Australien - Down Under

Länder som besöks

Välkommen med till världens sjätte största land, en egen kontinent i sig som spänner över tre olika tidszoner. Australien kan kallas kontrasternas land med tropiska skogar, öken, berg och de mest magiska stränder. Därtill stora avstånd men aldrig långt till varma leenden. Vår resa är lika kontrastrik, från världsmetropolen Sydney med sitt världsarvslistade operahus, till enkel camping i ödemarken och möte med ursprungsbefolkning. Från dagar i vid öken blir vi omhuldade med vin och god mat i grönskande Barossa och på Kangaroo Island med sin unika flora och fauna. Efter vandringar i röd sand i landets mitt, kan vi stoppa tårna i vit sand på Rottnest Island. Vi inkluderar goda måltider men också egen tid för egna upptäckter efter egen smak.

På utresan till Sydney gör vi en stop-over i spännande Singapore för att få med oss ytterligare en kulturell smältdegel - och sträcka på benen under den långa flygresan till andra sidan jorden.  

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Avresa
 2. Dag 2 Ankomst Singapore
 3. Dag 3 Singapore - stadstur
 4. Dag 4 Sydney - ankomst och stadstur
 5. Dag 5 Sydney - Blue Mountains
 6. Dag 6 Sydney - ledig dag
 7. Dag 7 Uluru-Kata Tjuta nationalpark
 8. Dag 8 Uluru-Kata Tjuta nationalpark
 9. Dag 9 Kings Canyon
 10. Dag 10 Alice Springs
 11. Dag 11 Adelaide - Barossa Valley
 12. Dag 12 Kangaroo Island
 13. Dag 13 Kangaroo Island
 14. Dag 14 Perth - Fremantle
 15. Dag 15 Perth - Rottnest Island
 16. Dag 16 Hemresa
 17. Dag 17 Hemkomst
Datum:
Resans pris: 97 900 kr
Enkelrum: 13 500 kr
Antal deltagare: 14-18

Allt detta ingår:

 • Flyg och flygskatt från Stockholm (anslutningsflyg från Göteborg, Köpenhamn och Oslo mot pristillägg, meddela vid bokning vilken avreseort du önskar)
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Stadsrundtur i Singapore
 • Lokaltrafik i Sydney, egen hyrd buss för merparten av resan
 • Färjor till Kangaroo Island och Rottnest Island, heldagsutflykt till Blue Mountains, besök vid Uluru, Kata Tjuta och Kings Canyon, heldagsutflykt i Alice Springs, halvdagsutflykt med vinprovningar i Barossa, två dagarsutflykt på Kangaroo Island och heldagsutflykt på Rottnest Island - alla entréer nämnda i dagsprogram. 
 • Halvpension
 • Del i dubbelrum på hotell av mellanklass. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)  
 • Svensk färdledning och lokala guider på vissa vandringar och några andra delar av resan
 • Skriftlig information
 • Dricks till lokal personal, guider och bussförare


Vad ingår inte i resans pris?
Måltider som ej nämns ovan, dryck
ETA/ eVisitor 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Australien. 
Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.