Verket - Bruket - Konsten

Länder som besöks

Typ av resa

4 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Res med till några av Sveriges främsta industriminnen och upplev samtidskonst i spektakulära miljöer. Vi kommer till platser som burit våra brukssamhällen, men som idag satsat på samtidskonst som ger ny energi åt bygden. Nytt för i år är att vi också får se en föreställning av operan Norma på Opera på skäret i Kopparberg.

Verket, det gamla järnverket i Avesta, har utställningar av samtidskonst bland masugnarna sedan 29 år tillbaka.Engelsbergsbruk har blivit klassat som världsarv för sina unika industrimiljöer från 1600-talet, och här i denna miljö ligger en spännande skulpturpark. Konst på Hög i Kumla är det allra märkligaste med en skulpturpark som står på en glödande och rykande kulle på Närkeslätten. I Norrköping besöker vi Sveriges sannolikt bästa museum för samtidskonst, Ståhl Collection, beläget i en gammal yllefabrik. Vi får guidade visningar till konsten av intendenter och av resans ciceron, Jörgen Fredriksson. Vi åker med egen buss och bor i härliga miljöer på anrika herrgårdar som också utgör en del av den svenska industrihistorien.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Avesta, Opera på Skäret, Wirsbo herrgård
 2. Dag 2 Engelsberg bruk, Uttersberg, Grythyttan
 3. Dag 3 Konst på Hög och Dufweholm
 4. Dag 4 Norrköping och Stockholm
Datum:
Resans pris: 15 900 kr
Enkelrumstillägg: 2 500 kr
Antal deltagare: 20-32

Allt detta ingår:

 • Hyrd buss under hela resan
 • Hyrd rälsbuss från Kärrgruvan i Norberg till Engelsberg bruk
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här
 • 3 nätter del i dubbelrum inkl frukost och tre-rätters middag på anrika Grythyttans Gästivaregård och Dufweholms herrgård i Katrineholm samt frukost och två-rätters middag på Wirsbo herrgård
 • Inträde och guidade visningar av Verket i Avesta, Engelsbergs bruk och skulpturpark, Galleri Astley mm i Uttersberg, tre konstparker i Hällefors, Konst på Hög i Kumla, Ståhl Collection i Norrköping
 • En operaföreställning på Opera på Skäret i Kopparberg, Bellinis Norma
 • Färdledning av ciceron Jörgen Fredriksson (en av grundarna av Världens Resor) 

  Vad ingår inte i resans pris?

- Måltider och dryck som ej nämns ovan

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Jag brukar inte åka på den här typen av resor men fastnade för temat och det var de bästa med resan. Att se all konst och även byggnaderna. Att de även var på platser och delar av Sverige jag inte besökt förut gjorde det ännu intressantare och gav mersmak. Vår guide förhöjde det hela, förutom första dagen hade vi härligt väder vilket inte gjorde resan sämre.
  Stefan Iles, resenär (annan resrutt)
 • Många, väl valda och skiftande sevärdheter. Gott om tid på respektive plats. Välplanerat!
  Karin Härdin, resenär (annan resrutt)
 • Kravlösheten. Jag bara åkte med och fick all denna spännande konst och sammanhang mig tilldelat. Dåtid nutid och framtid knöts samman.
  Helena Löfberg, resenär annan resrutt
 • Gav mig iväg på fantastisk konstresa och kom hem efter en resa som inte bara handlade om konst utan även om industrialismens utveckling i Sverige. Gott för själ och intellekt. Och inte minst för magen. Genomgående väl utspisad.
  Christina Thydén, resenär ,annan resrutt