Centralamerika

Länder som besöks

21 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Vi landar i ett Panama där historien om kanalen och USAs inflytande i regionen blir en spännande introduktion till denna resa. En vacker tågresa tar oss från Stilla havet till Karibien och en dag senare besöker vi en emberáby. Resan fortsätter till Costa Rica och dess världsberömda djurliv och vidare till Guatemala för att få en inblick i mayaepokernas historia och hur dess ättlingar lever idag. Resan avslutas i Belize, ett engelskspråkigt land där de som vill kan pröva fantastisk snorkling i det karibiska havet.

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Till Panama City
 2. Dag 2 Panama City
 3. Dag 3 Tåg till Karibien
 4. Dag 4 Chagres
 5. Dag 5 Cahuita, Costa Rica
 6. Dag 6 Cahuita
 7. Dag 7 Tortuguero
 8. Dag 8 Tortuguero
 9. Dag 9 Sarapiquí och Arenal
 10. Dag 10 Arenal
 11. Dag 11 Costa Rica och Guatemala
 12. Dag 12 Antigua
 13. Dag 13 Chichicastenango, Guatemala
 14. Dag 14 Chichicastenango, Atitlán och Antigua
 15. Dag 15 Antigua och Tikal
 16. Dag 16 Tikal
 17. Dag 17 Caye Caulker, Belize
 18. Dag 18-19 Caye Caulker
 19. Dag 20-21 Hemresa
Datum:
Resans pris: 55 900 kr
Enkelrumstillägg: 7 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg. Meddela vid bokning vilken avreseort du önskar resa från.
 • Svensk färdledning.
 • Lokala guider.
 • Del i dubbelrum på hotell inkl. frukost. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Frukost alla dagar och ytterligare 11 måltider 
 • Alla transporter enligt reseprogrammet: flyg, tåg, båt och buss.
 • Alla aktiviteter som ingår i reseprogrammet.
 • Under resan betalas inträde till en mängd platser och aktiviteter såsom: Museo del Canal, tågresa Panama City till Colón, besök vid Panamakanalens nya slussar Santa Clara, inträde nationalparken Cahuita, hängande broar i Arenal, heta källor i Arenal, myrkoloniinstallation, nationalparken Tortuguero, museibesök i Antigua, kaffeutflykt utanför Antigua, nationalparken Tikal, 
 • Skriftlig information och karta.
 • Dricks.

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Inresetillstånd i USA ("ESTA") då resa sker via USA på hemresan. Kostnad: 14 USD.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Oväntade upplevelser är alltid det bästa för mig. Kyrkorummet som delades av katoliker och maya i Chichicastenango kommer jag aldrig glömma. En obeskrivlig miljö som kändes som ur en annan värld. Tio minuter som var värda hela resans pris. Att sitta i mörkret på en byggnad äldre än de flesta nationer som finns idag och vänta på ljuset är helt overkligt. Till en början kan man bara lyssna på djuren som börjar vakna upp tills man kan ljuset börjar komma och man kan skönja träd och tempel. Dimman som stiger ur djungeln när solen stiger upp ger en sagolik känsla och det är bara högst ovilligt man klättrar ner igen. Något som känns svårt att förmedla, utan aknske måste upplevas. (Om Tikal)
  Håkan Marklund
 • Vad var bäst med resan? Allt! Alltid tillgänglig och glad färdledare. Engagerade och kunniga lokala guider. Att stå en halvmeter bakom en havssköldpadda och se när äggen faller ner i gropen som sköldpaddan med möda grävt. Snorklingen med glada karibiska gossar som visste var chansen fanns att få se sjöko, murena och andra havsvarelser. Båtturen i urholkad stock med stolta emberáindianer l Panama, och vad gjorde det att regnet bara öste ner. Det var ju varmt. Vi hade turen att få se ett megastort containerfartyg i Panamas nya sluss. Molnen skingrade sig så vi såg toppen på vulkanen Arsenal. Vulkanen Fuego passade på att puffa ut rök när vi var i Antigua. Spindelaporna som stod för underhållningen utanför vår dörr i Tikal. Och så resterna av Mayakulturen i Tikal. Och så mycket mer! Dessutom var alla medresenärer pigga och glada. Och maten god. Ofattbart att så mycket ingick i resans pris. Lyckliga ni som har denna resa att se fram emot. Kan verkligen rekommendera
  Ann-Katrin Jacobson,

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Stefan Strömberg

  Stefan är författare, föreläsare och projektledare och har lett flera lyckade resor till Latinamerika. Han började resa i Latinamerika år 1988 efter att ha läst statskunskap, nationalekonomi och idéhistoria på universitetet. Tio böcker från kontinenten har han skrivit och talar spanska. Brinner för möten med människor och att fördjupa sig i främmande kulturer.

 • Kerstin Jonsson

  Kerstin är lärare med en magisterexamen i spanska och studier i socialantropologi och Latinamerikakunskap i bagaget. Hon har arbetat och bott i flera länder i Latinamerika, bland annat arbetade hon två år i ett utbildningsprojekt i Ecuador samt med skydda av människorättsförsvarare i delstaten Chiapas i Mexiko. 

Kontaktperson

 • Lottie Sundelöf VD, grundare

  Efter studier i ryska och internationella relationer vid Stockholms universitet reste Lottie till Moskva för att bo där under ett år. Lottie har besökt alla fd republiker inom Sovjetunionen förutom Moldavien! Centralasien är ett favoritresmål och till bergen i Kirgizistan har Lottie återvänt flera gånger för att vandra. Lottie har också bott ett år i Quito, Ecuador. Att lära om nya kulturer och få möjlighet att möta människor är den största drivkraften bakom Lotties resor. Jobbar med marknadsföring, administration och personalfrågor.

  lottie@varldensresor.se
21 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se