Nya Japan - arkitektur och konst

Länder som besöks

Typ av resa

16 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Följ med Jörgen Fredriksson på en resa som tar in den nya konsten och arkitekturen i Japan. Här ska vi se allt från nya snitsigt designade toaletter av Tadao Ando i Tokyo till en hel bergsby på ön Shikoku ritad av Japans nya stora stjärnarkitekt Kengo Kuma. Inget land har så många välkända arkitekter som Japan och på den här resan kommer vi att komma i kontakt med många av dessa, bland annat bor vi på hotell ritade av Shigeru Ban och Kengo Kuma. Vi har satsat även på några exklusiva traditionella boenden samt på hotell med heta källor vid ett par tillfällen. 

Färgexplosioner väntar oss både från höstlövens skiftande färger och nya häftiga Tokyo Digital Art, men framför allt väntar oss många naturnära konstupplevelser på Hiroshi Senjus museum i Japanska alperna och Enoura Observatory vid Mt Fujis fot. På ön Shikoku äter vi halstrad bonito på en underbar marknad i Kochi, ser de vackra lianbroarna i Iyadalen och njuter av en vacker båtresa på Shimantofloden. För denna resa har vi i stort sett valt enbart nya sevärdheter, vilket gör att det mesta sannolikt blir nytt även för dig som varit i Japan tidigare. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Tokyo
 2. Dag 3 Tokyo
 3. Dag 4 Tokyo
 4. Dag 5 Karuizawa, Japanska alperna
 5. Dag 6 Mt Fuji, Atami
 6. Dag 7 Enoura Observatory, Hiroshima
 7. Dag 8 Hiroshima
 8. Dag 9 Yusuhara
 9. Dag 10 Shimantofloden, Kochi
 10. Dag 11 Kochi
 11. Dag 12 Iyadalen
 12. Dag 13 Kyoto
 13. Dag 14 Kyoto
 14. Dag 15 Kyoto
 15. Dag 16 Hemresa
Datum:
Resans pris: 82 500 kr
Enkelrumstillägg (förutom två nätter): 8 500 kr
Antal deltagare: 12-18

Allt detta ingår:

 • Flyg och flygskatt/miljöskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledare (Jörgen Fredriksson)
 • Frukost alla dagar samt välkomstlunch, avskedsmiddag och ytterligare åtta måltider
 • Alla transporter med tåg, tunnelbana, spårvagn, båt och hyrd buss
 • Del i dubbelrum på hotell på hotell 4* och japanska gästgiverier; en natt i eget hus ritat av Shigeru Ban, en natt på hotell ritat av Kengo Kuma, en natt boende i traditionella hem i Iyadalen, en natt i handelshus (machiya) i Kyoto samt tre nätter på hotell med heta källor. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan). Observera att det inte går att få enkelrum i Karuizawa och Iya-dalen.
 • Alla inträden och utflykter beskrivna i resplanen; Haruki Murakamis bibliotek, Yayoi Kusama Museum, Shibuya Scramble, trädgården Shinjuku Gyo-en, Tokyo Digital Art Museum och ett museum till i Tokyo, Hiroshi Senju Museum och Sezon Museum i Karuizawa, Nakamura Keith Harring Museum i Hakuto, Fuji Heritage Center i Fujinomiya, Odawara Art Foundation (Enoura Observatory) i Odawara, Orizuri Tower i Hiroshima, Toyo Ito Museum på Omishima, guidad visning till Kengo Kumas träby Yusuhara, båt på Shimantofloden, Kochi Konstmuseum och Kochi borg i Kochi, Lianbroarna i Iyadalen, Higashiyama Cube konstmuseum, Byodo-In, enklare teprovning i Uji och Tofuku-ji i Kyoto.
 • All dricks

  Vad ingår inte i resans pris:
 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg