Höstfärger i Japan

Länder som besöks

Typ av resa

9 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Resan börjar i kulturstaden Kyoto och avslutas med modern arkitektur och ungdomskultur i Tokyo. Vi strosar i Kyotos gamla geishakvarter och njuter av traditionella japanska trädgårdar. Vi tar del av Sidenvägens skatter vid det fantastiska museet Miho och känner historiens vingslag när vi besöker Fredsmuseet i Hiroshima. Vid Mt Fuji besöker vi en fantastisk skulpturpark och i Tokyo åker vi förarlöst tåg till konstgjorda öar i Tokyobukten och går på upptäcktsfärd till flera olika stadsdelar som alla har sin alldeles egen särprägel. Vi bor på 3-stjärniga hotell och reser med en kombination av superexpresståget Shinkansen, lokaltåg och kollektivtrafik. Halvpension ingår.    

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flygresa till Osaka - Kyoto
 2. Dag 3 Kyoto
 3. Dag 4 Kyoto - Himeji - Hiroshima
 4. Dag 5 Hiroshima
 5. Dag 6 Hiroshima - Hakone - Tokyo
 6. Dag 7 Tokyo
 7. Dag 8 Tokyo
 8. Dag 9 Hemresa till Sverige
Datum:
Resans pris: 32 500 kr
Enkelrumstillägg: 4 500 kr
Antal deltagare: 18-26

Allt detta ingår: 

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
 • Svensk färdledning
 • Alla transporter
 • Halvpension med frukost varje dag samt lunch eller middag
 • Inträden till sevärdheter och museum beskrivna i programmet så som;  I M Peis Miho Museum, Nijoborgen och Gyllene Paviljongen i Kyoto, Himejiborgen, Atombombsmuseet och Itsukushimahelgedomen i Hiroshima, Hakone Open Air Museum vid Mt Fuji
 • Del i dubbelrum på hotell *Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)  
 • Bagagetransport vid ett tillfälle
 • Kartor 

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Fakta och restips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Japan.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jan Stålbom

  Jan är landskapsarkitekt och arbetar på ett arkitektkontor i Stockholm. Tidigare arbetade han i resebranschen där servicekänslan blev djupt rotad. Efter första resan till Japan i mitten av 80-talet blev han förälskad i landet och har varit tillbaka ett flertal gånger, samt arbetat ett år i Tokyo på ett trädgårdsarkitektkontor. Jan leder även resor i Sverige. 

 • Kristina Watanabe

  Kristina är bosatt i Japan sedan 1992. Hon brinner för hur det traditionella Japan tar sig uttryck i det moderna samhället och arbetar heltid med att leda och arrangera resor i Japan. Tidigare har hon bl.a. arbetat som rektor på en förskola i Tokyo, som hon även var med och startade. På fritiden arbetar Kristina gärna med sina händer, gärna med tyger och garn.   

Kontaktperson

 • Akio Noshi Reseproducent

  Akio är uppvuxen på landet i centrala delen av Japan och kom till Sverige för första gången i 2003 som stipendiat. Efter några års resande fram och tillbaka mellan två länder har Akio bott i Sverige sedan 2011. Är utbildad i nordiskt samhälle och språk på universitet i Osaka, och turism i Kalmar. Har tidigare bl a jobbat på japanska ambassaden och som språklärare. Löpning, katter och mat är främsta intressen. Svensk favoriträtt är flygande Jakob (utan banan), favoritord är ”fikapaus” och favorit-tvprogram är "Den stora älgvandringen". 

  akio@varldensresor.se
9 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se