Vinter i Lappland med Jokkmokks marknad

Länder som besöks

Typ av resa

7 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Följ med på en härlig vintervecka där besöket på Jokkmokks färgstarka vintermarknad blir en av flera höjdpunkter. Med nattåg startar vår resa till Luleå där vi får en guidad promenad genom fina Gammelstads kyrkstad innan vi åker vidare till det Storforsen i gnistrande vinterskrud, där vi checkar in på vårt hotell med utsikt över vattenmassorna.  

Vi får ett första möte med den samiska kulturen när vi hälsar på hos familjen Länta och deras renar för renmatning, lunch och samtal runt elden. I lilla Vuollerim, känd för sin bygemenskap, bor vi två nätter och får vi vara med och tända islyktor vid den årliga islyktsfestivalen.  

Höjdpunkten för resan är Jokkmokk och den världsunika vintermarknaden som har en fyrahundraårig tradition. Där erbjuds spännande aktiviteter, försäljning av hantverk och mycket mer. I år får vi också vara med på marknadens invigning med jojk och musik. Resan går vidare till Jukkasjärvi där vi bor i varma rum på Ishotellet och passar på att uppleva den vackra iskonsten. Vi avrundar vårt norrländska vinteräventyr med en härlig hundslädesfärd över det snötäckta landskapet. Innan vi kliver på nattåget mot Stockholm får vi se och höra om Kirunas spännande stadsförflyttning. 
 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Nattåg Stockholm - Luleå
 2. Dag 2 Luleå - Storforsen
 3. Dag 3 Vuollerim
 4. Dag 4 Vuollerim - invigning i Jokkmokk
 5. Dag 5 Jokkmokk - Jukkasjärvi
 6. Dag 6 Jukkasjärvi - Kiruna
 7. Dag 7 Stockholm
Datum:
Resans pris: 22 900 kr
Enkelrumstillägg hotell: 4 200 kr
Pris icke prenumerant: 23 900 kr
Antal deltagare: 22-36

Allt detta ingår:

 • Del i sovvagnskupé med tre bäddar Stockholm-Luleå och Kiruna-Stockholm. (Egen kupé för två personer som reser ihop går att boka +1200 kr pp).
 • Alla transporter med egen buss.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här
 • Färdledning.
 • Del i dubbelrum en natt på hotell Storforsen, två nätter på Hotell Två Älvar och en natt på Ishotellet (varma rum). Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg (begränsat antal) eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Alla måltider utom frukost och middag på nattågen, lunch dag 4 och 5.
 • Alla utflykter och visningar beskrivna i resplanen med Gammelstad, Kiruna och Jukkasjärvi med Ishotellet.
 • Besök hos en renskötarfamilj.
 • Tur med hundspann.
 • Ceremoni med ljuslyktor samt kakbuffé i Vuollerim.
 • Besök hos Jokkmokks tenn.
 • Invigningen av Jokkmokks marknad.
 • Heldag på Jokkmokks marknad.
 • Inträde Ajtte fjäll- och samemuseet. 

Vad ingår inte i resans pris?

 • Frukost och middag på nattågen, två luncher, dryck och egna aktiviteter.

* På nattågen från Stockholm till Luleå samt Kiruna till Stockholm reser vi i sovvagnskupé med tre bäddar (du väljer dam eller herr). Är ni två personer som reser ihop kan ni även boka en egen kupé. Tillägg 1200 kr per person för båda nätterna. 

Tidningen Vi
Resan arrangeras tillsammans med Tidningen Vi. Om du inte redan är prenumerant kan du beställa här med 10% rabatt. 12 nummer för 718 kr. Klicka här för att beställa.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Roger Eriksson

  Till vardags är Roger översättare, främst med att översätta från kinesiska till svenska. Men ibland tar han på sig färdledarkostymen och ger sig ut på vägarna istället. Det ger möjligheter både till mänskliga möten och till upptäcktsfärder i natur och kultur, både nära och fjärran. På den egna fritiden lockar naturen med vandring, skidåkning, segling och annat. 

Kontaktperson

 • Åsa Danielsson

  Passionen för resor, dans och spännande mat har lett Åsa ut på många äventyr runt om i världen. Som ung var Åsa med på flera internationella ungdomsutbyten och projekt, bland annat till Japan, Egypten, Ecuador och Kuba. Drömmen om att bli flamencodansare gjorde att hon tillbringat flera år i Andalusien och den argentinska tangon lockade henne att spendera många vintrar i Buenos Aires. Nyfikenheten på världen och olika sätt att leva har också varit vägledande i valet av studier i kulturantropologi, statsvetenskap, religion och historia. Åsa är reseproducent med fokus på Norden samt leder gärna resor både i Skandinavien, Spanien och Sydamerika. På fritiden åker tangoskorna gärna på!  

  asa@varldensresor.se
7 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se