Konstrundan i Skåne

Länder som besöks

Typ av resa

5 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Runt påsk varje år sjuder hela Skåne av konstnärlig aktivitet. Hundratals gallerier öppnar upp och konstnärer möter allmänheten i sina ateljéer i en av världens största konstställningar. Skåne hyser även några av landets främsta och mest innovativa museer och konstparker som vi också hinner besöka under resan. Vi kan utlova både stora och personliga konstupplevelser.

Vårt första stopp blir Wanås konstpark som bjuder på en fantastisk samling skulpturala verk av stora internationella namn som Yoko Ono, Marina Abramovic och Nathalie Djurberg. Vi fortsätter med Österlens konstrunda som är den mest omfattande och som varit igång sedan 1968. Här möter vi konstnärerna i gallerier och deras ateljéer runtom på Österlen. Landskrona Konsthall och Pumphuset, Skissernas Museum i Lund och Moderna Museet i Malmö står också på programmet.

Vi äter gott och bor bra på Kiviks Hotell och Clarion Malmö Live.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Wanås och Österlen
 2. Dag 2 Österlen
 3. Dag 3 Österlen till Malmö
 4. Dag 4 Lund och Landskrona
 5. Dag 5 Malmö, hemresa
Datum:
Resans pris: 14 900 kr
Enkelrumstillägg: 2 200 kr
Antal deltagare: 16-30

Allt detta ingår:

 • Tåg från Stockholm till Hässleholm, tåg från Malmö till Lund och tåg från Malmö till Stockholm
 • Hyrd buss under hela vistelsen i Skåne 
 • 2 nätter med del i dubbelrum inkl frukost på Kivik Hotell & Spa och 2 nätter på Clarion Live i Malmö.
  Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg. Du kan även boka del i dubbelrum även fast du reser ensam. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnaden det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan).
 • Halvpension med frukost samt lunch eller middag dag 1 - 4
 • Inträde och guidade visningar av Wanås Konst, Fabriken i Bästekille, Skissernas Museum, Landskrona Konsthall, Pumphuset och Moderna Museet i Malmö
 • Möten med konstnärer i gallerier och ateljéer som ordnas under den pågående Konstrundan i Skåne
 • Färdledning av kunnig person från Världens Resor

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider och dryck som ej nämns ovan

* För er som möter upp gruppen i Wanås/Hässleholm och avviker i Malmö är det ett avdrag på 1200 kronor. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Stora konstupplevelse av varierande slag samt allmänt trevligt kulturellt. Trevliga resenärer . Bra hotell och god mat.
  Anette Otterborn, resenär 2021

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Annika Gunnarsson

  Annika är intendent på Moderna Museet samt doktor i konstvetenskap vars avhandling handlade om Alfons Åberg. Hon uppskattar allt ifrån medeltida bokillustrationer till samtida performancekonst och är en bokslukare som gillar att röra på sig. Bildning, kultur och natur är hennes ledord. Tidigare har hon rest som gympaledare till olika gymnastikuppvisningar i Europa.

Kontaktperson

 • Charlotte Lööf Reseproducent

  Charlotte har alltid haft ett stort intresse för resor, historia, kultur och andra länder. Efter den stora rundresan i Latinamerika blev det studier på Turismprogrammet och i historia och spanska. Skidresor i fjällen och alperna blir det helst samt resor för att upptäcka europeiska kulturstäder. Charlotte har lång erfarenhet från att arrangera både konferens samt grupp- och företagsresor. Nu är hon reseproducent med fokus på Norden och övriga Europa. 

  charlotte@varldensresor.se
5 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se