och sagolika landskap möter oss på denna sensommarresa till Nordkalotten. I Skellefteå ser vi nya kulturhuset Sara och bor en natt i en av världens högsta träbyggnader. Från Lapland View Hotel beläget högt upp på Luoppioberget blickar vi ut över Övertorneå och i Vasikkavuoma utforskar vi Nordens största slåttermyr. Från Tromsö åker vi Hurtigruten till Trondheim och ser de spektakulära landskapen i Lofoten med Trollfjorden och Helgelandskusten med Torghatten. Vi bor tre nätter ombord och njuter av det dramatiska landskapet och äter goda måltider ombord. Under färd stannar vi till vid Hurtigrutmuseet i Stormarknes och får tid att strosa runt i Lofotens huvudort Svolvaer.

Under resans gång möter vi renskötande samer, träffar spännande författare, ser Ishavskatedralen i Tromsö och får en föreläsning om Lars Levi Laestadius när vi besöker hans gamla kyrkogård i Pajala. Resan avslutas med ett besök i Nidarosdomen och Norges kanske vackraste stad, Trondheim. 


Resfakta och pris

 1. Dag 1 Tåg till Bastuträsk
 2. Dag 2 Skellefteå
 3. Dag 3 Övertorneå
 4. Dag 4 Särkimukka
 5. Dag 5 Särkimukka
 6. Dag 6 Tromsö
 7. Dag 7 Tromsö
 8. Dag 8 Hurtigruten till Lofoten
 9. Dag 9 Hurtigruten
 10. Dag 10 Trondheim
 11. Dag 11 Tåg till Stockholm
Datum:
Resans pris: 28 500 kr
Enkelrumstillägg (ej Hurtigruten): 3 500 kr
Antal deltagare: 18-28

Allt detta ingår:

 • Resa med nattåg Stockholm-Bastuträsk. Plats i trebädds-sovvagn (kupé med 3 bäddar). Är ni två personer som reser ihop kan ni även boka sovvagnskupén för eget bruk till ett tillägg på 500 kr/person. 
 • Dagtåg från Duved till Stockholm
 • Tre nätter som del i tvåbäddshytt på Hurtigruten från Tromsö till Trondheim
 • Del i dubbelrum ink frukost på hotell av god standard i Skellefteå, Övertorneå, Särkimukka, Tromsö och Duved
 • Även om du reser ensam kan du boka del i dubbelrum. Vill du ha enkelrum kan du boka det mot pristillägg (gäller endast hotellnätterna).
 • Hyrda bussar från Skellefteå till Tromsö samt från Trondheim till Duved
 • Frukost alla dagar, åtta middagar och två luncher
 • Besök i författarbyn Hjoggböle, guidad visning av kulturhuset Sara, besök i kyrkbyn Gammelstaden, besök på Keros skomakeri och garveri, visning av lovikkavanten, föredrag i Laestadisuspörten i Pajala, besök i Karesuandos kyrkby, Polarmuseet och Ishavskatedralen i Tromsö, Nidarosdomen i Trondheim m fl
 • Färdledare från Världens Resor

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider och dryck som ej nämns ovan
 • Utflykter arrangerade av Hurtigruten vid ankomst vid olika hamnar (köps på plats)

  * I grundpriset ingår plats i sovvagnskupé med tre bäddar (du väljer dam eller herr). Är ni två personer som reser ihop kan ni även boka sovvagnskupén för eget bruk till ett tillägg på 500 kr/person. Klicka här för information om sovvagn 2 kl. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Monica Nordenwald, Norden

  Monica har haft flera olika arbetsuppdrag i norra Sverige, Norge och Finland och har ett starkt intresse av natur, kultur och samhällsutveckling. I Tornedalens historia och kultur hittade hon många likheter i bl a rätten till sitt eget språk med besökande ungdomar från Zimbabwe och Sydafrika. Under många har Monica jobbat i och med Afrika. 

Kontaktperson

 • Pernilla Palacios Reseproducent

  Att resa har sedan länge varit ett sätt att leva för Pernilla. Passionen är att få lära känna nya kulturer och att vandra i dramatiska landskap. Peru och Nepal är två favoriter dit hon gärna återvänder.  År 2000 gick en av många drömmar i uppfyllelse och det var att få komma till Tibet, där hon besökte sitt fadderbarn. Pernilla har även bott i Cuzco, Peru och på senaste resan dit var sonen med. Att resa tillsammans med barn är som att upptäcka världen på nytt! På fritiden dansas det en hel del. Gärna afrikanskt med levande, kraftfullt trumspel. Pernilla ansvarar för resor både till Latinamerika och Himalaya.

  pernilla@varldensresor.se
11 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se