Tåg till Venedig

Länder som besöks

Typ av resa

8 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Vi reser med tåg genom Europa till Venedig. Till fots och med båt utforskar vi en av Europas mest spännande städer. Vi upptäcker Venedigs kända landmärken och fantastiska palats och kommer även till de mindre kända delarna med charmiga kvarter och härliga restauranger. Vi prickar in vårt besök när en av världens mest hyllade samtida konstutställningar, Venedigbiennalen äger rum. Den 60-e konstbiennalen går under titeln Stranieri Ovunque, Utlänningar överallt och handlar om konstnärliga uttryck för de pågående kriser i världen med människan i konstant rörelse över gränser. Vi besöker biennalen på utställningsplatser Arsenale och Giardini i Venedig. På den enorma amfiteatern i Verona njuter vi av operaföreställningen, Puccinis Tosca, under bar himmel innan vi fortsätter till den vackra Iseo-sjön där båttur och vinprovning står på programmet.

Vårt första stopp på resan blir Berlin där du efter en gemensam rundvandring väljer mellan en guidad konstvandring till utvalda gallerier och muséer, eller en cykeltur där vi utforskar alternativa och spännande delar av staden. På återresan från Italien stannar vi i Wien där vi får en historisk promenad genom en stad som mer än någon annan sammanfattar Europas historia.

Med din färdledare navigerar du i detta smörgåsbord av fantastiska upplevelser. Vi reser med natt- och dagtåg från Sverige, genom Tyskland och Österrike och Italien. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Tåg mot Berlin
 2. Dag 2 Berlin
 3. Dag 3 Venedig
 4. Dag 4 Venedig
 5. Dag 5 Venedig - Verona - Brescia
 6. Dag 6 Brescia - Wien
 7. Dag 7 Wien
 8. Dag 8 Hemresa
Datum:
Resans pris: 35 900 kr
Enkelrumstillägg: 4 000 kr
Tillägg del i 2-bäddskupé: 2 500 kr
Pris icke prenumerant: 36 900 kr
Antal deltagare: 14-20

All detta ingår: 

 • Nattåg till Berlin, plats i liggvagn eller sovvagn. Grundpriset avser del i 4-bäddskupé i liggvagn.  Ange vid bokning om du önskar en annat ort för avresa; Linköping, Nässjö, Lund och Malmö är möjliga påstigningsplatser).
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här. 
 • Tågresor i Tyskland, Italien och Österrike enligt resplan
 • Del i dubbelrum 2 nätter på det 5-stjärniga Hilton Molino Stucky i Venedig
 • Del i dubbelrum 1 natt på hotell i Brescia (Även om du reser ensam kan du boka del i dubbelrum. Vill du ha enkelrum kan du göra det mot pristillägg)
 • Frukost dagligen, middagar dag 4, 6 och en lunch dag 7
 • Svensk färdledning 
 • Inträden till museum i Berlin och utflykter enligt programmet
 • Guidade stadsturer i Berlin och Venedig
 • Entrébiljett till Konstbiennalen i Venedig 
 • Vaporetto-biljetter i Venedig, 2 dagar
 • Biljett till opera föreställning på Arenan i Verona. Går att boka andra sittplatser mot pristillägg. Klicka här för platskarta och priser.
 • Vinprovning i Franciacorta regionen i Italien
 • Båttur på Iseo-sjön

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider och dryck som ej nämns ovan
 • Egna aktiviteter och utflykter

Tidning Vi
Angivet pris gäller dig som prenumerant på Tidningen Vi. Om du inte redan är prenumerant, kan du beställa här med 10% rabatt. 12 nummer för 718 kr. En i resesällskapet behöver vara prenumerant. Klicka här för att beställa.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Björn Tedeman

  Björn har jobbat som koordinatör för Forum Syd i Kambodja och skrivit läroböcker i juridik och ekonomi. Han varvar valövervakning och andra internationella uppdrag med att driva sitt konsultföretag i Göteborg. Björn har rest och jobbat mycket världen över och leder några av våra resor i Europa och Sydostasien. 

Kontaktperson

 • Anna Mnatsakanova Reseproducent

  Anna är född och uppvuxen i Georgien men efter att ha bott i Sverige i många år kallar hon Stockholm för sitt hem. Hon är ursprungligen lärare men har jobbat som reseproducent och färdledare de senaste tjugo åren. Att upptäcka världen, konfronteras med olika kulturer, bryta språkbarriärer och även prova nya kök har blivit hennes sätt att leva. Anna är välberest och har en bred portfölj av resor med ansvarar för Sydostasien, Centralasien, Balkan, Kaukasus, Iran mm. När hon tar paus från långväga resor väljer hon något av sina smultronställen i Italien, fräschar upp sitt italienska och låter sig inspireras av skönheten. Anna fördelar arbetat mellan kontoret och att leda resor. 

  anna@varldensresor.se
8 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se