Till fots i Himalaya

Länder som besöks

14 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Under sju av resans 14 dagar går vi mellan byar belägna på Himalayas sluttningar. Vi möter vardagslivet och njuter av vyerna över Himalayas 8000 meters-toppar.  Här i Annapurna är bergen nära och då vi rör oss på relativt låg höjd är bergen än mer imponerande. Vi går mellan 3 och 6 timmar varje dag och vi har valt etapper som inte är fullt så krävande. Som mest går vi upp cirka 700 höjdmeter på en dag och vi kommer aldrig högre än 3 300 möh. Under vandringen bär du endast vad du behöver för dagen och vi delar upp gruppen i mindre enklaver så att du kan gå i egen takt. Under resan kommer vi också till några av Kathmandus sju världsarv, den trevliga småstaden Bandipur och vilar ut i Pokhara efter vandringen. Vår ciceron för resan, Jenny Adhikari, är bosatt i Nepal sedan länge och talar språket. 


Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Kathmandu
 2. Dag 2 Kathmandu
 3. Dag 3 Bungamati, Khokana och Patan
 4. Dag 4 Bandipur
 5. Dag 5 Dhampus
 6. Dag 6 Australian Camp
 7. Dag 7 Ghorepani
 8. Dag 8 Poon Hill, Mohare Danda
 9. Dag 9 Ulleri
 10. Dag 10 Pokhara
 11. Dag 11 Pokhara
 12. Dag 12 Kathmandu
 13. Dag 13 Kathmandu
 14. Dag 14 Hemresa
Datum:
Resans pris: 38 500 kr
Enkelrumstillägg: 3 500 kr
Antal deltagare: 14-24

Allt detta ingår

 • Flyg från Stockholm inkl. alla skatter. Avresa från Göteborg och Köpenhamn möjligt mot tillägg (meddela oss vid bokning)
 • Investering i klimatpositiva projekt
 • Svensk färdledning (Jenny Adhikari) och lokala engelskspråkiga guider
 • Alla transporter enligt programmet med egen buss
 • Flyg från Pokhara till Kathmandu
 • Nationalparksavgifter och vandringstillstånd
 • Del i dubbelrum på hotell och enklare guesthouses under vandringen. Reser du själv kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)
 • Helpension dag 5 - 9 samt ytterligare tre måltider
 • Frukost alla dagar
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation
 • Alla inträden till muséer och sevärdheter enligt programmet bland annat Patans gamla stad med Patan Museum, Kathmandu Durbar Square, Pashupatinath och Boudnath i Kathmandu 


Vad ingår inte i resans pris?

- Måltider som ej nämns ovan, dryck
- Visum till Nepal. Ansöks på plats. Visum för upp till 15 dagar kostar 30 USD 

Svårighetsgrad: För denna resa behövs en viss fysik då terrängen är varierad och vi går mycket upp och ner. Vi går totalt sju dagar och går ca 3 - 6 timmar. Det är aldrig mer än ca 10 km och vi går som mest upp ca 700 meter och som mest nedför går vi ca 1 300 meter. Vandringen går på höjder mellan 1100 - 3300 möh. Dagarna vi vandrar bor vi på enkla tehus (hotellen i bergen här kallas så) med tillgång till dusch och toalett.

* Under vandringen bär du aldrig bagage mer än det du behöver för dagen. Ditt övriga bagage tas om hand av bärare. Gruppen delas vanligtvis upp i mindre enklaver så att det går bra att gå i egen vald takt. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg