Kulturresa till Sydkorea

Länder som besöks

Typ av resa

13 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

På denna resa lägger vi fokus på de enorma kultursatsningar Sydkorea gjort på senare  år. Världens främsta arkitekter har bjudits in till att skapa konstmuseer av världsklass. Zaha Hadids Design Plaza i Seoul markerar vilken stormakt man blivit inom mode och design. Populärkulturens framfart har vi sett både i framgången med Gangnam Style och alla koreanska filmer som kommit på senare år. Vi uppmärksammar detta med att gå på en föreställning av icke verbal teater som även det nått stora internationella framgångar.

Men Sydkorea är samtidigt ett land som håller hårt på traditionerna, vilket vi ser i den gamla huvudstaden Gyeongju och när vi bor traditionellt i byn Hahoe. Även köket har sin särart och vi kommer att få lära oss allt om de starka inlagda grönsakerna kimchi och det grillade köttet, bulgogi. Vår resa börjar och slutar i jättestaden Seoul. Vi ska däremellan se det vulkaniska drömlandskapet på Jeju, gå på världens häftigaste fiskmarknad i Busan, cykla mellan kulturarven i Gyeongju och besöka SAN, Tadao Andos fantastiska museum i bergen utanför Wonju.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Seoul
 2. Dag 2 Seoul
 3. Dag 3 Seoul
 4. Dag 4 Seoul - DMZ - Seoul
 5. Dag 5 Ön Jeju
 6. Dag 6 Ön Jeju
 7. Dag 7 Ön Jeju - Busan
 8. Dag 8 Busan
 9. Dag 9 Busan - Gyeongju
 10. Dag 10 Gyeongju - Hahoe
 11. Dag 11 Wonju - Seoul
 12. Dag 12 Seoul
 13. Dag 13 Hemresa
Datum:
Resans pris: 36 500 kr
Pris utan prenumeration: 38 500 kr
Enkelrumstillägg: 4 500 kr
Antal deltagare: 12-20

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn
 • Svensk färdledare 
 • Frukost alla dagar samt halvpension
 • Alla transporter med flyg, hyrd buss och lokala färdmedel 
 • Del i dubbelrum på hotell av god turiststandard och en natt på ett historiskt hotell i Hahoe 
 • Alla inträden och utflykter beskrivna i resplanen; Leeum Samsung Museum, palatset Gyeongbokgung, Dongdaemun Design Plaza, föreställning med icke-verbal teater i Seoul, utflykt till JSA, Tadao Andos Genus Loci samt tre olika vulkaninträden på Jejuön, Gamcheon och Moderna Konstmuseet i Busan, Bulgaksa, Seokguramgrottan, Tumuliparken i Gyeongju, Mask Museum Hahoe, SAN Museum och mycket mer
 • Skriftlig information inklusive kartor över Sydkorea

  Vad ingår inte i resans pris?
 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Besöket på Museum SAN. Leeum Samsung-museet. Stor variation på intryck, som gav en mångsidig bild av landet. Synnerligen trevlig, kunnig och välorganiserad färdledare (Mikael Hellström). Felfri! Håll hårt i honom.
  Pär Kanulf, resenär 17 april 2017
 • Allt var intressant, helheten. Gruppen var "liten" och "ung". Guiden förstås, det var lärorikt med Ida (Kymmer) och roligt.
  Karin Beckman, resenär 13 april 2017

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Ida Kymmer

  Ida Kymmer har magisterexamen i Freds- och konfliktvetenskap och har jobbat som journalist, kompositör och drivit en egen reklambyrå i Seoul. Ida har bott i Bosnien-Herzegovina, Tyskland, Japan och Sydkorea. Hon är nu baserad i Warszawa men spenderar stora delar av året i Paris och Kapstaden. 

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med föräldrarna och syskonen, genom studier, på nöjesresor, reportageresor, genom olika jobb inom resebranschen - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin ansvarar även för Indonesien.

  elin@varldensresor.se
13 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se