Festival & sumo i Tokyo

Länder som besöks

10 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Resan går till världens största stad. Den är förlagd till den veckan då Tokyos största festival äger rum, samt att sumoturneringen pågår under just denna period. Vi låter dagarna få olika teman och låter konst & arkitektur vara röd tråd en dag, mat en annan dag, framtiden en tredje och så vidare. Under veckans gång kommer vi till alla Tokyos största stadsdelar. Vi blickar ut över 35-miljonersstaden från Stadshuset i Shinjuku och låter oss omfamnas av ungdomskulturen i Harajuku.

Vi upptäcker det gamla Tokyos kultur när vi går på kabukiteater, när vi ser det nya träsnittsmuseet tillägnat konstnären Hokusai och när vi åker till den gamla huvudstaden Kamakura med sina vackra trädgårdar och buddhistiska tempel. Vi får en färgsprakande avslutning med Sanjafestivalen som äger rum i Asakusa, Tokyos gamla centrum för handelsklassen. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Tokyo
 2. Dag 2 Tokyo - framtidens stad
 3. Dag 3 Tokyo - världens största stad
 4. Dag 4 Tokyo - den japanska maten
 5. Dag 5 Tokyo - konst & arkitektur
 6. Dag 6 Tokyo - den flytande världen
 7. Dag 7 Tokyo - Sanjafestivalen
 8. Dag 8 Tokyo - utflykt till Kamakura & Yokohama
 9. Dag 9 Tokyo
 10. Dag 10 Hemresa
Datum:
Resans pris: 27 900 kr
Enkelrumstillägg: 3 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledning
 • Alla transporter enligt färdplanen
 • Del i dubbelrum på ryokan i väldigt trevlig stadsdel. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Vi bor på ryokan (japanskt gästgiveri) hela vistelsen. Det innebär att vi bor traditionellt med madrasser som läggs ut på tatamimattorna. Dusch och toalett finns på rummet. 
 • Frukost alla dagar
 • Inträden till sevärdheter och museum beskrivna i programmet; Sanjafestivalen i Asakusa, Sumoturnering, Hama Rikyu landskapsträdgård, ett eller två av de nya konstmuseerna i Roppongi Art Triangle, en akt av en kabukiföreställning, Hokusais träsnittsmuseum, Storbuddhan i Kamakura  
 • Välkomst- och avskedsmiddag, samt ytterligare två måltider

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Fakta och restips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Japan.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jon Utterström

  Jon växte upp i Kamakura utanför Tokyo och japanskan blev hans första språk. Idag jobbar han framförallt som tolk och översättare, men förutom omfattande studier inom humaniora har han även arbetat med film och drivit konstgalleri. Utöver hans stora matintresse ägnas fritiden gärna åt friluftsaktiviter som vandring och surfing.

 • Louise Bylund

  Louise har en examen inom Japanologi vid Stockholms universitet och har även studerat och arbetat i Japan under drygt fem år. Hennes specialintresse är de traditionella konstformerna såsom teceremoni, blomsterarrangemang (utövat själv i Tokyo), samt musik och dans. Louise är själv folkmusiker.

   

   

 • Kristina Watanabe

  Kristina är bosatt i Japan sedan 1992. Hon brinner för hur det traditionella Japan tar sig uttryck i det moderna samhället och arbetar heltid med att leda och arrangera resor i Japan. Tidigare har hon bl.a. arbetat som rektor på en förskola i Tokyo, som hon även var med och startade. På fritiden arbetar Kristina gärna med sina händer, gärna med tyger och garn.   

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med familjen, genom studier och arbete - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin producerar även resor till bl.a. Indonesien, Nord- & Sydkorea och Frankrike.  

  elin@varldensresor.se
10 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se