Naturresa till Costa Rica

Länder som besöks

Typ av resa

16 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Följ med på en enastående rundresa i Costa Rica där vi sätter naturen och djuren i fokus. Under två veckor utforskar vi landet som är ett eldorado för alla med naturintresse och varje dag är vi med om spännande exkursioner och många djurobservationer. Vår färdledare är erfaren biolog som tillsammans med lokala naturguider ser till att du som följer med får lära dig massor. En fjärdedel av Costa Ricas yta är naturreservat och vi rör oss mellan olika ekosystem.

Vi upplever regnskogarnas magiska rikedom, vulkaner och undangömda havsvikar med fina stränder. En av flera höjdpunkter är vackra nationalparken Corcovado på Osahalvön, ansedd av National Geographic som världens rikaste plats för biologisk mångfald. Under en dag hos ursprungsfolket Bribri får vi ta del av deras historia, traditioner och kunskap om växter. Detta besök tillsammans med nedslag i huvudstaden San José, på en kaffeplantage och hos ett forskningscenter gör bilden av Costa Rica mer komplett. 

Costa Rica har öppnat upp. Vi reser nu i november och februari. Du behöver vara fullvaccinerad och ha covidbevis. Du får all information av oss.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Till San José
 2. Dag 2 San José - Sarapiqui
 3. Dag 3 Sarapiqui
 4. Dag 4 Sarapiqui - Cahuita
 5. Dag 5 Cahuita nationalpark
 6. Dag 6 Talamanca
 7. Dag 7 Guayabo nationalpark
 8. Dag 8 San Gerardo de Dota
 9. Dag 9 San Gerardo de Dota
 10. Dag 10 Osahalvön
 11. Dag 11 Osahalvön Corcovado
 12. Dag 12 Osahalvön och Isla del Caño
 13. Dag 13 Osahalvön
 14. Dag 14 Osa halvön - Manuel Antonio
 15. Dag 15-16 Manuel Antonio - hemresa
Datum:
Resans pris: 44 500 kr
Pris för icke-prenumeranter: 46 200 kr
Enkelrumstillägg: 4 500 kr
Antal deltagare: 14-20

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg, Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg. 
 • Svensk färdledning av biolog.
 • Lokala naturguider.
 • Alla transporter enligt resplanen.
 • Del i dubbelrum på hotell. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Frukost varje morgon samt 12 måltider (lunch dag 2,4,6,10-13 och middag dag 10-14).
 • Alla utflykter och aktiviteter beskrivna i programmet.
 • Inträde till följande nationalparker och reservat: Tirimbina, Corcovado, Isla del Caño, Cahuitas, Guayabo, Irazú.
 • Specialarrangerade dagar så att vi kan få se så mycket djurliv som möjligt.
 • Skriftlig deltagarinformation.
 • Dricks till chaufförer, lokalguider och för de måltider som ingår.

Är du inte redan prenumerant på Tidningen Vi går det bra att teckna prenumeration med 10% rabatt, 681 kr, vid bokning (ord.pris 749 kr). Klicka här för att kontakta oss eller ring 08-6695525.

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Tidningen Vi

Om du inte redan är prenumerant på Tidningen Vi, kan du beställa här med 10% rabatt. 12 nummer för 681 kr. En i resesällskapet behöver vara prenumerant. Klicka här för att beställa.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Therese Iversen

  Therese är utbildad biolog och dykinstruktör och har rest och arbetat världen över. Fridykande hummerfiskare i Mexico, vildmarksguide i Costa Rica, renskötare och äventyrsguide i Jukkasjärvi är bara några av jobben hon har haft. När hon inte guidar resor roar hon sig med bland annat kajakpaddling, Geocaching, friluftsliv och tillverkning av tenntrådssmycken.

Kontaktperson

 • Lottie Sundelöf VD, grundare

  Efter studier i ryska och internationella relationer vid Stockholms universitet reste Lottie till Moskva för att bo där under ett år. Lottie har besökt alla fd republiker inom Sovjetunionen förutom Moldavien! Centralasien är ett favoritresmål och till bergen i Kirgizistan har Lottie återvänt flera gånger för att vandra. Lottie har också bott ett år i Quito, Ecuador. Att lära om nya kulturer och få möjlighet att möta människor är den största drivkraften bakom Lotties resor. Jobbar med marknadsföring, administration och personalfrågor.

  lottie@varldensresor.se
16 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se