Vinter i Lappland med Jokkmokks marknad

Länder som besöks

Typ av resa

7 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Följ med på en härlig vintervecka där besöket på Jokkmokks färgstarka vintermarknad blir en av flera höjdpunkter. Med nattåg startar vår resa till Luleå där vi får en guidad promenad genom fina Gammelstads kyrkstad innan vi åker vidare till Överkalix. Har bor vi två nätter på Grand Arctic Resort som ligger vackert med utsikt över älven. Vi befinner oss i hjärtat av Lappland strax söder om polcirkeln.

Inomhus njuter vi av god mat med lokala förtecken, bastubad och tid framför brasan. Utomhus blir det spännande naturupplevelser när vi går på guidad tur med snöskor för att se magiska norrsken på kvällen och när vi nerbäddade i slädar blir dragna av hundspann över snön. I Jokkmokk står samekulturen i fokus och den världsunika vintermarknaden som har en fyrahundraårig tradition erbjuder spännande aktiviteter, försäljning av hantverk och mycket mer. Avrundar vårt norrländska vinteräventyr gör vi i Jukkasjärvi där vi bor på Ishotellet och blir guidade till Kirunas spännande stadsförflyttning innan vi kliver på nattåget tillbaka till Stockholm.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Nattåg Stockholm - Luleå
 2. Dag 2 Luleå - Överkalix
 3. Dag 3 Överkalix
 4. Dag 4 Överkalix - Vuollerim
 5. Dag 5 Jokkmokk - Jukkasjärvi
 6. Dag 6 Kiruna - Stockholm
 7. Dag 7 Stockholm
Datum:
Resans pris: 18 500 kr
Enkelrumstillägg hotell: 2 800 kr
Pris icke prenumerant: 19 500 kr
Antal deltagare: 22-36

Allt detta ingår:

 • Del i sovvagnskupé med tre bäddar Stockholm-Luleå och Kiruna-Stockholm. (egen kupé för två personer som reser ihop går att boka +1200 kr pp).
 • Alla transporter med egen buss.
 • Färdledning.
 • Del i dubbelrum två nätter på hotell Grand Arctic Resort, en natt på Hotell Två Älvar och en natt på Ishotellet (varma rum). Enkelrum mot tillägg (begränsat antal).
 • Alla måltider utom lunch dag 5, 6 samt middag dag 6.
 • Alla utflykter och visningar beskrivna i resplanen med Gammelstad, Kiruna och Jukkasjärvi med Ishotellet.
 • Guidad norrskenstur med snöskor (inklusive kläder).
 • Halvdagstur med hundspann (inklusive kläder).
 • Ljuslyktor ceremoni i Vuollerim.
 • Jokkmokk marknad.
 • Inträde Ajtte museet. 

Vad ingår inte i resans pris?

 • Två luncher och en middag, dryck och egna aktiviteter.

* På nattågen från Stockholm till Luleå samt Kiruna till Stockholm reser vi i sovvagnskupé med tre bäddar (du väljer dam eller herr). Är ni två personer som reser ihop kan ni även boka en egen kupé. Tillägg 1200 kr per person för båda nätterna. 

Tidningen Vi
Resan arrangeras tillsammans med Tidningen Vi. Om du inte redan är prenumerant kan du beställa här med 10% rabatt. 12 nummer för 681 kr. Klicka här för att beställa.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Arvidsson, Sverige

  Lars är född i Ånge, uppväxt i Luleå och bott i Östersund. Han älskar att vistas i naturen, kan sitt älskade Norrland och leder nu bland annat vandringsresan S:t Olavsleden som passerar genom hans hemtrakter, samt våra omtyckta resor längs Inlandsbanan som passar honom som handen i handsken då han också är lokförare.   lars@varldensresor.se
 • Roger Eriksson

  Till vardags är Roger översättare, främst med att översätta från kinesiska till svenska. Men ibland tar han på sig färdledarkostymen och ger sig ut på vägarna istället. Det ger möjligheter både till mänskliga möten och till upptäcktsfärder i natur och kultur, både nära och fjärran. På den egna fritiden lockar naturen med vandring, skidåkning, segling och annat. 

Kontaktperson

 • Lottie Sundelöf VD, grundare

  Efter studier i ryska och internationella relationer vid Stockholms universitet reste Lottie till Moskva för att bo där under ett år. Lottie har besökt alla fd republiker inom Sovjetunionen förutom Moldavien! Centralasien är ett favoritresmål och till bergen i Kirgizistan har Lottie återvänt flera gånger för att vandra. Lottie har också bott ett år i Quito, Ecuador. Att lära om nya kulturer och få möjlighet att möta människor är den största drivkraften bakom Lotties resor. Jobbar med marknadsföring, administration och personalfrågor.

  lottie@varldensresor.se
7 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se