Grekiska strövtåg - från Homeros till Leonard Cohen

Länder som besöks

Flygresan är klimatkompenserad

Under elva dagar blir det sju olika strövtåg som tillsammans ger oss det historiska, kulturella och natursköna Grekland. I Delfi går vi den gamla pilgrimsleden som skulle ta folk till oraklet vid Apollontemplet. Vi gör ett kortare strövtåg runt de makalösa sandstensklipporna i Meteora och häpnar över de tjugotvå kloster som huserar på topparna av klipporna. På ön Itkaha där Homeros föddes lär vi oss om Odysseus irrfärder och gör själva vackra strövtåg på den kuperade och natursköna ön. Vårt sista stopp på resan blir på den bilfria ön Hydra, en gång i tiden en samlingsplats för bohemer och där Leonard Cohen bodde och växte fram som artist. Även här gör vi två fina vandringar. 

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Aten, Delfi
 2. Dag 2 Delfi - Meteora
 3. Dag 3 Meteora
 4. Dag 4 Ithaka
 5. Dag 5 Ithaka
 6. Dag 6 Ithaka
 7. Dag 7 Nafplion
 8. Dag 8 Mykene till Hydra
 9. Dag 9 Hydra
 10. Dag 10 Hydra
 11. Dag 11 Hemresa
Datum:
Resans pris: 24 900 kr
Icke-prenumeranter: 26 900 kr
Enkelrumstillägg: 3 900 kr
Antal deltagare: 12-20

Allt detta ingår

• Klimatkompenserat flyg från Stockholm till Aten tur och retur (avresa från Göteborg och Köpenhamn mot tillägg)
• Svensk färdledning
• Alla transfers med egen buss och båt enligt resplanen
• Del i dubbelrum på hotell av god standard. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
• Halvpension (frukost samt lunch eller middag)
• Olivprovning under vandringen från Delfi
• Alla inträden enligt programmet; Apollontemplet i Delfi, Klostren Ypapanti och Stora Meteoron i Meteora, Odysseus palats och Stavros Museum på Ithaka, Akrokorint i Korinth och Mykenes arkeologiska utgrävningar 
• Skriftlig deltagarinformation och karta
• Dricks till guider och chaufförer

Vad ingår inte i resans pris?

• Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Mikael Karlmark

  Mikael är ursprungligen filmfotograf utbildad i London men har även titlarna statsvetare och ekonom. Han reser mycket och bor ofta längre perioder i Rumänien där han har en del av verksamheten i ett av sina företag. Mikael har lett mängder av resor över hela Balkan och under en period varit skeppare i den grekiska övärlden. 

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se