Höst på Hokkaido

Länder som besöks

16 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Följ med vår färdledare Lars Arvidsson på en höstresa 2023 till hans älskade Hokkaido, Japans nordligaste och näst största ö. Eftersom bara en tjugondel av Japans befolkning bor på ön som är 20% av Japans yta innebär det att det är gott om vacker, häftig och stundtals dramatisk natur med både aktiva och utslocknade vulkaner och kratersjöar och resan har således sitt fokus på naturupplevelser med lättare vandringar och promenader i denna natur som delvis är målad i höstens alla vackra färger.

Mycket natur och mindre av stora städer, men vi får en dos av det också då vi inleder med att besöka storstaden Sapporo och avslutar resan i världens största stad Tokyo. Vi gör ett varv runt hela Hokkaido och får uppleva den häftiga naturen på japans nordligaste öar Rebun och Rishiri, vandra i höstfärger på Hokkaidos högsta berg Asahidake, se och beundra Hokkaidos vackraste kratersjöar, lära oss om urbefolkningen ainu, bada i heta källor invid ett rykande helvete och få intressant historia i staden Hakodate innan vi tar snabbtåget Shinkansen och åker från glesbygd rätt in i Tokyos pulserande stadsliv på bara några timmar. 


Resfakta och pris

 1. Dag 1 Avresa
 2. Dag 2 Tokyo - Sapporo
 3. Dag 3 Sapporo
 4. Dag 4 Rebun
 5. Dag 5 Rebun
 6. Dag 6 Rebun - Rishiri
 7. Dag 7 Rishiri
 8. Dag 8 Rishiri - Asahikawa
 9. Dag 9 Asahikawa - Asahidake
 10. Dag 10 Kussharo-ko, Mashu-ko, Kushiro
 11. Dag 11 Noboribetsu
 12. Dag 12 Noboribetsu, Hakodate
 13. Dag 13 Hakodate
 14. Dag 14 Hakodate - Tokyo
 15. Dag 15 Tokyo
 16. Dag 16 Hemresa
Datum:
Resans pris: 56 500 kr
Enkelrumstillägg: 5 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledare.
 • Frukost alla dagar samt välkomstmiddag, avskedsmiddag och ytterligare 5 middagar (Rebun 2, Rishiri 2, Noboribetsu 1)
 • Alla transporter med tåg, tunnelbana, spårvagn, hyrd buss och båt.
 • Del i dubbelrum på hotell och japanska gästgiverier. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan).  
 • Alla inträden och utflykter beskrivna i resplanen;
  Buddha of the Hills och JR Tower i Sapporo.
  Cykelhyra på Rishiri.
  Linbana på Asahidake.
  Inträde till Ainumuséet i Kotan.
  Linbana på Hakodateyama. 
  Tokyo Sky Tree
 • Samtliga bagagetransporter
 • All dricks

Vad ingår inte i resans pris:

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Arvidsson

  Lars kom till Japan första gången 1993 och det blev kärlek direkt. Sedan dess har han bott växelvis i Japan och Sverige, talar japanska och har lett över 100 omtyckta resor från Hokkaido i norr till Okinawa i söder. Lars leder även resor till Korea och Taiwan, jobbar emellanåt som lokförare och är sålunda som klippt och skuren att även leda våra tågresor inom Sverige. Han har även bra koll på Europa efter många varv med ryggsäck där.

  lars@varldensresor.se

Kontaktperson

 • Louise Bylund Reseproducent

  "Alla vägar bär till Tokyo" är ett utryck som stämmer in på Louise. Japan har varit en del av Louises liv sedan ung ålder och blev ett intresse som vuxit sig starkt. Detta har resulterat i en examen i japonologi och drygt fem år av studier och arbete i Japan. Det finns fortfarande så mycket spännande att utforska och lära sig om Japan så när tillfälle ges sitter Louise på planet på väg till Japan. Förutom samhällsfrågor har Louise ett extra stort intresse av den japanska traditionella kulturen. Louise är själv folkmusiker på nyckelharpa och folkdansare.

  louise@varldensresor.se
16 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se