Colombias tid är nu

Länder som besöks

17 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Colombia är sannolikt ett av världens mest underskattade turistmål. Här finns allt och lite till; kust både längs Stilla- och Karibiska havet, stora delar av Amazonas och bergstoppar på runt 6000 meter. Dessutom är det otroligt grönt och kuperat. Vi börjar resan i de höglänta andinska delarna som tar oss till pittoreska småstäder med färgglada fasader, omgivna av höga berg, kaffebuskar och tropiska fruktträd. Då vi rör oss mellan två andinska utlöpare blir resorna makalösa med stora höjdskillnader och enorma variationer. Vi avrundar resan på Karibiska kusten med det koloniala världsarvet Cartagena, nationalparken Tayrona, besök i Gabriel Garcia Marquez hemby och naturligtvis ett och annat dopp i Karibiska havet. Med hjälp av spännande möten och vår kunniga färdledare får vi en bra bild på hur detta intressanta land fungerar idag.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Bogotá
 2. Dag 2 Bogotá
 3. Dag 3 Honda
 4. Dag 4 Manizales
 5. Dag 5 Salamina, Kaffetriangeln
 6. Dag 6 Salamina, Kaffetriangeln
 7. Dag 7 Samariadalen och Salamina
 8. Dag 8 Medellín
 9. Dag 9 Medellín
 10. Dag 10 Guatapé
 11. Dag 11 Tayrona Nationalpark
 12. Dag 12 Tayrona
 13. Dag 13 Aracataca och Santa Marta
 14. Dag 14 Palenque och Cartagena
 15. Dag 15 Cartagena
 16. Dag 16-17 Cartagena
Datum:
Resans pris: 49 800 kr
Enkelrum: 4 800 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledning
 • Inrikesflyg och tillhörande flygskatter
 • Alla transporter
 • Alla aktiviteter som beskrivs i programmet
 • Del i dubbelrum på hotell. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Frukost alla dagar
 • 11 måltider
 • Inträden till de sevärdheter och muséer beskrivna i programmet såsom Nationalparken Tayrona, Guldmuséet i Bogotá, Termales de Ruiz, historiska muséet i Cartagena, fortet San Felipe de Barajas i Cartagena och Museo de Antioquia.
 • Karta
 • Dricks till lokala guider och transportörer

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Fakta och tips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Colombia.
Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Hela färden i Anderna var underbar. Besöket på kaffeplantaget var en uppskattad del. Vill också trycka på reseledaren Fredriks kunskap, entusiasm och berättarglädje.
  Kerstin Johansson, resenär februari 2023
 • Det bästa med resan var nog den dagen då vi var uppe på 4000 möh i ett fantastiskt landskap och sedan ner till terminalbaden för att få se vackra fåglar bl a kollibries. Jag var helt salig den dagen. BÄSTA! Sen var det trevliga byar vi besökte under resan.
  Jörgen Svensson, resenär februari 2023
 • Honda var en underbar liten plats. Salamina skulle jag aldrig vilja vara utan, byn förmedlade i sin enkelhet mycket av livet i Anderna.
  Christina Johansson, resenär februari 2023

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Fredrik Lennartsson

  Fredrik leder resor till Colombia och Panama. Han bor sedan i Bogotá sedan många år tillbaka och har bl.a. arbetat flera år med handikappades rättigheter. Fredrik har mer än tio års erfarenhet av landet och regionen. Han har en blandad bakgrund med arbete som byggnadsarbetare och en kandidatexamen i Utveckling och internationellt samarbete. 

 • Anders Elmfors

  Anders är biolog och gymnasielärare i naturämnen som bytt klassrummet mot guidning på heltid runt om i världen. De flesta resorna går till Karibien och Latinamerika från Kap Horn i söder till Mexico i norr. Han har även gjort 10 naturkryssningar till Antarktis med svenska grupper. Somrarna tillbringas i Blekinges skärgård, ofta till sjöss.

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
17 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se