Fira körsbärsblomning i Japanska alperna

Publicerad:

Ny resa för dig med Stjärnkort eller HD-pass
När körsbärsträden blommar
Klassiska städer med Japanska alperna och Mt Fuji
15 – 28 april 2016

Vi äter lunch under Takatoparkens 2000 blommande körsbärsträd och i bakgrunden syns Japanska alpernas snöklädda toppar. I denna dramatiska omgivning firar vi körsbärsbärsblomningens lov.  Resan bjuder på flera stora naturupplevelser och vi njuter av Japan med alla sinnen. Från hotellets varma källa blickar vi ut över Mt Fuji och i Shigarakis nationalpark besöker vi I M Peis utsökta museum MIHO.

Matsumoto.jpg

 

Vår resa börjar med zenbuddistiska trädgårdar i Kyoto och avslutas med förarlösa tåg till futuristiska öar i Tokyobukten. Vi möter det traditionella i Gions geishadistrikt och under en teceremoni. Det moderna tar över när vi besöker landets främsta konstmuseum i Kanazawa och tittar på 2000-talets häftiga arkitektur i Tokyo. 
 
När körsbärsträden blommar


Informationskväll om resan  5 november

Jörgen Fredriksson, japanolog och grundare av Världens Resor berättar om resan. Välkommen!

När: Torsdagen 5 november kl 18.00, ca en timme.

Var: Sydsvenskan, Rådmansgatan 16. Rådmansgatan 16. Visa giltigt Stjärnkort märkt 2015 i plast eller mobilen eller giltigt HDpass vid entrén.)

Kostnaden för Stjärnprenumeranter/HDpass-prenumeranter är 50 kr och för ickeprenumeranter 100 kr. Fika ingår. Stjärnkortet/HDpasset gäller för hushållet.

Klicka här för att anmäla dig till reseföredraget.