Höst i norra Pakistan

Länder som besöks

Norra Pakistan lockar med dramatiska bergsvyer längs Hunzadalen och Karokoram Highway. Vi kommer till den vackra Attabadsjön, Khunjerabs glaciärer, ser de två gamla forten Altit och Baltit och njuter av ett landskap klätt i brinnande höstskrud. Vid Fairy Meadows (Sagoängarna) bor vi i bergsstugor på över 3000 meters höjd och gör en dagsutflykt till fots till Nanga Parbats basläger, världens 9:e högsta bergstopp. Resan börjar i kulturstaden Lahore med utsökt muslimsk arkitektur och avslutas i huvudstaden Islamabad.   

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Lahore
 2. Dag 3 Lahore
 3. Dag 4 Islamabad
 4. Dag 5 Karimabad, Hunzadalen
 5. Dag 6 Karimabad, Hunzadalen
 6. Dag 7 Gulmit
 7. Dag 8 Khunjerab Nationalpark, Gulmit
 8. Dag 9 Fairy Meadows
 9. Dag 10 Nanga Parbat Base Camp
 10. Dag 11 Gilgit
 11. Dag 12 Taxila och Islamabad
 12. Dag 13 Islamabad
 13. Dag 14 Hemresa
Datum:
Resans pris: 38 800 kr
Enkelrumstillägg: 4 900 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Flyg till Lahore, hemresa från Islamabad inklusive flygskatt. (anslutning från Göteborg, Köpenhamn och Oslo kan ordnas mot eventuellt pristillägg) 
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Flyg två gånger inrikes, Islamabad - Skardu, Gilgit - Islamabad inklusive flygskatt
 • Svensk färdledning och inhemska guider.
 • Alla transporter med buss enligt programmet.
 • Alla utflykter, nationalparksavgifter och inträden enligt programmet, såsom Lahore Fort, moskéer och Wagah gränsceremoni i Lahore, Khewras saltgruva och Khatas Raj tempel på väg till Islamabad, Altit och Baltits fort i Karimabad, Khunjerabs Nationalpark, vandringstillstånd kring Mt Nanga Parbat, utsiktspunkter med vyer över Himalaya, Karakorams och Hindukush toppar, Taxilas Arkeologiska Museum, moskén Faisal i Islamabad
 • Del i dubbelrum på hotell inkl frukost. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Helpension 
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation och karta.
 • All dricks

Vad ingår inte i resans pris?

 • En måltid per dag, dryck
 • Visum till Pakistan (ca 400 kr)

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Jätteintressant land och region, både gällande naturen och människorna. Maten var god överallt och guidningen var bra. Bra balans mellan ansträngande aktiviteter och de som var lungnare.
  Tony Holmes, resenär oktober 2022

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Johnny Normark Friskilä

  Till vardags är Johnny frilansskribent och översättare. Johnny är norrman men bosatt i Stockholm sedan 2002. Han talar ryska, har en magisteruppsats i rysk kulturhistoria och har läst centralasienkunskap. Några av favoritresorna har gått till Iran och Afghanistan, Kaukasus, Centralasien och de båda Koreorna. Kameran följer alltid med på resan!

 • Jenny Adhikari

  Sedan tidigt 2000-tal delar Jenny sitt liv mellan Sverige och Nepal. Hon har bedrivit studier inom statsvetenskap och socialantroplogi med inriktning på Nepal. Jenny talar också nepali. Jenny har studerat Europakunskap med fokus på Bosnien-Hercegovina, där hon har också bott i början av 2000-talet. Hon talar serbiska/bosniska/kroatiska.

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se