Med tåg genom Japan

Länder som besöks

Typ av resa

21 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Vi reser med tåg på den största geografiska resa Världens Resor gjort genom Japan. Vi åker hela Shinkansens sträckning från Hokkaido till Kyushu, men också flera av Japans mest natursköna tågsträckor på landsbygden.

Vi blandar landets mest attraktiva städer såsom Hakodate, Kochi, Tokyo och Kyoto med vistelser på landsbygden med flera riktigt roliga boenden som det gamla gästgiveriet i Hirosaki, Furofushis heta källor och traditionella hus i Iyadalen.  

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Japan
 2. Dag 3 Hakodate
 3. Dag 4 Hakodate
 4. Dag 5 Hirosaki
 5. Dag 6 Juniko, Furofushi Onsen
 6. Dag 7 Tokyo
 7. Dag 8 Tokyo
 8. Dag 9 Tokyo
 9. Dag 10 Mt Fuji, Kyoto
 10. Dag 11 Kyoto
 11. Dag 12 Kyoto
 12. Dag 13 Iyadalen
 13. Dag 14 Kochi
 14. Dag 15 Kochi
 15. Dag 16 Kagoshima
 16. Dag 17 Kagoshima
 17. Dag 18 Hitoyoshi
 18. Dag 19 Fukuoka
 19. Dag 20 Hemresa
Datum:
Resans pris: 59 800 kr
Enkelrumstillägg: 8 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Flyg och flygskatt/miljöskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledare
 • Frukost alla dagar samt välkomstlunch, avskedsmiddag och ytterligare tre måltider
 • Alla transporter med tåg, tunnelbana, spårvagn och hyrd buss
 • Del i dubbelrum på hotell och japanska gästgiverier samt en natt boende i traditionella hem i Iyadalen. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan). Observera att det inte går att få enkelrum i Iya-dalen. 
 • Alla inträden och utflykter beskrivna i resplanen; Buddha of the Hills Sapporo, Arte Piazza Bibai, Hakodateyama, Hirosaki borg samt Neputa Mura i Hirosaki, Shirakami Sanchis världsarv, Akitas Konstmuseum, Kabukiteater, Byodo-In, enklare teprovning samt Tofuku-ji i Kyoto, Lianbroarna i Iyadalen, Kochi borg, Chikurintemplet samt Makinos trädgård i Kochi.
 • All dricks

Vad ingår inte i resans pris:

Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Arvidsson

  Lars kom till Japan första gången 1993 och det blev kärlek direkt. Sedan dess har han bott växelvis i Japan och Sverige, talar japanska och har lett över 100 omtyckta resor från Hokkaido i norr till Okinawa i söder. Lars leder även resor till Korea och Taiwan, jobbar emellanåt som lokförare och är sålunda som klippt och skuren att även leda våra tågresor inom Sverige. Han har även bra koll på Europa efter många varv med ryggsäck där.

  lars@varldensresor.se

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med familjen, genom studier och arbete - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin producerar även resor till bl.a. Indonesien, Nord- & Sydkorea och Frankrike.  

  elin@varldensresor.se
21 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se