Blommande rhododendron framför Anapurna massivet

Nepal runt med rhododendronvandring

Länder som besöks

18 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

I Himalaya inleds våren när rhododendronblommorna slår ut. Vår rundresa i Nepal går under denna tid och tar oss från Kathmandu till Pokhara, vidare till Buddhas födelseplats Lumbini och Chitwans nationalpark där vi spanar efter pansarnoshörningar innan vi återvänder till Kathmandu.  

Under sex dagar vandrar vi Annapurna Panorama, en av Nepals och Himalayas vackraste och mest lättillgängliga vandringsleder. Vi vandrar på höjder mellan 1500- 3200 meter och har spektakulära vyer över flera av Himalayas mäktiga 8000-meterstoppar. Det är en makalös syn att se hela bergssluttningar färgas i olika nyanser, där trädens och blommornas egenskaper förändras efter vilken höjd över havet de växer på.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Kathmandu
 2. Dag 3 Kathmandu
 3. Dag 4 Bandipur
 4. Dag 5 Tikhedunga
 5. Dag 6 Ghorephani
 6. Dag 7 Ghorepani
 7. Dag 8 Tadapani
 8. Dag 9 Ghandruk
 9. Dag 10 Ghandruk - Pokhara
 10. Dag 11 Pokhara
 11. Dag 12 Pokhara - Tansen
 12. Dag 13 Tansen - Lumbini
 13. Dag 14 Lumbini - Chitwan
 14. Dag 15 Chitwan
 15. Dag 16 Chitwan - Bhaktapur
 16. Dag 17 Bhaktapur
 17. Dag 18 Hemfärd
Datum:
Resans pris: 41 900 kr
Enkelrumstillägg: 3 800 kr
Pris för ickeprenumerant: 42 900 kr
Antal deltagare: 12-20

Allt detta ingår:

 • Flyg från Stockholm inkl. flygskatt. (Anslutning från Köpenhamn, Göteborg och Oslo kan ordnas mot pristillägg). 
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledning.
 • Lokala guider.
 • Alla transporter enligt programmet.
 • Nationalparksavgifter och vandringstillstånd.
 • Del i dubbelrum på hotell av bra standard och enklare hotell under vandringen. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan).
 • Helpension dag 5-9 & 15, lunch dag 2 & 10, samt middagar dag 14 & 17.
 • Frukost alla dagar.
 • Skriftlig information.
 • Alla inträden till muséer och sevärdheter enligt programmet bland annat Kathmandu Durbar Square, Pashupatinath, Boudnath, Kumaris hem, Lumbinis museum och Chitwan nationalpark.
 • Dricks till guider och chaufförer.

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck.
 • Visum till Nepal (kostar 50 USD, ansöks vid ankomst och betalas kontant).


Svårighetsgrad
: För denna resa behövs en viss fysik då terrängen är varierad och vi går mycket upp och ner. Vandringen går på höjder mellan 1500 - 3200 möh men vi övernattar aldrig över 3000 möh. Under vandringsdagarna bor vi i enkla tehus. 

Tidningen Vi
Om du inte redan är prenumerant på Tidningen Vi, kan du beställa här med 10% rabatt. 12 nummer för 764 kr. En i resesällskapet behöver vara prenumerant. Klicka här för att beställa.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Det var otroligt intressant och se de gamla templen även om mkt hade förstörts av jordbävningen, så fanns det mycket kvar att se. Bland det bästa på resan var vandringen i Annapura, även om den var för lätt för mig och tillfredsställde inte min fysiska kapacitet. Underbart, helt majestätiskt att gå bland dessa höga berg genom rhododendronskogarna som precis har börjat att blomma, stanna till och beundra utsikten. Titt som tätt fick vi stanna till för att släppa fram åsne-konvojerna. Det var även mkt intressant att sova över i "tehusen" och se de fantastiska och fantasifulla lösningarna som är gjord för att gästerna skall kunna duscha och få varmt vatten. Maten var mkt god även om den var enkel.
  Britt-Marie Vallini
 • Som ni förstår så är jag mer än nöjd med resan. Landet, upplägget, resans innehåll och inte minst med vår färdledare Linus som var fantastisk och hade så mycket kunskap om landet, historien, kulturen och religionerna. Vandringen framstår som något alldeles extra och som jag är väldigt nöjd med att ha gjort och klarat av.
  Maria Widerström
 • Jag uppskattade alla delmomenten på resan, den var så mångfacetterad så det var perfekt. Men att stå på Poon Hill efter alla dessa jäkla trappsteg och se solen lysa på snötäckta berg den känslan är magisk. Guider och bärare på vandringen var bara helt enkelt underbara.
  Ann-Christin Fransson, resenär 2024
 • Rhododendron
  Vandringen- bergsvyerna, gemenskapen, den härliga stämningen, vår fantastiska färdledare Josefine som gav allt och lite till. Hon bidrog mycket till att denna resa blev så bra! Mycket bra vandringsguider också! Och guiden i Chitwan också jättebra. Jättefin service, bemötande och gästfrihet. God mat! Hela resan var mycket bra, en av mina bästa resor. Vi fick se och uppleva så mycket! Jättebra upplägg och innehåll.
  Ulrika Jonsson, resenär 2024