Galapagos och Amazonas

Länder som besöks

15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Kombinationen Galapagosöarna och Amazonas regnskog är svårslagen. En drömresa med extra allt där färdledaren är biolog och naturvetare. Galapagos motsvarighet till Afrikas Big Five är inte mindre än Galapagos Big Fifteen. Och då har man valt med omsorg. Två nätter bor vi på hotell och fem nätter ombord vår egen motoryacht. Det blir många strandhugg och utflykter samt tillfällen till bad och snorkling. Ingen annanstans i världen kommer man vilda djur i frihet så nära som här. Tillbaka på fastlandet och bortom Anderna breder Amazonas artrika regnskogar ut sig. Vi bor på en prisbelönt ekolodge med tillhörande 40 000 hektar orörd skog. Under strövtåg och båtutflykter tillsammans med kunniga naturguider lär vi om ett unikt ekosystem. Innan vi lämnar Ecuador hinner vi även med att hänföras av Andernas snöklädda vulkaner och får en inblick i den andinska kulturen.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Quito
 2. Dag 2 Quito
 3. Dag 3 Amazonas
 4. Dag 4 Amazonas
 5. Dag 5 Amazonas
 6. Dag 6 Amazonas - Anderna
 7. Dag 7 Otavalo och Puembo
 8. Dag 8 Flyg till Galapagos - San Cristóbal
 9. Dag 9 León Dormido och San Cristóbal
 10. Dag 10 Lobería, San Cristóbal och kryssning
 11. Dag 11 Ön Española
 12. Dag 12 Floreana och Corona del Diablo
 13. Dag 13 Santiago och Bartolomé
 14. Dag 14 Santa Cruz och hemresa
 15. Dag 15 Hemresa
Datum:
Resans pris: 66 900 kr
Antal deltagare: 10-15

Allt detta ingår:

 • Internationellt flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg. 
 • Svensk biolog som färdledare och lokala naturguider.
 • Alla transporter med flyg, buss och båt enligt programmet.
 • Alla utflykter enligt programmet.
 • Under resan betalas inträde till en mängd platser och aktiviteter såsom bl.a.: La Compañía (Quito), nationalparken Yasuní, hantverkscentrum vid Otavalo, fågelskådarutpost (för att se kollibrier).
 • Del i dubbelrum på hotell, lodge och i dubbelhytt ombord på kryssningsbåten. Det går att bo i enkelrum under delar av resan men ej på kryssningen på Galapagosöarna och bara ibland i Amazonas. Priset är 3500 kronor exklusive Amazonas och på kryssningsfartyget. Enkelrumstillägg för Amazonasvistelsen, i mån av plats, kostar 2100 kronor. Enkelrumstillägg 4 nätter på höglandet: 1800 kronor.
 • Helpension förutom 3 luncher och 3 middagar. 
 • Dricks till lokalguider och chaufförer på höglandet och Quito/Guayaquil.
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation inklusive karta.

Vad ingår inte i resans pris?

 • Nationalparksavgift Galapagos, USD 100 samt Ingala inresetillstånd 20 USD.
 • Tre luncher och tre middagar.
 • Drycker, dricks till guider på lodgen och båten, personliga utgifterResplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Visa mer

Deltagare berättar

 • Vi vill gärna tala om att vi var MYCKET nöjda med resan. Allt var toppen, alla arrangemang var utmärkt planerade och genomfördes till punkt och pricka. Hotellen, kryssningsbåten, maten och till och med vädret får högt betyg. Och med en så fantastisk reseledare som Åsa Backevall kan ju ingenting bli annat än bra! Hon är verkligen mycket professionell! Otroligt kunnig om djur och natur och inte minst kultur, hon såg till allting fungerade in i minsta detalj. Nu smälter vi våra intryck, njuter av alla vackra bilder vi tagit och gläds över många nya kunskaper.
  Kerstin och Sven-Erik Rehnman, resenärer 2017
 • Det var så mycket som var "bäst". Den tidiga morgonen i fågeltornet med utsikt över regnskogen. Papegojorna vid den stora "clay lick" vid Napaflodens strand. Den tidiga morgonen vid Kicker Rock, med med alla sjöfåglar. De äggläggande havssköldpaddorna vid Floreanas strand. Snorkling vid Sullivans Bay med rockor, pingviner, revhajar och sköldpaddor. Den informativa delen om Galapagos geologi, vulkaner, lava, lavadomer och lavatunnlar. Alla unika fåglar, djur och växter. Amazonas och Galapagos är unika, för att inte glömma Ecuador och dess befolkning och kultur!
  Rolf Larsen
 • Sani lodge och dess guider och djungelupplevelserna var höjdpunkten. Det var en bra sammansatt helhet med djungel,städer, marknad, kolibri och Galapgapos.
  Sven Asklund

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Åsa Backevall

  Åsa bor med sin familj i Quito Ecuador. Hon är biolog med inriktning på botanik och har arbetat som färdledare för naturresor runt om i världen sedan 1996. Utöver djupa kunskaper om djur och natur har Åsa stor kunskap om kultur och samhälle i Ecuador.

   

 • Helena Grev

  Helena är i grunden biolog och arbetar som biologilärare sedan 2006. Hon gillar djur och natur och alla andra möten som uppstår när man reser, insikt i andra kulturer och upplevelser av nya miljöer! Helena tar ibland ledigt från sitt arbete förr att arbeta som färdledare för resor till Ecuador och andra resmål med naturinriktning. Hon har även arbetat volontärt på Galapagos.

 • Jörgen Sagvik

  Jörgen är biolog och har disputerat i ekologisk zoologi och leder resor till Indien och Ecuador. Han har undervisat i ekoturism och beteendeekologi vid universitet i Göteborg och är en uppskattad och erfaren färdledare för naturresor.

   

 • Bo Björnsäter

  Bo är marinbiolog med doktorandstudier från Stockholms universitet och vid Oregon State University och arbetat med oljespillforskning i Alaska. Han har ett genuint naturintresse och är en erfaren färdledare i bl a Sydamerika, Svalbard, Alaska och Europa. Bosse paddlar gärna kajak eller åker långfärdsskridskor i Stockholms skärgård.

Kontaktperson

 • Pelle Ståldal Reseproducent

  Har Latinamerika som sitt stora intresse sedan 1995 och var bl.a. bosatt i Colombia mellan åren 2006 till 2011 då han drev ett eget reseföretag. Pratar flytande spanska och har även arbetat som färdledare i regionen. Pelle har en magisterexamen i företagsekonomi och en kandidatexamen i statsvetenskap. Tillsammans med sin colombianska fru äger Pelle en bit mark i Colombia där han har satt igång en odling av avokado och olika frukter. Just nu tar en bonde från trakten hand om allting men en gång om året ska Pelle i alla fall ned med fingrarna i jorden. Ansvarar för resor till Latinamerika.

  pelle@varldensresor.se
15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se