Tåg till Lofoten 24 augusti

Länder som besöks

Typ av resa

8 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Årets succéresa till Lofoten är tillbaka 2024.

Vi startar med nattåget från Stockholms Central till Narvik. Med egen buss upptäcker vi sedan vackra Lofoten. Vi åker båt genom Trollfjorden, besöker Reine som beskrivs som världens vackraste by, samt njuter av konst på Kaviar Factory i Henningsvaer. Tre nätter bor vi i Svolvaer i vackra röda stugor, på ett hotell som ursprungligen var en fiskeby. 

Resan fortsätter med buss in i Sverige och i Kiruna besöker vi LKAB:s gruva och får en inblick i hur det går till när en stad flyttas. Vi bor en natt i de varma stugorna på Ishotellet i Jukkasjärvi innan resan fortsätter söderut med vårt chartrade veterantåg med bestämda platser i förstaklass sittvagnar. I restaurangvagnen serveras lunch och under färd hålls intressanta föredrag i biovagnen. Vi färdas dagtid och kommer till Skellefteå där vi bor en natt på Sveriges högsta trähotell Wood och där vi får ett föredrag om vad som händer just nu i Sveriges mest spännande stad. Resan tar oss vidare till Höga Kusten där vi promenerar i Skuleskogen och vårt boende blir på hotell vid Höga Kustenbron.

Kunniga ciceroner leder oss under resan och på flera platser får vi föreläsningar om natur, kultur och historia.

Resan arrangeras med Tidningen VI:s reseklubb som är Sveriges äldsta. Deras första resa gick 20 juni 1937 med tåg till Paris så det är extra roligt att vi reser vidare i samma klimatsmarta anda!

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Tåg till Narvik
 2. Dag 2 Buss till Lofoten
 3. Dag 3 Båtfärd till Trollfjorden, Lofoten
 4. Dag 4 Lofoten
 5. Dag 5 Kiruna, Ishotellet
 6. Dag 6 Kiruna - Skellefteå
 7. Dag 7 Höga kusten
 8. Dag 8 Buss till Sundsvall, tåg till Stockholm
Datum:
Resans pris: 29 800 kr
Enkelrumstillägg hotell: 5 000 kr
Pris för icke-prenumeranter: 30 800 kr

Allt detta ingår:

 • Nattåg Stockholm - Narvik, del i trebäddskupé sovvagn (går att boka egen kupé för två personer mot tillägg).
 • Resa under tre dagar med chartrat veterantåg från Kiruna till Stockholm, reserverad plats i första klass sittvagn.  
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här
 • Buss från Lofoten till Jukkasjärvi
 • Busstur på Lofoten med stopp vid Henningsvaer och Reine.
 • Del i dubbelrum tre nätter på Anker Brygge på Lofoten, en natt på Ishotellet i Jukkasjärvi, en natt på Wood i Skellefteå samt en natt vid Högakustenbron. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnaden det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)., 
 • Halvpension med frukost varje dag samt lunch eller middag. Obs frukost eller middag ingår ej på nattåget från Stockholm - Narvik
 • Guidade visningar av LKAB-gruvan i Kiruna samt Kaviar Factory i Henningsvaer
 • Föreläsningar i Biovagnen ombord på tåget samt föredrag av externa föreläsare i Skellefteå, Sundsvall och Lofoten.
 • Kryssning till Trollfjorden i Lofoten. 
 • Färdledare och tågvärdar från Världens Resor 

Vad ingår inte i resans pris?

Måltider och dryck som ej nämns ovan

* Om du inte redan är prenumerant på Tidningen Vi, kan du beställa här med 10% rabatt. 12 nummer för 764 kr. En i resesällskapet behöver vara prenumerant. Klicka här för att beställa.

 • I grundpriset ingår plats i sovvagnskupé med tre bäddar Stockholm-Narvik (du väljer dam eller herr). Är ni två personer som reser ihop kan ni även boka kupén för eget bruk för 700 kr per person. Klicka här för information om sovvagn 2 kl.

Information om rum:
Det finns ett antal rum med delat badrum på två av de boenden vi har på resan. Det är på Höga Kusten och på Anker Brygge på Lofoten. Det blir en rabatt om 2000 kr per rum ifall du bokar ett av dessa rum med delat badrum på Höga Kusten och på Anker Brygge. På Wood i Skellefteå och på Ishotellet är det eget badrum i alla rum. Ring oss för bokning av dessa rum, tel 08-669 55 25

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg