Colombias tid är nu

Länder som besöks

17 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Vi förstår att det känns osäkert just nu, hos oss kan du ändå våga boka din drömresa och får avboka kostnadsfritt före 30 november om du ångrar dig. Gäller nybokningar på alla resor med avresa efter 1 februari 2021. 

Colombia har gått från farligt icke-resmål till en favorit hos resemagasin och nyfikna resenärer världen över. Otroligt vacker och varierad natur med tusen nyanser av grönt, kulturer som inrymmer cowboys, ursprungsbefolkning, storstadspuls och andinsk småföretagsanda gör landet till en spännande smältdegel av intryck. Resan tar oss till pittoreska andinska småstäder, omgivna av höga berg, kaffebuskar och tropiska fruktträd, moderna storstadsmetropoler, koloniala världsarv och karibiska stränder. Colombia är ett land som har genomgått stor förvandling de senaste 30 åren. Med hjälp av spännande möten och vår kunniga färdledare får vi en bra bild på hur detta intressanta land fungerar idag. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Bogotá
 2. Dag 2 Bogotá
 3. Dag 3 Honda
 4. Dag 4 Manizales
 5. Dag 5 Norra Kaffetriangeln
 6. Dag 6 Norra Kaffetriangeln
 7. Dag 7 Norra Kaffetriangeln
 8. Dag 8 Medellin
 9. Dag 9 Medellin
 10. Dag 10 Guatapé
 11. Dag 11 Santa Marta
 12. Dag 12 Tayrona
 13. Dag 13 Aracataca
 14. Dag 14 Palenque och Cartagena
 15. Dag 15 Cartagena
 16. Dag 16-17 Cartagena
Datum:
Resans pris: 34 900 kr
Enkelrum: 3 900 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg.
 • Svensk färdledning
 • Inrikesflyg och tillhörande flygskatter
 • Alla transporter
 • Alla aktiviteter som beskrivs i programmet
 • Del i dubbelrum på hotell. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Frukost alla dagar
 • 11 måltider
 • Inträden till de sevärdheter och muséer beskrivna i programmet såsom Nationalparken Tayrona, Guldmuséet i Bogotá, Termales de Ruiz, historiska muséet i Cartagena, fortet San Felipe de Barajas i Cartagena och Museo de Antioquia.
 • Karta
 • Dricks till lokala guider och transportörer

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Fakta och tips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Colombia.
Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Fredrik Lennartsson

  Fredrik leder resor till Colombia och Panama. Han bor sedan i Bogotá sedan många år tillbaka och har bl.a. arbetat flera år med handikappades rättigheter. Fredrik har mer än tio års erfarenhet av landet och regionen. Han har en blandad bakgrund med arbete som byggnadsarbetare och en kandidatexamen i Utveckling och internationellt samarbete. 

 • Anders Elmfors

  Anders är biolog och gymnasielärare i naturämnen som bytt klassrummet mot guidning på heltid runt om i världen. De flesta resorna går till Karibien och Latinamerika från Kap Horn i söder till Mexico i norr. Han har även gjort 10 naturkryssningar till Antarktis med svenska grupper. Somrarna tillbringas i Blekinges skärgård, ofta till sjöss.

Kontaktperson

 • Claes Göransson Reseproducent

  Efter att Claes la ner sin elitsatsning i tennis reste han till Mexiko för att arbeta och och förälskade sig direkt i glädjen som den latinamerikanska kulturen gav och det var startskottet till många resor i Central- och Sydamerika. Claes har jobbat med att arrangera, samt leda idrottsresor runt om i världen. Nu  är Claes reseproducent för Latinamerika och uppskattad färdledare till bland annat Costa Rica samt även till mer närliggande resmål som tågresor i Europa och till Lofoten.

  claes@varldensresor.se
17 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se