Galapagos och Amazonas

Länder som besöks

15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Kombinationen Galapagosöarna och Amazonas regnskog är svårslagen. En drömresa med extra allt där färdledaren är biolog och naturvetare. I Amazonas bor vi på prisbelönt ecolodge som drivs av ursprungsinvånarna Kichwa. Området består av orörd primärregnskog och tillsammans med lokala naturguider lär vi oss om det unika ekosystemet och artrikedomen. På Galapagos har vi fyra nätter ombord vår egna motoryacht och två nätter på hotell. Det blir många strandhugg och utflykter samt tillfällen till bad och snorkling. Ingen annanstans i världen kommer man vilda djur i frihet så nära som här. 

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Quito
 2. Dag 2 Quito
 3. Dag 3 Amazonas
 4. Dag 4 Amazonas
 5. Dag 5 Amazonas
 6. Dag 6 Amazonas - Anderna
 7. Dag 7 Otavalo och Puembo
 8. Dag 8 Flyg till Galapagos - Baltra, kryssning
 9. Dag 9 Floreana och Post office bay
 10. Dag 10 Ön Española
 11. Dag 11 Pitt Point (San Cristóbal)
 12. Dag 12 Lobos Islet (San Cristóbal), avslut kryssning
 13. Dag 13 Kickers Rock
 14. Dag 14 San Cristobal och hemresa
 15. Dag 15 Hemresa
Datum:
Resans pris: 73 500 kr
Enkelrumstillägg: 6 000 kr
Antal deltagare: 10-15

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot tillägg. 
 • Statlig svensk miljöskatt
 • Svensk biolog som färdledare och lokala naturguider.
 • Alla transporter med flyg, buss och båt enligt programmet.
 • Alla utflykter och inträden enligt programmet som bla La Compañía (Quito), nationalparken Yasuní, hantverkscentrum vid Otavalo, fågelskådarutpost (för att se kollibrier).
 • Del i dubbelrum på hotell, lodge och i dubbelhytt ombord på kryssningsbåten. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg (gäller ej på kryssningsbåten) eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Helpension förutom 3 luncher och 3 middagar. 
 • Dricks till lokalguider och chaufförer på höglandet och Quito/Guayaquil.
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation inklusive karta.

Vad ingår inte i resans pris?

 • Nationalparksavgift Galapagos, USD 100 samt Ingala inresetillstånd 20 USD.
 • Tre luncher och tre middagar.
 • Drycker, dricks till guider på lodgen och på båten

 

Enkelrum: Går att få under största delen av resan men ej under kryssningen på Galapagosöarna. 


Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Råd och tips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Ecuador.
Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Vi vill gärna tala om att vi var MYCKET nöjda med resan. Allt var toppen, alla arrangemang var utmärkt planerade och genomfördes till punkt och pricka. Hotellen, kryssningsbåten, maten och till och med vädret får högt betyg. Och med en så fantastisk reseledare som Åsa Backevall kan ju ingenting bli annat än bra! Hon är verkligen mycket professionell! Otroligt kunnig om djur och natur och inte minst kultur, hon såg till allting fungerade in i minsta detalj. Nu smälter vi våra intryck, njuter av alla vackra bilder vi tagit och gläds över många nya kunskaper.
  Kerstin och Sven-Erik Rehnman, resenärer 2017
 • Det var så mycket som var "bäst". Den tidiga morgonen i fågeltornet med utsikt över regnskogen. Papegojorna vid den stora "clay lick" vid Napaflodens strand. Den tidiga morgonen vid Kicker Rock, med med alla sjöfåglar. De äggläggande havssköldpaddorna vid Floreanas strand. Snorkling vid Sullivans Bay med rockor, pingviner, revhajar och sköldpaddor. Den informativa delen om Galapagos geologi, vulkaner, lava, lavadomer och lavatunnlar. Alla unika fåglar, djur och växter. Amazonas och Galapagos är unika, för att inte glömma Ecuador och dess befolkning och kultur!
  Rolf Larsen
 • Sani lodge och dess guider och djungelupplevelserna var höjdpunkten. Det var en bra sammansatt helhet med djungel,städer, marknad, kolibri och Galapgapos.
  Sven Asklund

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Åsa Backevall

  Åsa bor med sin familj i Quito Ecuador. Hon är biolog med inriktning på botanik och har arbetat som färdledare för naturresor runt om i världen sedan 1996. Utöver djupa kunskaper om djur och natur har Åsa stor kunskap om kultur och samhälle i Ecuador.

   

 • Lydia Källberg Normark

  Lydia är biolog och har utbildad sig i Costa Rica. Fågelskådning och dykning är några intressen samt engagemang för bevarande av havssköldpaddor. Hon har arbetat på olika havssköldpaddsprojekt samt varit forskningsassistent på ön Isla del Coco i Stilla havet. 

 • Anders Modig

  Anders är doktor i evolutionär ekologi och brinner för att berätta om hur evolutionen fungerar och leder till ständig utveckling. Anders har lett resor till världens alla hörn sedan mitten av 90-talet, såsom Galapagos, Amazonas, Nepal, Antarktis och Arktis. Utanför resandet arbetar Anders med hållbar utveckling och vattenfrågor i sin roll som avdelningschef på Tyréns.

Kontaktperson

 • Pernilla Palacios Reseproducent

  Att resa har sedan länge varit ett sätt att leva för Pernilla. Passionen är att få lära känna nya kulturer och att vandra i dramatiska landskap. Peru och Nepal är två favoriter dit hon gärna återvänder.  År 2000 gick en av många drömmar i uppfyllelse och det var att få komma till Tibet, där hon besökte sitt fadderbarn. Pernilla har även bott i Cuzco, Peru och på senaste resan dit var sonen med. Att resa tillsammans med barn är som att upptäcka världen på nytt! På fritiden dansas det en hel del. Gärna afrikanskt med levande, kraftfullt trumspel. Pernilla ansvarar för resor både till Latinamerika och Himalaya.

  pernilla@varldensresor.se
15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se